Στο γήπεδο Νίκος Κουκης του Αυλωναριου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος η πρώτη για τον δεύτερο γύρο το Αυλωναρι και η ομάδα της Μακρυκαπας με την Μακρυκαπα να καταφέρνει να σημειώνει ένα γκολ στο 93’ λεπτό στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Θανάση Κικιδη και να φεύγει με μια σημαντική νίκη από την Νότια Εύβοια.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Μακρυκαπα να μπαίνει δυνατά στον αγώνα και να παίρνει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει την άμυνα του Αυλωναριου περιορίζοντας την ομάδα του Αυλωναριου σε παθητικό ρόλο στον αγώνα, να προηγείται νωρίς στο 15’ λεπτό με τον Βουρδανο και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ, και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο να χάνει κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνει τον δείκτη του σκορ.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με την Μακρυκαπα να είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και να προηγείται δίκαια στον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο με την Μακρυκαπα να έχει την υπέροχη στον αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά το Αυλωναρι ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε στο 55’ λεπτό να βρει ένα γκολ ισοφάρισης με εκτέλεση πέναλτι του Κοκκαλα.

Μετά το γκολ του Αυλωναριου το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά με δυνατές μονομαχίες ένταση και πάθος, και την Μακρυκαπα να συνεχίσει να έχει την υπέροχη την κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στο Αυλωναρι που προσπάθησε μέσω αντεπιθέσεων να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι.

Στο 74’ λεπτό οι γηπεδούχοι του Αυλωναριου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την ακύρωση γκολ που πέτυχαν θεωρώντας ότι ο Μάλλιος που πέτυχε το γκολ καλύπτεται και επειδή στην φάση συμμετείχε και ο Κοκκάλας θεώρησαν ότι ο βοηθός διαιτητή  Γιάννης Κελεπούρης βιάστηκε να σηκώσει την σημαία, αλλά τον διαιτητή Κασομούλη και τον βοηθό του έχοντας καλή οπτική εικόνα της φάσης έκριναν ότι το γκολ δεν πρέπει να μετρήσει.

Η υπέροχη της Μακρυκαπας καρποφόρησε στο 93’ λεπτό όταν από κόρνερ του Κονομι ο Κικιδης με κεφάλια νίκησε τον Κελαι και λύτρωσε την ομάδα του και η Μακρυκαπα έφυγε με ένα σημαντικό τρίποντο από την Νότιο Εύβοια.

Οι φάσεις και τα γκολ:

3’ Ο Κικιδης έκανε σέντρα από αριστερά σουτ του Λειβαδίτη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κελαι.

4’ Σουτ του Βουρδανου μέσα από την μεγάλη περιοχή ο Κελαι μπλόκαρε.

14’ Ο Μήτρου κάνει πολύ ωραία ενέργεια περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του μπαίνει από αριστερά μέσα στην περιοχή γυρίζει την μπάλα για τον Κικιδη το πλασέ που επιχειρεί ο τελευταίος περνάει ελάχιστα από το αριστερό δοκάρι.

15’ 0-1 ΓΚΟΟΛΛ! Ο Μήτρου έκανε την πάσα για τον Βουρδανο αυτός μέσα από την περιοχή με πλασέ νίκησε τον Κελαι και άνοιξε το σκορ.

22’ Σουτ του Μαλλιού πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

25’ Ο Μήτρου από δεξιά έκανε την συρτή σέντρα η μπάλα έφτασε στην απέναντι πλευρά στον Κικιδη το σουτ που έκανε η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία άουτ.

35’ Ο Κηπιωτης έξω από την μεγάλη περιοχή επιχείρησε το σουτ ο Μπασούκος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά τον Κηροπουλο να μπλοκάρει.

52’ Δυνατό σουτ του Κικιδη ο Κελαι απομάκρυνε δύσκολα.

55’ 1-1 ΓΚΟΟΛΛ! Ο Μάλλιος επιχείρησε να μπει μέσα στην περιοχή ο Μαστροκωστας Γιωρ. Που τον μάρκαρε βρήκε στο χέρι του ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι με τον Κοκκαλα να εκτελεί σωστά και να ισοφαρίζει σε 1-1.

74’ Στο 74’ λεπτό οι γηπεδούχοι του Αυλωναριου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την ακύρωση γκολ που πέτυχαν θεωρώντας ότι ο Μάλλιος που πέτυχε το γκολ καλύπτεται και επειδή στην φάση συμμετείχε και ο Κοκκάλας θεώρησαν ότι ο βοηθός διαιτητή βιάστηκε να σηκώσει την σημαία, αλλά τον διαιτητή Κασομούλη και τον βοηθό του έχοντας καλή οπτική εικόνα της φάσης έκριναν ότι το γκολ δεν πρέπει να μετρήσει.

80’ Ο Μαστροκωστας Μπαμπης. Ξεχύθηκε στην αντεπίθεση προς την αντίπαλη περιοχή με τον Κικιδη να τον προλαβαίνει και να διώχνει σε πλάγιο.

92’ Κόρνερ του Κονομι από δεξιά καρφωτή κεφάλια του Βουρδανου με εντυπωσιακή επέμβαση στην αριστερή του γωνία ο Κελαι απομάκρυνε την μπάλα.

93’ 1-2 ΓΚΟΟΛΛ! Ο Κονομι εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά ο Κικιδης αμαρκάριστος πήρε την κεφάλια και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κελαι σημειώνοντας το 1-2.

 Διαιτητές: Κασομούλης Γ. , Κελεπούρης Γ. , Πεττας Χ.

Αυλωναρι(Γιάννης Μπασούκος): Κελάι, Σολάκου, Ξυράφης, Τριανταφύλλου,  Μαστροκώστας, Κηπιώτης (70′ Ανδρέου), Μπάρδι, Μάλλιος, Κοκκάλας, Μπασούκος, Γλυκός

Μακρυκάπα. (Βαγγέλης Ζέρβας): Κηρόπουλος, Μπελίτσος, Κικίδης, Γκρινιάρης (34′ Ματράκας), Πουρνής, Γ. Μαστροκώστας, Πασάι (46′ Σ. Στούμπος), Κονόμι, Βουρδάνος, Μήτρου (68′ Π. Στούμπος), Λειβαδίτης (85′ Ρουμπής).