Με 1-0 επικράτησε ο Αρτεμησιακός της Α.Ε. Ιστιαίας στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου της Β’ κατηγορίας. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο των Γουβών και η ομάδα του Αρτεμησίου έριξε στο καναβάτσο την Ιστιαία. Έτσι η Δόξα Προκοπίου είναι με το ενάμισι πόδι πρωταθλήτρια. Λέμε με το 1,5 πόδι γιατί ακόμη δεν έχει εκδοθεί απόφαση σχετικά με την ένσταση που έκανε η Ιστιαία, στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, για την ποινή που της επιβλήθηκε απ’ τη ΕΠΣΕ στον αγώνα με τη Δόξα Προκοπίου (μηδενισμός και -3 βαθμούς). Βέβαια όσο είναι σε εκκρεμότητα η ένσταση, η Ιστιαία μπορεί να τρέφει κάποιες λιγοστές ελπίδες, ή καλύτερα να ελπίζει σε ένα θαύμα ακόμη και για τον τίτλο. Θα δούμε όλα τα πιθανά σενάρια παρακάτω. Πάντως αυτή τη στιγμή η Δόξα είναι πρώτη με 55 βαθμούς το Μαντούδι δεύτερο με 52 και η Ιστιαία τρίτη με 51. Βέβαια όπως προείπαμε για να επικυρωθεί και επίσημα η βαθμολογία πρέπει να τελεσφορήσει η διαδικασία στην επιτροπή εφέσεων.

Αγωνιστικά το ματς κρίθηκε στο πρώτο λεπτό όπου ο Αρτεμησιακός άνοιξε το σκορ. Η Ιστιαία δεν βρήκε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού τον καλό αγωνιστικό της εαυτό. Μέτρια η εμφάνισή της, ενώ από την άλλη ο Αρτεμησιακός παρουσιάστηκε καλά διαβασμένος στην άμυνα και στο χώρο της μεσαία γραμμής, με αποτέλεσμα να κλείνει επιτυχώς της διόδους προς το τέρμα του. Επίσης πολύ καλή εμφάνιση έκανε και τερματοφύλακάς του Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

Εκτός από το γκολ στο πρώτο μέρος δεν υπήρξε άλλη φάση. Στο δεύτερο η Ιστιαία προσπάθησε να κινηθεί ποιο επιθετικά, δημιούργησε κάποιες φάσεις, όμως όπως είπαμε, αμυντικά ο Αρτεμησιακός ήταν καλά διαβασμένος κι έτσι κράτησε το υπέρ του σκορ και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Η Ιστιαία, να σημειωθεί δεν κατάφερε να αξιοποιήσει και το αριθμητικό της πλεονέκτημα μετά το 72΄ όπου ο Αρτεμησιακός έμεινε με δέκα παίκτες. Να αναφέρουμε επίσης πως ουσιαστικά αυτή είναι η πρώτη αγωνιστικά ήττα της Ιστιαίας στο πρωτάθλημα. Μια ήττα που έγινε στην ποιο ακατάλληλη, γι αυτήν, χρονική στιγμή.

Στο κομμάτι της διαιτησίας τώρα, μέτρια ήταν η διαιτησία του Καλαμάτα, ενώ καλοί ήταν οι βοηθοί Παππάς και Λιαγκάκης.

Χρονολόγιο αγώνα.

1’ 1-0 ΓΚΟΛ για τον Αρτεμησιακό: Ο Βασίλης Ανέστης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

48΄ Κεφαλιά του Αγγελόπουλου, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ

49΄ Ο Πετής εκτέλεσε συρτά φάουλ, ο Δαρζέντας επιχείρησε να πλασάρει από κοντά όμως, οι αμυντικοί έδιωξαν πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

57΄ Σουτ του Δαρζέντα η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

72΄ Αποβλήθηκε για τον Αρτεμησιακό ο Παπανδρέου με 2η κίτρινη κάρτα

75΄ Ο Β’ Ανέστης εκτέλεσε φάουλ η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ιστιαίας.

Συνθέσεις

Αρτεμησιακός (Κυρπισλίδης): Παναγιωτόπουλος, Παπανδρέου, Σταματάκης, Μεταξιώτης, Γαβριήλ (51΄ Λάβας), Φατσής, Στραφιώτης Ν., Αγγελόπουλος, Ανέστης, Γοργομάτης (86΄ Ευσταθίου), Ψύλλος

Α.Ε. Ιστιαίας (Κατσικόγιαννης): Μουρίδης, Τσώνος Ι. (30΄ Σταματόπουλος), Παπανδρέου, Τριανταφύλλου Σ. (73΄Κατσάρης), Τριανταφύλλου Α. (41΄ λ.τ. Κατσάρης) (78΄ Τσελίκας), Τσώνος Σ., Καλυβάτσι, Δήμου, Δαρζέντα, Πετής.

Διαιτητής: Καλαμάτας Δ. Βοηθοί: Παππάς – Λιαγκάκης

Τα πιθανά σενάρια

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, το πρωτάθλημα αγωνιστικά έληξε. Όμως εκκρεμή η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, μετά από προσφυγή που έκανε η Ιστιαία για την ποινή που της επιβλήθηκε στο αγώνα με το Προκόπι (Έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά και είχε ποινή -3 βαθμοί, συν τιμωρία έδρας και πρόστιμο).

  • Απορρίπτεται η προσφυγή της Ιστιαίας ή Ιστιαία αποκομίζει κάτι θετικό μόνο όσον αφορά την τιμωρία έδρας ή το πρόστιμο. Η βαθμολογία μένει ως έχει. Η Δόξα Προκοπίου είναι πρωταθλήτρια, το Μαντούδι δεύτερο και η Ιστιαία τρίτη.
  • Επιστρέφεται η ποινή αφαίρεσης βαθμών, αλλά κατακυρώνεται ο αγώνας υπέρ της Δόξας (όπως στο περσινό παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός). Σ’ αυτή την περίπτωση η Δόξα είναι πάλι πρωταθλήτρια, η Ιστιαία δεύτερη και τρίτο το Μαντούδι.
  • Στην Ιστιαία δεν επιστρέφονται οι τρεις βαθμοί, όμως γίνεται επανάληψη του παιχνιδιού, από το σημείο που διεκόπη στο 89΄ λεπτό. Εδώ υπάρχουν τρεις υποπεριπτώσεις. Α) Ισοπαλία. Το Προκόπι παίρνει και πάλι το πρωτάθλημα και η Ιστιαία ισοβαθμεί με το Μαντούδι. Άρα η Ιστιαία περνά στη δεύτερη θέση. Β) Νίκη του Προκοπίου. Πρώτο το Προκόπι, δεύτερο το Μαντούδι και τρίτη η Ιστιαία Γ) Νίκη της Ιστιαίας. Εδώ η Ιστιαία περνά πρώτη, το Προκόπι ισοβαθμεί με το Μαντούδι και σε αυτή την περίπτωση το Μαντούδι υπερτερεί της Δόξας.
  • Επιστροφή των τριών βαθμών και συνέχεια του αγώνα. Εδώ η Ιστιαία κερδίζει την πρωτιά με νίκη, αλλά και με ισοπαλία. Αλλά βέβαια αυτή η περίπτωση μοιάζει λίγο με επιστημονική φαντασία.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, αν το αποτέλεσμα της ένστασης δεν είναι ικανοποιητικό είτε για την Ιστιαία είτε για το Προκόπι, κάποια εκ των δύο να προσφύγει και στο ανώτερο όργανο που είναι το διαιτητικό δικαστήριο και να περιμένουμε ακόμη περισσότερο για να μάθουμε τελικά τον πρωταθλητή.

Σύμφωνα πάντως με την τελευταία πληροφόρηση η απόφαση της επιτροπής εφέσεων αναμένεται με στην ερχόμενη βδομάδα.