Σε ένα συγκλονιστικό τελικό που έκανε καρδιές να σπάσουν και την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Έσπερος Λαμίας κατέκτησε την νίκη και το πρωτάθλημα των Παίδων για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Η ομάδα της Λαμίας γύρισε από την “κόλαση” των -20 του α’ ημιχρόνου και με καλάθι στα 2” για την λήξη έριξε στο “καναβάτσο” τον Απόλλωνα.
Η φάση όμως του τελικού που καθόρισε και το τελικό αποτέλεσμα, ήταν όταν 12” πριν την λήξη ο Δεμερτζής σημείωσε καλάθι μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του για το 66-63, που όμως δεν μέτρησε ποτέ γιατί ο ένας εκ των διαιτητών του αγώνα, ο Καραμπιτσάκος, αφού δίστασε προς στιγμήν, ακύρωσε το καλάθι θεωρώντας ότι έγιναν βήματα.
Μία απόφαση η οποία έφερε θύελλα διαμαρτυριών και αρκετή ένταση από τους ανθρώπους του Απόλλωνα.
Στο α’ ημίχρονο η ομάδα της Χαλκίδας ήταν κυρίαρχη σε όλους τους τομείς και η διαφορά των 20 πόντων(44-24) έδειχνε μία άνετη επικράτηση.
Στο β’ ημίχρονο όμως ο Έσπερος δεν εγκατέλειψε την μάχη και στα μισά της γ’ περιόδου πλησίασε στους 6(48-42) παίζοντας φοβερή άμυνα, δίνοντας έτσι νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Στην δ’ περίοδο ο Απόλλωνας ξέφυγε πάλι με 14(62-48), κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 8-0. Η κούραση όμως και το άγχος, έκανε τους παίκτες του Απόλλωνα να μην έχουν καθαρό μυαλό δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Έσπερο με ένα σερί 10-0(62-58) στο 37′ να ξαναμπεί για τα καλά στο παιχνίδι.
Ο Απόλλωνας στα 3 τελευταία λεπτά με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια, κρατούσε μια μικρή διαφορά, αλλά η απόφαση του διαιτητή στο καλάθι του Δεμερτζή στα 12” και το καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ στα 2” του Κεφαλληνάκη και το εύστοχο λει απ , μετά το άστοχο σουτ του Χαρίλα, έδωσαν τη νίκη με 64-65 στον Έσπερο αφού το σουτ απελπισίας του Δεμερτζή στο 1” πίσω από το κέντρο δεν είχε καμία τύχη.
*Τον αγώνα παρακολούθησε και η Δήμαρχος της Χαλκίδας κ. Βάκα Έλενα μετά του συζύγου της κ. Δημήτρη Δεμερτζή.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-14, 44-24, 53-48, 64-65.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καραμπιτσάκος- Γερονικολός

ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γκλιάτης-Νικολάου): Κοτρογιάννης 5 (1), Στέργιος, Λειβαδίτης 15 (3), Δεμερτζής 15 (2), Σταματίου 9 (1), Ζερβουδάκης 6, Καραμούζης, Στρατής, Ζαχαριάδης 14 (1), Μπέλεχας.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (Σοφογιάννης Μανθ.-Σοφογιάννης Ι.): Λύκος 5 (1), Μαντανίκας 1, Καραχρήστος, Κεφαλληνάκης 16, Χαρίλας 25 (1), Ντσιαβός, Πιλάτος 16 (4), Ζιάκας 2, Κύρκος, Πλάκας, Αλβανός, Τσιαμούρας.