Ο Ευβοιώτης άσος του Παναθηναϊκού Τάσος Αυλωνίτης έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με την Λάρισα, απέναντι στην οποία το «τριφύλλι» πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα. Ο 28χρονος αμυντικός αγωνίστηκε σ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα και είχε καθοριστική συμβολή ώστε να κρατήσει το απαραβίαστο στην άμυνα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έφτασε στην νίκη χάρις σε τέρμα του Λουντ στο 18΄.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Αυλωνίτη: «Είναι σημαντική νίκη για εμάς σε μια δύσκολη έδρα, αλλά είμαστε Παναθηναϊκός και η αλήθεια είναι πως το διπλό άργησε πολύ. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι με στόχο και πλάνο. Κάναμε ένα σημαντικό διπλό αλλά και η ομάδα λόγω του μεγέθους της, δέχεται πολύ πίεση. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στα αποδυτήρια και θέλει ιδιαίτερους χειρισμούς. Ήμασταν αποφασισμένοι για τη νίκη για αυτό και υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις μετά το τέλος.

Ο Λουντ ήταν φανταστικός σήμερα. Παίξαμε ψηλά την άμυνα αλλά ήμασταν πολύ συμπαγείς. Κλείσαμε τους χώρους και δεν μπορούσαν να μας απειλήσουν.
Γιόχασον και Ινσούα ήταν πολύ καλοί στα μετόπισθεν, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Πρέπει βέβαια να βελτιωθούμε κι άλλο στο κομμάτι της τακτικής.

Η νίκη αυτή δίνει ψυχολογία και αισιοδοξία αλλά και βαθμολογικά είναι σημαντική. Βοηθά επίσης τα νεότερα παιδιά να “ξεψαρώσουν”, ο Χατζηγιοβάννης για παράδειγμα ήταν πολύ καλός σήμερα. Νομίζω και τα υπόλοιπα παιδιά που θα αγωνιστούν στην πορεία, θα είναι ακόμα καλύτερα.

Προσπαθώ να μιλάω στο γήπεδο. Σήμερα είχαμε πολύ καλή παρουσία. Χρειάζομαι συνεχόμενα παιχνίδια και ρυθμό, για να μπορέσω αυτό που είχα δειξει και τα προηγούμενα χρόνια, πως είμαι δηλαδή καλός αμυντικός.

Είμαι αισιόδοξος, θα δουλέψουμε στην τακτική και θα έρθουν κι άλλες νίκες».