Το τραγούδι λέει ″…ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο″!
Στο Στάδιο Χαλκίδας, αυτό έγινε αλλά με …αναστροφή!
Το παιχνίδι άρχισε με …πόνο και τελείωσε …ωραία!
Ο ΑΟ Ν Αρτάκης έπαιζε κυριολεκτικά με ″την πλάτη στον τοίχο″, καθώς μετά από 5 αγωνιστικές, δεν είχαν ″γευθεί″ την χαρά της νίκης και βρίσκονταν σε δύσκολη θέση με συγκομιδή μόλις 2 βαθμών…
Η κατάκτηση του 3ποντου, λοιπόν ήταν επιτακτική ανάγκη, στο παιχνίδι αυτό που έγινε στο Στάδιο Χαλκίδας (αναγκαίες συντηρήσεις στο ″Ν. Κίλιμπας″)!
Το παιχνίδι επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη, για τον ΑΟΝΑ, καθώς οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με 0-1!
Ανέκαμψαν οι γηπεδούχοι και προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, δημιούργησαν καλές ευκαιρίες όμως δεν έφτασαν στην ισοφάριση, από αστοχία, ατυχία, αλλά και από έλλειψη καθαρού μυαλού, μερικές φορές!
Οι δύο Βαγγέληδες στο κέντρο, Ντελέκος και Παπάδάκης, πάλευαν σκληρά και προσπαθούσαν, αλλά δεν είχαν τις ανάλογες βοήθειες, όπως και ο Τάκης Σπανός, που ήταν πολύ κινητικός, αλλά μόνος…
Στο β’ μέρος βελτιώθηκε σημαντικά ο ΑΟΝΑ, όμως οι φιλοξενούμενοι παρ’ όλιγον να αιφνιδιάσουν και πάλι!
Τελικά με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με παλικαρίσιο γκολ του Τάκη Σπανού, ήρθε η ισοφάριση, για να ″ανοίξει″ το παιχνίδι και να πάρει άλλο πιο γρήγορο ρυθμό, με τους Ντελέκο και Παπδάκη να κάνουν ότι θέλουν και να οδηγούν τον ΑΟΝΑ, που βρήκε τελικά πάλι δίκτυα στο 77′ και έκανε το 2-1!
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ″ερυθροκίτρινους″ του Αντώνη Αυλωνίτη να πανηγυρίζουν δίκαια, την πρώτη νίκη και το σπουδαίο για την συνέχεια 3ποντο!

*φάσεις και γκολ:

 • 2′ ΓΚΟΟΟΛ! 0-1, ο Σάμιος πιάνει στην κυριολεξία ″στον ύπνο″ της άμυνα του ΑΟΝΑ και με ψύχραιμο πλασέ στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ναβροζίδη και κάνει το 0-1!
 • 6′ από δεξιά και στην γωνία της μεγάλης περιοχής, δυνατό σουτ του Ντελέκου, η μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι…
 • 8′ ο Σπανός βγάζει θαυμάσια στον Χατζηστάμου, που πιάνει σέντρα-σουτ, ο Παπαδάκης ″τσιμπάει″ εξ επαφής την μπάλα, αλλά ο Μπαλασάκης επεμβαίνει σωτήρια…
 • 21′ καλή χαμένη ευκαιρία με τον Βεζυρτζόγλου…
 • 36′ λάθη στο κέντρο ο Αμαριάντ, παίρνει την μπάλα ελίσσεται και ανοίγει στον Γκουλιά, αυτός σε θέση τετ-α-τετ πλασάρει για να διώξει εντυπωσιακά ο Ναβροζίδης…
 • 55′ ο Σάμιος ξεφεύγει σουτάρει εξ επαφής και ο Ναβροζίδης αποκρούει εξαιρετικά…
 • 59′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-1, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων, έξω από την περιοχή μπερδεύονται, ο Σπανός που παραμονεύει μπαίνει στην φάση, παίρνει την μπάλα προχωράει, ο Μπαλασάκης, προσπαθεί να τον ανακόψει, όμως ο φορ του ΑΟΝΑ έξοχα περνά με ψηλοκρεμαστό σουτ την μπάλα και την στέλνει στα δίκτυα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια, 1-1!
 • 67′ κεραυνός του Αμαριάντ, η μπάλα λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…
 • 68′ σέντρα του Παπαδάκη, μέσα στην περιοχή ο Βεζυρτζόγλου, με γυριστό ψαλιδάκι σουτάρει όμως σε ετοιμότητα ο Μπαλασάκης αποκρούει…
 • 70′ τετ-α-τετ του Βεζυρτζόγλου, όμως και πάλι ο Μπαλασάκης σώζει την εστία του…
 • 77′ ΓΚΟΟΟΛ! 2-1, ο εκπληκτικός Ντελέκος λίγο πάνω από την σέντρα και από πλάγια δεξιά, πιάνει σέντρα-ξυράφι, ο Σπανός με εντυπωσιακό άλμα περίπου στο ύψος της περιοχής, γυρίζει εξαιρετικά στον Βεζυρτζόγλου, που από κοντά, βρίσκει στόχο και κάνει το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Πάρα πολύ καλή η διαιτησία του σχολαστικού, Αρκάδα διαιτητή, Χρήστου Βεργέτη και των συνεργατών του Μιχάλη Νυδριώτη, από την Αθήνα και του επίσης Αρκάδα, Δημήτρη Κύριου.

*ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ (Αντώνης Αυλωνίτης): Ναβροζίδης, Κουτρόπουλος (80′ Τσίγκας), Καραλής, Μπελίτσος, Καραμπάς, Μαυρόπουλος (90′ Λούκας), Παπαδάκης, Ντελέκος, Σπανός (λτ 81′ Πατερίτσας), Βεζιρτζόγλου, Χατζηστάμου.

*ΜΑΡΚΟ (Δημήτρης Παπασπύρου): Μπαλασάκης, Γκουλίας (46′ Γ. Μανωλιάς), Κορομηλάς (77′ Χρ. Μανωλιάς), Σοφής, Τσακίρης, Αλεξίου, Θέος, Γκεμίσης, Σάμιος, Αμαριάντ, Ατματσίδης.

*για το φωτορεπορτάζ του αγώνα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ