***24η αγωνιστική Α’ ΕΠΣΕ:

…΄΄στα δύο άκρα΄΄ το ενδιαφέρον!
Στο +3 ο Απόλλωνας Ερ., ΄΄σκόνταψε΄΄ ο Λήλας στα Λουτρά της Αιδηψού!
Δυσκολεύει η θέση των Κοσκίνων!

Έξη –καυτά- βήματα πριν από το φινάλε και ο πρωτοπόρος Απόλλωνας Ερέτριας, έχει επανακάμψει, πλήρως, στα γνωστά του στάνταρς και επωφελήθηκε, απόλυτα, από το στραβοπάτημα του 2ου Λήλαντα Βασιλικού, στην έδρα της μαχητικής Αιδηψού, όπου ΄΄άφησε΄΄ 2πόντους… Με την Αρτάκη, να έχει, ουσιαστικά ΄΄καπαρώσει΄΄ την 3η θέση, υπάρχει η άτυπη μάχη για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα, ανάμεσα σε Μακρυκάπα, Αυλωνάρι, Όλυμπο Γ. και Αστέρα Βατώντα… Ηρακλής Ψ., Αιδηψός και Ελλήσποντος, μόνο μαθηματικά απειλούνται, ενώ φαίνεται ότι Καστέλλα, Σκεπαστή και Τριάδα, χρειάζονται μια μικρή προσπάθεια για να μην ΄΄μπλέξουν΄΄σε κάποια περιπέτεια! Σε πολύ δύσκολη θέση τα Κόσκινα, που μπορεί να παλεύουν τα παιχνίδια, φιλότιμα, όμως δεν είναι αρκετές μόνο δικές τους –πιθανές- νίκες, χρειάζονται και σοβαρά στραβοπατήματα, των ΄΄ανταγωνιστών΄΄ τους! Ολυμπιακός Χ. και ΑΕΚ Χ. ουσιαστικά έχουν αποχαιρετίσει την κατηγορία, στην χειρότερη χρονιά του Χαλκιδέϊκου ποδοσφαίρου, καθώς για πρώτη φορά, από καταβολής των πρωταθλημάτων της Εύβοιας, η πόλη της Χαλκίδας, δεν θα έχει εκπρόσωπο στην Α’ ΕΠΣΕ, την επόμενη αγωνιστική περίοδο!

—τα παιχνίδια με …δυό λόγια:

  1. ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. – ΚΑΣΤΕΛΛΑ…3-2: …
    Σε ένα ακόμα ντέρμπι στα Μεσσάπια, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και βαθμολογικά, για τους δύο αντιπάλους! Ο Ηρακλής Ψ. μετά από έναν ολόκληρο γύρο που ήρθαν τα πάνω-κάτω και οι ΄΄πράσινοι΄΄ πέρασαν από πολλές και ποικίλες περιπέτειες, είχαν φτάσει σε οριακό αριθμό βαθμών! Η Καστέλλα από την πλευρά της αναζητά και αυτή βαθμούς, παλεύοντας τα παιχνίδια στα ίσια και δυνατά, κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος ήταν για τους γηπεδούχους! Η ομάδα των Ψαχνών προηγήθηκε με 2-0, όμως η πεισματάρα Καστέλλα, κατάφερε να το γυρίσει και το φέρει στα ίσια! Ευτυχώς οι γηπεδούχοι, έσωσαν την παρτίδα στο 1’ των καθυστερήσεων, κερδίζοντας με 3-2!
  2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ…0-2:
    Δεν κατάφερε ούτε αυτή την φορά ο Ολυμπιακός Χ., να πάρει θετικό αποτέλεσμα και έτσι παραμένει σφικταγκαλιασμέμος με την επιστροφή στην Β’ ΕΠΣΕ! Ένα μόλις γκολ έχουν πετύχει οι ΄΄ερυθρόλευκοι΄΄ σε 9 αγωνιστικές του β’ γύρου και στ Σαββατιάτικο παιχνίδι ΄΄κλώτσησαν΄΄ την ευκαιρία με το χαμένο πέναλτι του Χάρ. Φρυγανά! Ο ΑΟΝΑ συνεχίζει ΄΄…το βιολί του΄΄ και προχωρά 18 αγωνιστικές αήττητος!
  3. ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ…2-1:
    Καλό παιχνίδι στην Μακρυκάπα, όπου πιο ουσιαστικοί οι ΄΄Λύκοι΄΄ πήραν το τρίποντο και επανήλθαν στην 4η θέση της βαθμολογίας! Η Σκεπαστή, με την απόδοσή της στο β’ μέρος, σίγουρα δικαιούτο κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, όμως έδειξε ότι θα εξασφαλίσει γρήγορα και άνετα την παραμονή της!
  4. ΤΡΙΑΔΑ- ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ…0-0:
    Μετά από ένα 45λεπτο που ήταν όλα στο ΄΄0΄΄ ήρθε το β’ μέρος που οι ομάδες έπαιξαν πολύ καλά, υπήρχε πληθώρα φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες, χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν και το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ! Το τελικό 0-0 φαντάζει δίκαιο και μάλλον ικανοποιημένες θα πρέπει να είναι οι  δύο ομάδες…
  5. ΑΣΤΕΡΑΣ ΒατώνταΑΕΚ Χαλκίδας…2-1:
    Μέτριος ο Αστέρας, οι πάικτες του οποίου νόμισαν ότι θα έχουν ένα άνετο απόγευμα και ακόμα πιο ‘άνετο 3ποντο, μετά την σπουδαία νίκη τους στην Σκεπαστή! Όμως λογάριαζαν χωρίς την μαχητική ΑΕΚ Χαλκ. που αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια, φιλότιμα και τα δίνει όλα! Έτσι στο τελευταίο 10λεπτο, οι ΄΄κιτρινόμαυροι΄΄ όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά είχαν και δοκάρι, αγγίζοντας την νίκη! Η λύτρωση για τους ΄΄πράσινους΄΄ ήρθε στην εκπνοή του αγώνα!
  6. ΟΛΥΜΠΟΣ Γ.-ΑΥΛΩΝΑΡΙ…0-0:
    Έγινε καλό και ανοιχτό παιχνίδι στο Γυμνό, όπου οι δύο αντίπαλοι, χωρίς βαθμολογικό άγχος, πρόσφεραν καλό θέαμα, δεν μπόρεσαν όμως να φτάσουν σ’ ένα γκολ, καθώς και οι δύο αμυντικές γραμμές, λειτούργησαν υποδειγματικά! Δίκαιη η ΄΄μοιρασιά΄΄ των βαθμών!
  7. ΑΙΔΗΨΟΣΛΗΛΑΣ Β….2-2:
    Ο ΄΄Στρατηγός Άνεμος΄΄ ήταν αυτός που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα στην Λουτρόπολη της Β. Εύβοιας! Ήταν καλύτερος ο Λήλας στο α’ μέρος, με ευνοϊκό άνεμο, πέτυχε δύο και δημιούργησε προϋποθέσεις για να φύγει με το 3ποντο! Οι γηπεδούχοι της Αιδηψού, πεισματάρηδες και με τα πολύ καλά στοιχεία που δείχνουν φέτος, αντέδρασαν στο β’ μέρος και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, στερώντας από τον Λήλα ένα πολύτιμο 2ποντο!
  8. ΚΟΣΚΙΝΑ- ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας…0-3:
    Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την αγωνιστικότητα των γηπεδούχων, η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν και παρέμεινε πολύ μεγάλη! Ο ΄΄Δαφνηφόρος΄΄ Απόλλωνας άνετα έφτασε στο 0-3 και στο 3ποντο και δεν άφησε να πάει χαμένο το ΄΄δώρο΄΄ που ήρθε από την Β. Εύβοια και αύξησε έτσι την διαφορά στους 3 πόντους από τον 2ο Λήλα Β.!

***τα στοιχεία των αγώνων:

ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών ……….3

ΚΑΣΤΕΛΛΑ……….2

21’ Γκούρλας, 26’ Σιαραπής, 90+1’ Ντούμας 43’ Ζήσης, 68’ Μπασινάς
*πέναλτι:                 — *πέναλτι:                —–
*δοκάρια:              — *δοκάρια:           —
*κόκκινες:            —- *κόκκινες:               —
***Διαιτητές:          Στέλιος Φώτης Κώστας Αργύρης-Προκόπης Τσιφλάκος
**  ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. ΚΑΣΤΕΛΛΑ (Γιάννης Παπαθεοδώρου)

Βαμβούκος, Βογιατζής (75΄ Κοροβέσης), Τόλης, Δούλος, Μπελίτσος, Σπανός, Κουβούσης (71΄ Τσούμαρης), Π.Λ. Σκριβάνος, Ντούμας (90΄+4΄ Στούπας), Σιαράπης, Γκούρλας.

Κηρόπουλος, Τσούτσης, Τσιούνης (57΄ Κεχαγιάς), Κουρούπης, Μακρής, Μπασινάς, Κανάμι, Γκίκας, Νικούλης, Σ. Τζαμίχας (37΄ Ξυνογαλάς), Ζήσης (68΄ Μάντεσης).

*ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΓΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ……….0

ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ..……..2

13’ Μπισμπικόπουλος, 48’ Κολιόπουλος
*πέναλτι    68’ Χάρ. Φρυγανάς,
απέκρουσε Τσάμαρης    
*πέναλτι                 —
*δοκάρια:          — *δοκάρια:    22’-60’ Γ. Μαστροκώστας
*κόκκινες:             — *κόκκινες:             —
***Διαιτητές:       Μάριος Πόγκας Κώστας Κωνστάντιος-Άγγελος Παππάς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ. (Ι. Οικονόμου-Χ. Σαχίνης) ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ (Βαγγέλης Ζέρβας) 

Τζουβάρας, Ραβανός, Στρατής, Γ. Φρυγανάς (71′ Τζαφέρος), Σταύρου (73′ Βαρτζής), Κικίδης, Αθανασόπουλος, Χ. Φρυγανάς, Μάλλιαρης (61′ Χρ. Φρυγανάς), Πάλλης, Τσιούνης (61′ Φούρλης).

Τσάμαρης, Ταψής, Γ. Μαστροκώστας, Μπισμπικόπουλος, Τσούτης, Χιούσκα (46′ Μπαλαμπάνης), Λούκας, Κονόμι (61′ Αγγελάκης), Λειβαδίτης (52′ Λούρος), Κολιόπουλος (77′ Λάμπρου), Γκέκας.

*ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ……….2 ΣΚΕΠΑΣΤΗ..……..1
51’ Σηφάκης, 57’ Κουτσαυλής 80’ Ζουζουλής
*πέναλτι
     27’ Σίδερης, απέκρουσε Αλεξίου
*πέναλτι                  —-
*δοκάρια:            — *δοκάρια:               73’ Καψάλας
*κόκκινες:             —– *κόκκινες:             —
***Διαιτητές:        Βαλάντης Βρακάς, Γιάννης Περιβολάρης-Χρήστος Σιαπλαούρας
ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ (Νίκος Κιαπέκος) ΣΚΕΠΑΣΤΗ (Γιώργος ΤσαραμίρσηςΒαγγ. Μπεκάκος)

Αναστασίου, Λέκκας, Χασάνδρας, Αν. Καρκαλής (λτ 75′ Στ. Στούμπος), Τσουμάνης, Σηφάκης, Γκίκας, Κουτσαυλής, Μπαϊμπάκης (90+2′ Σιλιβάκος), Σίδερης, Βουρδάνος (67′ Νονάϊ).

Αλεξίου, Ι. Αθ. Θαλασσινός, Τηλιόπουλος (85′ Παλάτζας), Καλλίτσης, Καψάλας, Κωνσταντός, Δ. Γερογιάννης (71′ Αγιασοφίτης), Ι. Β. Θαλασσινός, Τσούπρος, Αθ. Θαλασσινός, Ζουζουλής.

*ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΤΡΙΑΔΑ……….0

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ……….0

*πέναλτι           — *πέναλτι                  —
*δοκάρια:             — *δοκάρια:                —
*κόκκινες:            —– *κόκκινες:             —
***Διαιτητές:           Βασίλης Βελέτζας Νίκος Χατζηκαμαγιάννης-Σταύρος Ρουμπής
ΤΡΙΑΔΑ (Βασίλης Τσιμιχόδημος) ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Γιάννης Καρβέλης)

Ευαγγελινός, Καραμπέτσος, Βαξεβάνης, Γκρινιάρης, Μάλλιαρης (84′ Χαζαρίδης), Τσαλιαγκός, Χασάνδρας Γ., Πασάϊ (76′ Χασάνδρας Δ.), Τσούτσης, Καραντάκης, Μουτουσίδης.

Αγριοδημος, Νόνας, Κοντάκης (60′ Πετρογιάννης), Κουτσαυλής, Φτούλης (88′ Μούτσος), Νάτσης, Κούτρας, Λάμπρου (90+2′ Μπαμπότσι), Ντεγιάννης, Κατσικαβάλης.

*ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΤΤΑΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ Βατώντα..……..2

ΑΕΚ Χαλκίδας……….1

58’ Σκούρος, 90+3’ Γιαννουκάκος 79’ Μαραγκός
*πέναλτι           — *πέναλτι                  —
*δοκάρια:             — *δοκάρια:               84’ Μαραγκός
*κόκκινες:            —– *κόκκινες:             —–
***Διαιτητές:            Κώστας Γκάτσος Γιώργος Πασχαλίδης-Βασίλης Μακρής
ΒΑΤΩΝΤΑΣ (Σταύρος Σταθαράς)    ΑΕΚ Χαλκίδας (Τάσος Ταυταρίδης)  

Κώστογλου, Τσώκος (90+3′ Γούσιας), Σκούρος, Μαρμαρινός, Ντούκα, Κηρύκος, Κορκόβελος (46′ Μαμτζαδέριας), Γούναρης, Μιχαηλίδης, Γιαννουκάκος, Χασανλάρι.

Ζαφειρόπουλος, Εμμανουέλ, Τουλίτσης, Σταμελάκης, Μαραγκός, Τριανταφύλλου, Κοτρώτσιος, Τζαφέρος, Χρόνης (90′ Ζαχαριάς), Πεσχύρας, Καλέντζης (62′ Σταμέλος).

*ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΒΕΡΚΙΑΔΗΣ

ΟΛΥΜΠΟΣ Γ.……….0

ΑΥΛΩΝΑΡΙ ………..0

—-
*πέναλτι              — *πέναλτι                —
*δοκάρια:           — *δοκάρια:            62’ Μπασούκος
*κόκκινες:            — *κόκκινες:              —
***Διαιτητές:        Χριστίνα Κούκουρα Αβρ. Νέγρης-Γιώργος Νικολάου
ΟΛΥΜΠΟΣ Γ. (Γιώργος Κρόκος) ΑΥΛΩΝΑΡΙ  (Γιάννης Μπασούκος) 

Μωραϊτης, Κηρύκος, Σακκής, Αντ. Ρουμπής, Θωμόπουλος, Ι. Σταματούκος, Ντούρμας, Ρωμανός, Αντ. Κοτρογιάννης, Ε. Ρουμπής (90′ Λαγός), Τσίγκας (57′ Αν. Αργύρης).

Κότσαρης, Ιωαννίδης, Δαφνής (80′ Παππάς), Καραλής, Κόκκος, Παπίλας, Μπασούκος, Ζαχαριάς, Β. Τσαλιαγκός (90′ Φραγκής), Γ. Καρλής (85′ Βασιλείου), Τόμας Οντιάμπο (70′ Περιβολάρης).

*ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ

ΑΙΔΗΨΟΣ……….2

ΛΗΛΑΣ Β.……….2

63’ Ιντρ. Μπιμπάϊ, 68’ Μάρκου 31’ Ν. Μαστροκώστας, 32’ Τσολάκος
*πέναλτι              — *πέναλτι      —
*δοκάρια:         33’ Στεργίου *δοκάρια:              78’ Σεϊνταράσι
*κόκκινες:            —- *κόκκινες:             —-
***Διαιτητές:        Στέλιος Φώτης Προκόπης Τσιφλάκος-Άγγελος Παππάς
ΑΙΔΗΨΟΣ (Γιώργος Δημητρίου) ΛΗΛΑΣ Β. (Γιώργος Λάμπρου)

Ψαρράς, Φώτου, Στέκας, Καππές, Γλύκος, Σαμπάϊ, Καπλανάϊ (90′ Αθανασίου), Ν. Αναγνώστου (56′ Παπατζίκος), Μάρκου (86′ Αντ. Μπιμπάϊ), Ιντ. Μπιμπάϊ, Στεργίου (90+4′ Μιχ. Αναγνώστου).

Μ. Μπιμπάι, Τζάβρας, Ν. Μαστροκώστας, Καρλατήρας (84′ Κούρα), Κατσίμπρας, Τσολάκος, Γ. Αγγελάτος, Καραχάλιος, Τσομπάνης (75′ Σεϊνταράσι), Βρέττος, Δ. Αγγελάτος.

*ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΠΑΝΙΩΤΗΣ

ΚΟΣΚΙΝΑ……….0  

ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας……….3

——– 22’-74’ Καλοχωρίδης, 90+2’ Γκ. Τόρα
*πέναλτι              — *πέναλτι      —
*δοκάρια:     51’ Κοκκάλας *δοκάρια:              —
*κόκκινες:            —- *κόκκινες:             —-
***Διαιτητές:        Γιώργος Λάμπρου Κώστας Κωνστάντιος-Περικλής Δελχάς
ΚΟΣΚΙΝΑ  (Σάκης Νικολάου) ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτρ.  (Δημήτρης Βαλκάνος)

Τριανταφύλλου, Βλάχος, Μπεϊνόγλου (74′ Κ. Μπασινάς), Κόλλιας, Δήμου, Αλευρίδης, Καλαβρής (87′ Ι. Δημολιάνης), Παριανός (83′ Ν. Δημολιάνης), Β. Δημολιάνης, Κοκκάλας, Λαθουράς.  

Ερμ. Τόρα, Μετσανάϊ (83′ Κικίδης), Καρβελάς, Βελαέτης, Μπαλόζι, Καλοχωρίδης, Ντουλαβέρης (82′ Ευγενίου), Πολυχρόνης, Αγραφιώτης (75′ Ρούσσος), Γκ. Τόρα, Μώρος.

 *ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Την 24η αγωνιστική:

  • …μπήκαν 20 γκολ, μέσος όρος 2.5 γκολ ανά αγώνα!
  • …με τα 20 γκολ της 24ης αγωνιστικής στον β’ γύρο φτάσαμε στα 214 και στα 549 γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα!
  • …και ένα ιδιότυπο ρεκόρ! Στα 2 πέναλτι που σημείωσαν οι διαιτητές, κανείς από τους παίκτες που τα εκτέλεσαν δεν μπόρεσε να νικήσει τους αντίπαλους πορτιέρο που τα απέκρουσαν!
  • …8 φορές η μπάλα σταμάτησε στα αντίπαλα δοκάρια, με τα οποία ΄΄ισοφαρίζεται΄΄ το ρεκόρ του πρωταθλήματος, που είχε η 21η αγωνιστική!
  • …κανένας διαιτητής αυτή την αγωνιστική δεν έβγαλε από το τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα, όπως είχε συμβεί και στην 5η και 17η αγωνιστική!
  • …ένα από τα αρνητικά ρεκόρ, έχει ο Ολυμπιακός Χ., που έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε 10 αγωνιστικές! Μισό γκολ (0.5) σε κάθε αγώνα, δίνουν μέσο όρο τα 12 συνολικά γκολ των ΄΄ερυθρόλευκων΄΄ στο φετινό πρωτάθλημα!
  • …για 18η συνεχόμενη αγωνιστική συνεχίζει το αήττητό της η Αρτάκη του Βαγγέλη Ζέρβα, για 16 αγωνιστικές αήττητος παραμένει και ο Λήλας Β., που όμως μετά από 12 συνεχόμενες νίκες, η 13η αποδείχθηκε ΄΄γρουσούζικη΄΄, καθώς αυτό το νικηφόρο σερί, σταμάτησε στα λουτρά της Αιδηψού, θερμά λουτρά που αποδείχθηκαν ΄΄καυτά΄΄ για τους ΄΄ποταμίσιους΄΄!
  • …πολύ μεγάλη και η διαφορά στους συντελεστές των γκολ των δύο πρωτοπόρων! Με 65 γκολ ο Απόλλωνας Ερ. και με 42 ο Λήλας Β. υπολείπεται 23 γκολ από τους Ερετριανούς! Αμυντικά καλύτερος ο Λήλας Β. με 2 γκολ λιγότερα από τους πρωτοπόρους (11-13). Έτσι στο συντελεστή των γκολ ο Απόλλωνας Ερ. έχει 52 έναντι 31 του Λήλα Β.!
  • …εντυπωσιακό στοιχείο το ότι την 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος έχει η ομάδα της Σκεπαστής, με 43 γκολ, που όμως αμυντικά έχει δεχτεί περισσότερα -45- γκολ!!!

 …η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 24 αγώνες

 ***Η ΕΠΟΜΕΝΗ 25η αγωνιστική: