Για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Ε.Π.Σ.Ε στο γήπεδο του Σταυρού αναμετρήθηκαν ο Σταυρός και η Αναγέννηση Μαντουδίου με τους φιλοξενουμένους, να επικρατούν τελικά, με 1-2 και να παίρνουν σημαντική βαθμολογική ανάσα.
Ήταν ένα παιχνίδι όπου ο Σταυρός ξεκίνησε δυνατά και πίεσε την εστία του Μαντουδιου!
Από το 15’ όμως και μετά, το Μαντουδι ισορρόπησε και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων!
Η ομάδα του Τάκη Σπυρόπουλου απείλησε με αξιώσεις τους γηπεδούχους, για το δεκαπεντάλεπτο 15’-30’, με τον Σκριβάνο να είναι ο κύριος εκφραστής του επιθετικού παιχνιδιού των φιλοξενούμενων. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά, με τις ομάδες να κυνηγούν το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα στο σκορ!
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, το Μαντούδι ήταν καλύτερο είχε την υπεροχή, μια υπεροχή που καρποφόρησε και έδωσε στους ‘’Βόρειους’’ προβάδισμα στο σκορ, 0-1!
Στη συνέχεια και από το 50′ 70′, οι Μαντουδιανοί, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Καρκαλη, που είχε πολλές σωτήριες επεμβάσεις!
Από το 70 και μέχρι το τέλος ο Νίκος Κιαπέκος, ο προπονητής των γηπεδούχων, με τις αλλαγές που έκανε προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού με την ομάδα του να φτάνει κοντά στην ισοφάριση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι δύο φορές!
Τα πάντα κρίθηκαν 4 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα όταν στο 86′ το Μαντουδι από το σημείο του πέναλτι κλείδωσε την νίκη και το τρίποντο, ο Σταυρός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ στην τελευταία φάση του αγώνα.
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στο 47′ Πολύ ωραία συνεργασία από τον άξονα και προς από αριστερά με Στεργίου και Τσούμαρη, που έξω από την περιοχή θα κάνει την σέντρα η μπάλα θα περάσει από όλους θα καταλήξει στην μικρή περιοχή στον Λειβαδίτη, ο οποίος σε κενή εστία έκανε την προβολή, για να περάσει ελάχιστα άουτ η μπάλα.
ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

  • 49’ ΓΚΟΟΟΟΟΛ! 0-1, πολύ ωραία συνεργασία λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή με Στεργίου και Σκριβάνο, θα γίνει και η πάσα αριστερά για τον Τσουμαρη, που έξω από την μεγάλη περιοχή θα κάνει την σέντρα, ο Γκρινιάρης στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ανοίγοντας το σκορ.!
  • 86’ΓΚΟΟΟΟΟΛ! 0-2, ο Μουτουσιδης μπήκε στην μεγάλη περιοχή ανατρέπεται από τον Ρεπετσα ο διαιτητής Παπακυριακος θα υποδείξει το πέναλτι, το οποίο εκτελεί ο Μαναριτσας στέλνοντας την μπάλα χαμηλά στο μέσον της εστίας κάνοντας το 0-2.
  • 90+4’ ΓΚΟΟΟΟΟΛ! 1-2, σέντρα του Γιούλη από δεξιά ή κεφαλιά του Σπανού από την μικρή περιοχή η μπάλα στα δίχτυα και αμέσως το σφύριγμα της λήξης!.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

  • 4′ Ο Χασάνδρας από αριστερά έξω από την μεγάλη περιοχή την σέντρα η προβολή του Κατσαρή η μπάλα άουτ.
  • 14′ Ο Βογιατζής την σέντρα από δεξιά ο Τζαμιχας μέσα από την περιοχή το σουτ η μπάλα άουτ.
  • 18′ Πολύ ωραία συνεργασία μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής από Σκριβάνο και Τσούμαρη, η πάσα δεξιά για τον Μαναριτσα που θα γυρίσει την μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Λειβαδίτη ο Καρκαλης θα βγει εγκαίρως και θα μπλοκάρει την μπάλα.
  • 19′ Στον χώρο του κέντρου ο Στέργιου θα κάνει την μπαλιά στον χώρο δεξιά για τον Σκριβάνο που θα ξεχυθεί ταχύτατα και θα πατήσει περιοχή, κάνει την επικίνδυνη σέντρα ο Ρεπετσας θα παραχωρήσει σωτήρια σε κόρνερ.
  • 21′ Φαουλ του Βογιατζή έξω από την περιοχή ο Ρεπετσάς μέσα στην περιοχή την επικίνδυνη κεφαλιά και ο Αλατζας μπλόκαρε.
  • 29′ Ταχύτατη αντεπίθεση για το Μαντούδι, ο Κουβούσης θα ανοίξει για τον Σκριβάνο δεξιά, αυτός φύγει προς την αντίπαλη περιοχή θα γυρίσει την μπάλα στον Τσούμαρη που θα κάνει το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στον Βογιατζή και αν απομακρύνεται.
  • 42′ Ο Γραμματικογιαννης από δεξιά διαγώνια το σουτ και ο Αλατζας έδιωξε την μπάλα.
  • 44′ Ο Ταρλας θα κάνει την μπαλιά, το σουτ του Μαναριτσα στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα θα περάσει μόλις άουτ.
  • 45′ Πολύ ωραία συνεργασία από δεξιά Γραμματικόγιαννη και Βογιατζή η σέντρα, το σουτ του Τζαμιχα μέσα από την περιοχή και ο Αλατζας έδιωξε την μπάλα.
  • 47′ Πολύ ωραία συνεργασία από τον άξονα και προς από αριστερά με Στεργίου και Τσούμαρη που από αριστερά έξω από την περιοχή θα κάνει την σέντρα η μπάλα θα περάσει από όλους θα καταλήξει στην μικρή περιοχή, στον Λειβαδίτη που σε κενή εστία σχεδόν, θα κάνει την προβολή η μπάλα ελάχιστα άουτ!
  • 55′ Ο Μαναριτσας από δεξιά μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής θα αποφύγει τον Ρεπετσά, θα πασάρει αριστερά μέσα στην περιοχή στον αμαρκάριστο Τσούμαρη, το σουτ του τελευταίου, ο Καρκαλης με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε την μπάλα.
  • 67′ Ο Σκριβάνος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής θα κάνει το σουτ με τον Καρκαλη να διώχνει με εντυπωσιακή επέμβαση, σε κόρνερ.
  • 76′ Ο Χασάνδρας από αριστερά διαγώνια, θα κάνει την σέντρα, ο Καραχαλιος μέσα στην περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ.
  • 79′ Ο Ντουμας θα κάνει την πάσα δεξιά για τον Καραχαλιο, που κάνει την σέντρα-σουτ, η μπάλα κοντράρει σε αμυνόμενο και καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι του Αλατζα, στην επαναφορά της, κεφαλιά του Τζαμιχα, η μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι, αυτή τη φορά.
  • 90+1′ Ο Μουτουσιδης από αριστερά έξω από την μεγάλη περιοχή, θα κάνει το σουτ η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά της φάσης νέο σουτ από τον Σκριβάνο η μπάλα άουτ.

Διαιτητές: Σάκης Παπακυριακος – Γιώργος Ρούσσης – Θανάσης Παλουμπης.


ΑΠΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Νίκος Κιαπεκος): Καρκαλής, Βογιατζής (68′ Σπανός), Χασάνδρας, Γκρινιάρης, Ρεπετσάς, Σεΐτης, Κατσαρής (51′ Καραχάλιος), Γιούλης, Ντούμας, Γραμματικόγιαννης, Τζαμίχας (80′ Καλογιάννης).


ΑΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ (Τάκης Σπυρόπουλος): Αλατζάς, Τσικτσίρης, Γ. Μορφούλης, Τάρλας, Τριανταφύλλου, Κουβούσης, Λειβαδίτης (72′ Μουτουσίδης), Σκριβάνος, Μαναριτσας (88′ Λιάκος), Τσούμαρης (83′ Καντζούρας), Στεργίου.