Για τον θεσμό του Κυπέλλου Εύβοιας για την Β’ Φάση στο γήπεδο Αρτάκης τέθηκαν αντιμέτωπες η Αρτάκη με τον Ηρακλή Ψαχνών με την ομάδα της Αρτάκης να κερδίζει με 5-0 επί του Ηρακλή Ψαχνών, και να προκρίνεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Εύβοιας στην προσπάθεια που κάνει να διατηρήσει τα σκήπτρα και το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι στον θεσμό.
Ο αγώνας ξεκίνησε με την Αρτάκη να μπαίνει δυνατά στην αναμέτρηση και να έχει την υπέροχη και την πρωτοβουλία των κινήσεων να βρίσκει ένα γκολ νωρίς στο 7′ λεπτό με τον Λαζρι και μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο να πιέζει ασφυκτικά την άμυνα του Ηρακλή Ψαχνών για να βρει ένα δεύτερο γκολ ώστε να κλειδώσει την υπόθεση νίκη και πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά πότε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Πουρνής με σωτήριες επεμβάσεις πότε η αστοχία των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Καρβέλη και οι αμυντικοί του Ηρακλή Ψαχνών με καίριες επεμβάσεις κράτησαν τον δείκτη του σκορ στο 1-0.

Με τον Ηρακλή Ψαχνών από την άλλη όσες φορές πήρε την μπάλα στην κατοχή του δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια επιθετική προσπάθεια ώστε να γίνει απειλητικός.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και οι δύο προπονητές Γιάννης Καρβέλης και Σταυρός Σταθαρας προχωρήσαν σε 4 αλλαγές έκαστος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Αρτάκη να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και την κατοχή μπάλας και τον Ηρακλή Ψαχνών να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο στον αγώνα την Αρτάκη να χάνει αρκετές ευκαιρίες και όσο περνούσε η ώρα με τον κλοιό να σφίγγει επικίνδυνα προς την άμυνα του Ηρακλή Ψαχνών, οι ερυθροκίτρινοι κατάφερναν σε διάστημα 2′ λεπτών να σκοράρουν 2 φορές και να φτάνουν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και να κλειδώνουν την υπόθεση νίκη πρόκριση στην επόμενη φάση με τον ημίθεο να αντέχει και να βάζει σθεναρή αντίσταση για 70′ λεπτά.

Αλλά μετά μίλησε η ποιότητα των ερυθροκίτρινων στα επόμενα λεπτά ήταν τυπική διαδικασία το μόνο που έμελλε να μάθουμε ήταν το τελικό σκορ σε διάστημα 8′ λεπτών βρήκε αλλά δύο γκολ με τον πρώτο της σκόρερ Γκερσι Τορα και έφτασε στο ευρύ 5-0.

Από το 78′ λεπτό και μέχρι την λήξη του αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές συνέχισαν δύο ομάδες λόγω τραυματισμού Ζωγάκη και Στασινοπούλου(σε ένδειξη fair play) οι δύο ομάδες είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές.

Ένα αξιοσημείωτο και ενδιαφέρον στοιχείο που θα θέλαμε να αναφέρουμε είναι 23 τελικές προσπάθειες που δημιούργησε η ομάδα της Αρτάκης έναντι κανενός (0) του Ηρακλή Ψαχνών με τον ημίθεο όσες φορές είχε την μπάλα στην κατοχή του δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια τελική προσπάθεια για να γίνει απειλητικός προς την εστία του τερματοφύλακα Τρίκκα.

Η φάση του αγώνα είναι:

Το 5-0 που σημειώνει η Αρτάκη το 5ο γκολ προήλθε από μια φάση διάρκειας με τους ποδοσφαιριστές της Αρτάκης να χρειάζονται 3 προσπάθειες για να νικήσουν τον τερματοφύλακα Πουρνή. Με τον Ντελεκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής να σουτάρει και τον Πουρνή να αποκρούει στην επαναφορά της φάσης νέο σουτ του Χατζησταμου με τον Πουρνή να απομακρύνει πάλι στην επαναφορά της φάσης ο Τορα με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πουρνή για το 5-0.

Τι μας άρεσε:

Η παρουσία του Ευθύμη Ζαχαρόπουλου στον χώρο του κέντρου στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τους κινητήριους μοχλούς των επιθετικών προσπαθειών του Α.Ο.Ν.Αρτακης με την μπάλα να περνάει από τα πόδια του και να δημιουργεί πολλούς επιθετικούς κινδύνους προς την αντίπαλη εστία.
Η παρουσία του Ηλία Λούκα ο μέσο επιθετικός του Α.Ο.Ν.Αρτακης στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε έδειξε πολύ δραστήριος και κινητικός.
Ο Άγγελος Γκιόκας αγωνίστηκε ως βασικός στον αγώνα και έδειξε με την αγωνιστική του παρουσία είτε αγωνιζόμενος ως βασικός είτε ερχόμενος από τον πάγκο είναι μια πολύ αξιόπιστη λύση, έχει συμμετοχή στο πρώτο γκολ της ομάδας του με πολύ ωραία πανέξυπνη κίνηση αφήνει να περάσει η μπάλα προς τον Λαζρι έχει κλασική ευκαιρία για να κάνει το 2-0, και βοήθησε πολύ με τις κινήσεις του επιθετικά την ομάδα.
Ο Πάρης Λαζρι με την αγωνιστική του παρουσία στον αγώνα σκοράροντας 2 γκολ συνολικά και έχοντας ένα δοκάρι αλλά και με τις προσπάθειες που πήρε στα πόδια του ήταν ένας εκ των κορυφαίων της Αρτάκης.
Ο Γκερσι Τορα ήρθε από τον πάγκο και έκανε την διαφορά 2 γκολ σέντερ φορίσια αγωνίστηκε 26 λεπτά αλλά πρόλαβε να σκοράρει και να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους προς την αντίπαλη εστία.
Οι 4 αλλαγές του προπονητή της Αρτάκης Γιάννη Καρβέλη στο ημίχρονο βοήθησαν αποτελεσματικά την ομάδα του ώστε να γίνει ακόμα πιο πειστική και να δημιουργήσει πολλές τελικές προσπάθειες είδε την υπέροχη της ομάδας να καρποφορεί στο 70′ λεπτό και να σφραγίζει την πρόκριση.
Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Ψαχνών Παναγιώτης Πουρνής με σωτήριες και σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε τον Ηρακλή Ψαχνών για 70′ λεπτά ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης αλλά δεν ήταν αρκετές για να αποσοβήσουν την ήττα.
Τι δεν μας άρεσε:
Ο Ηρακλής Ψαχνών για ακόμα ένα παιχνίδι πλήρωσε τα φθηνά ατομικά και ομαδικά του λάθη με αποτέλεσμα αυτό να μην μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός για 90′ λεπτά στον αγώνα.

Μπορεί να μην ήτανε απειλητικός μπροστά αμυντικά για 70′ λεπτά μπόρεσε να απορροφά την επιθετική πίεση που του ασκούσε η Αρτάκη στο τελευταίο 20′ λεπτό του αγώνα παραδόθηκε στις επιθετικές ορέξεις του Α.Ο.Ν.Αρτακης και έδειξε το δείκτη του σκορ να ξεφεύγει.

Τα γκολ του αγώνα:

7′ 1-0 ΓΚΟΟΛΛ! Πολύ ωραία συνεργασία του Λούκα με τον Σιαράπη ο Σιαράπης έκανε την σέντρα από δεξιά ή μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή ο Γκιόκας άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει και να καταλήξει στον Λαζρι του σουτ του τελευταίου η μπάλα κατέληξε πρώτα στο κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Πουρνή με την Αρτάκη να ανοίγει το σκορ.

70′ 2-0 ΓΚΟΟΛΛ! Κόρνερ του Ταυταριδη ο Πουρνής απομάκρυνε την μπάλα η μπάλα έφτασε στον Χατζησταμου πάσαρε στον Στασινόπουλο έξω στην περιοχή αυτός έκανε την σέντρα και ο Τσούπρος και με καρφωτή στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Πουρνή και έκανε το 2-0.
72′ 3-0 ΓΚΟΟΛΛ! Κάθετη πάσα του Ντελεκου προς τον Λαζρι πλασέ του τελευταίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Πουρνή και έκανε το 3-0.

82′ 4-0 ΓΚΟΟΛΛ! Σέντρα του Ζουλιωτη από δεξιά την πλευρά καρφωτή κεφάλια του Τορα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πουρνή.

90′ 5-0 ΓΚΟΟΛΛ! Σε φάση διάρκειας στα καρέ του Ηρακλή Ψαχνών σουτ του Ντελεκου από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Πουρνής απομάκρυνε την μπάλα νέο σουτ από τον Χατζησταμου με τον Πουρνή να απομακρύνει πάλι την μπάλα στην επαναφορά της φάσης ο Τορα από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 5-0.
Οι φάσεις του αγώνα:
2′ Πάσα του Ζαχαρόπουλου σουτ του Λαζρι μέσα από την περιοχή η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
3′ Σουτ του Σιαράπη από διαγώνια θέση η μπάλα πέρασε άουτ.
4′ Πάσα του Σιαράπη για τον Γκιόκα ο Πουρνής βγήκε και έδιωξε σωτηρία.
12′ Πολύ ωραία συνεργασία του Ζαχαρόπουλου με τον Καρλατηρα αυτός έκανε την σέντρα μέσα στην περιοχή με τον Μπιτζο Γ. να διώχνει σωτηρία.
14′ Ο Σιαράπης έπαιξε πολύ ωραία συνεργασία με τον Γιαννόπουλοσέντρα του τελευταίου με τον Πουρνή να μπλοκάρει.
19′ Σουτ του Ζαχαρόπουλου από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δίπλα από την εστία του Πουρνή που έλεγχε την φάση.
29′ Σέντρα του Ζαχαρόπουλου από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή λανθασμένη έξοδο του Πουρνή κεφάλια του Γκιόκα στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.
34′ Ο Γιαννόπουλος απέφυγε τον Γκίκα μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Πουρνή να απομακρύνει την μπάλα.
44′ Πάσα του Γκιόκα για τον Λαζρι μέσα στην περιοχή με τον Πουρνή να τον προλαβαίνει και να διώχνει την μπάλα.
45′ Σέντρα του Καρλατηρα κεφάλια του Γκιόκα με τον Πουρνή με διπλή προσπάθεια να διώχνει την μπάλα.
47′ Σουτ του Ντελεκου από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής ο Πουρνής μπλόκαρε.
55′ Σουτ του Χατζησταμου μέσα από την περιοχή εντυπωσιακή επέμβαση του Πουρνή απομάκρυνε την μπάλα.
57′ Φάουλ του Ταυταριδη ο Πουρνής μπλόκαρε.
63′ Σουτ του Ταυταριδη ο Πουρνής μπλόκαρε.
68′ Σέντρα του Ντελεκου με τον Μπιτζο Γ. να απομακρύνει σε κόρνερ.
75′ Σέντρα του Χατζησταμου σουτ του Τορα πάνω από την εστία.
83′ Σέντρα του Ζουλιωτη σουτ του Χατζησταμου ο Πουρνής έδιωξε την μπάλα.

Αρτάκη(Γιάννης Καρβέλης): Τρίκκας, Γιαννόπουλος(46’Ζουλιώτης), Καρλατήρας(46’Ταυταρίδης), Τσούπρος, Στασινόπουλος, Χαλιώτης(46’Ντελέκος), Λούκας(46’Χατζηστάμου), Ζαχαρόπουλος, Γκιόκας(64’Τόρα), Σιαράπης, Λαζρι.

Ηρακλής Ψαχνών(Στ.Σταθαράς):Πουρνής, Καραμπέτσος(46’ΦΙΟΛΑ), Γκίκας(46’Τσάλλας), Μπίτσος Γ., Καρλατήρας, Στούπας(46’Γκουρλας Λ.Τ 60′ Σταματίου), Μπιτσος Στ., Λιάσκος(46’Γκάβαλης), Σαρρής, Μακρής, Ζωγάκης.

Διαιτητές του αγώνα οι : Κουκούλης Α., Αντ. Ιωάννου  Π. Καραδήμος Στ.

 

Για περισσότερες φωτογραφίες ΠΑΤΗΣΤΕΣ ΕΔΩ