Τοπικό ντέρμπι σήμερα στην Ιστιαία στο μπάσκετ, ανάμεσα στην Α.Α. Ιστιαίας και στον Τελεθριακό για το πρωτάθλημα εφήβων την ΕΣΚΑΣΕ. Ένα ντέρμπι όμως που δεν έμοιαζε με όλα τ’ άλλα, αφού και οι δύο ομάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους στην κοινή προσπάθεια που γίνεται για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν γι αυτό το σκοπό και η πρωτοβουλία ανήκει στην Αθλητική Ακαδημία Ιστιαίας, η οποία στηρίχτηκε και από τον Τελεθριακό. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αρκετά ικανοποιητική και απέδειξε πως όταν θέλουμε όλοι μαζί μπορούμε. Παρόντες στον αγώνα ήταν ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς καθώς και οι δύο βορειοευβοιώτες Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Μαρία Αναγνώστου και Αντρέας Τοουλιάς.

Αγωνιστικά ο Τελεθριακός κατάφερε να επικρατήσει με 70-60 παίρνοντας έτσι μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Τελεθριακός είχε στη σύνθεσή του ένα έφηβο από το Ειδικό Σχολείων Καμαρίων.

Διαιτητές: Βαρσαμάς-Γκογκορώσης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-21, 8-16, 17-13, 27-20.

Ακαδημία Ιστιαίας (Γάτσος): Σκιαθίτης 15 (2), Ψαρρός 2, Παπαδόπουλος 4, Ραδόπουλος 9 (3), Σπανός 3 (1), Ανέστης 8, Μακράς 7, Σταματόπουλος 12 (1), Χότζα.

Τελεθριακός (Ραχιώτη-Κούτος): Θεοδώρου 4, Κραβαρίτης, Ευαγγελόπουλος, Iωαννίδης, Κωνσταντινάκης 12, Σίμος 28 (2), Λιόντος 14 (1), Ορφανός 12.