Παραδοσιακό τοπικό ντέρμπι, ανάμεσα στον Απόλλωνα Ερέτριας και τον Όλυμπο Γυμνού! Ένα πραγματικό ντέρμπι ανεξάρτητα με την κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες!
Το άγχος της πρεμιέρας, αναμφισβήτητα ήταν εμφανές και στους δύο αντιπάλους, που έδειξαν ότι ″ψάχνουν″ την ταυτότητά τους…
Οι γηπεδούχοι έδειξαν πιο έτοιμοι και πιο οργανωμένοι, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου, δημιούργησαν και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες, καθώς ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια, αλλά βρήκαν απέναντί τους και έναν κέρβερο πορτιέρε του πολύπειρο Χρήστο Μωραΐτη, που φάνταζε ανίκητος…!
Αιφνιδιάστηκαν, οι Ερετριανοί, στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων (12′ & 55′) όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και ισοφάρισαν, αντίστοιχα με το 0-1 & και το 2-2, όμως αντέδρασαν και έφτασαν τελικά σε μια δίκαιη νίκη, έστω και στην εκπνοή σχεδόν τους αγώνα!

Οι φιλοξενούμενοι, ήταν πελαγωμένοι στο α’ μέρος, όμως χάρη στον εκπληκτικό Χρ. Μωραΐτη, έμειναν ″μέσα″ στο παιχνίδι… Στο β’ μέρος η ομάδα του Γιάν. Μπασούκου, βελτίωσε τη απόδοσή της, έφτασε στην ισοφάριση, όμως δεν άντεξε την πίεση και υπέκυψε φυσιολογικά! Σίγουρα χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα η ομάδα του ″βουνού″ για να παρουσιαστεί βελτιωμένη και ικανή να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει…

*οι κυριότερες φάσεις και τα γκολ:

  • 8′ ο Ρούσσος από δεξιά βγάζει παράλληλη σέντρα, ο Λάσρι παίρνει την μπάλα μόνος μέσα στην περιοχή όμως κάνει κακό κοντρόλ και το πλασέ του μπλοκάρει ο Χρ. Μωρταΐτης…
  • 10′ ο Τόρα με γυριστή κεφαλιά βρίσκει τον Ρούσσο που σουτάρει δυνατά και ο Χρ. Μωραΐτης διώχνει εκπληκτικά σε κόρνερ…
  • 11′ νέα εκπληκτική σωτήρια επέμβαση του Χρ. Μωραΐτη, σε σουτ του Τόρα που βρέθηκε τετ-α-τετ…
  • 12′ ΓΚΟΟΟΛ! 0-1, οι φιλοξενούμενοι, κερδίζουν φάουλ λίγο δεξιά και πάνω από 30 μέτρα από το τέρμα… Το εκτελεί εντυπωσιακά ο Μπαρώτας, ο Μίχος με κόντρα τον ήλιο, αιφνιδιάζεται, αποκρούει ενστικτωδώς, ο έμπειρος Δημ. Μπασούκος, είχε ακολουθήσει την φάση, κέρδισε το ″ριμπάουντ″ και με πολύ ωραίο πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, ανοίγοντας το σκορ!
  • 15′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-1, από το ύψος της περιοχής ο Τόρα πιάνει ″λόμπα″, ο Χρ. Μωραΐτης, με υπερένταση διώχνει όμως ο επερχόμενος Ρούσσος, με δυνατό σουτ-πλασέ στέλνει την μπάλα στην οροφή των δικτύων, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια!
  • 24′ ΓΚΟΟΟΛ! 2-1, θαυμάσια ο Ρούσσος πλαγιοκοπεί την αντίπαλη άμυνα και βγάζει πολύ ωραία μπαλιά στον Τόρα, που μέσα στην περιοχή και παρά την πίεση δύο αντιπάλων του σουτάρει και στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του!
  • 40′ ο Τόρα βγάζει τον Κανάνι μόνο του μέσα στην περιοχή, τετ-α-τετ, σουτ του επιθετικού του Απόλλωνα και ο Χρ. Μωραΐτης με νέα εκπληκτική προσπάθεια αποσοβεί τον κίνδυνο…
  • 52′ από ασίστ του Τόρα, ο Κανάνι βγαίνει τετ-α-τετ με τον Χρ. Μωραΐτη, σουτάρει, για ν’ απογειωθεί ο πορτιέρε του Ολύμπου και να διώξει σε κόρνερ την μπάλα…
  • 55′ ΓΚΟΟΟΛ! 2-2, ο Όλυμπος κερδίζει φάουλ πλάγια αριστερά και αρκετά έξω από την περιοχή, το εκτελεί πολύ ωραία στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Μπασούκος, ο Σμπιλίρης πηδά με κεφαλιά διώχνει όμως ταυτόχρονα ο Τόρα στην προσπάθειά του να εμποδίσει τον Ρουμπή τον ανατρέπει, πέναλτι, που εκτελεί εύστοχα ο Κοκκάλας και ισοφαρίζει!
  • 70′ δυνατό σουτ του Κανάνι, στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ολύμπου…
  • 74′ από σέντρα του Ρούσσου, ο Κανάνι πιάνει δυνατή κεφαλιά και ο Χρ. Μωραΐτης αποκρούει σωτήρια…
  • 86′ ΓΚΟΟΟΛ! 3-2, ο Βεσέλι από αριστερά μπαίνει στην περιοχή επικίνδυνα, ο Τριανταφύλλου, προσπαθεί να τον κόψει, όμως τον ανατρέπει, διαιτητής δίπλα στην φάση σημειώνει αμέσως παράβαση, πέναλτι, το οποίο εκτελεί ο Τόρα και κάνει το 3-2!
  • 90+1′ ΓΚΟΟΟΛ! 4-2, από αριστερά ο Κανάνι βγάζει σέντρα-ασίστι στον Σταματάκο, που από το ύψος της μικρής περιοχής πλασάρει και κάνει το τελικό 4-2!
  • 90+3′ ″αυλαία″ στο ντέρμπι, με δύο κόκκινες κάρτες (απ’ ευθείας), στον Ζαχαριά του Ολύμου Γ. και τον Μάρ. Καρλατήρα, του Απόλλωνα, σε μια επιπόλαια ″σύρραξη″ λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης!

Πάρα πολύ καλή, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, η διαιτησία του Γιώργου Τουλούμη και των συνεργατών του Αντώνη Ιωάννου και Παναγιώτη Σέρρα.

*ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας (Δημήτρης Βαλκάνος): Μίχος, Μορφούλης (71′ Αποστόλου), Μάρ. Καρλατήρας, Σμπιλίρης, Λάμπ. Καρλατήρας, Χιούσκα, Κανάνι, Βεσέλι, Τόρα (88′ Σταματάκος), Λάζρι (71′ Ροέλ Αντζελί), Ρούσσος.

*ΟΛΥΜΠΟΣ Γυμνού (Γιάννης Μπασούκος): Χρ. Μωραΐτης, Ρόγκας (46′ Ρουμπής), Παρασκευάς (46′ Νικολάου), Τσουμάνης, Τριανταφύλλου, Αθ. Μωραΐτης, Στεφ. Θανάσι, Μπαρώτας (46′ Καμπούρης), Κοκκάλας, Δημ. Μπασούκος (85′ Ζαχαριάς), Αλ. Θανάσι.

*για το φωτορεπορτάζ από τον αγώνα
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ