Α’ ΕΠΣΕ: …η ταυτότητα της 19ης αγων. (αναλυτικά στοιχεία αγώνων και αξιοσημείωτα)!

***19η αγωνιστική Α’ ΕΠΣΕ:

…΄΄Χ΄΄ στο ντέρμπι της Αρτάκης και ΄΄1΄΄-σος στο Βασιλικό:  4 πλέον τα βήματα που τους χωρίζουν!
…κουνάνε μαντήλι και τα Κόσκινα!

Όσο περνάνε οι αγωνιστικές τόσο το ενδιαφέρον κορυφώνεται, στην μάχη του τίτλου, αλλά και στον ΄΄αδυσώπητο΄΄ πόλεμο της παραμονής! Υπόθεση καθαρά των ΄΄2΄΄, είναι η κορυφή που οδηγεί στην Γ’ Εθνική, Απόλλων Ερ. και Λήλας θα παλέψουν σκληρά, όπως δείχνουν τα πράγματα! Το ερωτηματικό βέβαια είναι, για το πότε θα ξεφύγει από τα  ΄΄σκαμπανεβάσματα΄΄ που έχει τον τελευταίο καιρό ο πρωτοπόρος Απόλλωνας Ερέτριας, αλλά και πόσο θα συνεχιστεί το σερί νικών, του 2ου Λήλα Β. έστω και με ΄΄φτωχά΄΄ σκορ! Οποιαδήποτε απάντηση …παρακινδυνευμένη! Τον ΄΄μαγικό΄΄ αριθμό των 36 βαθμών (που εξασφαλίζει –ουσιαστικά-παραμονή) δείχνουν  να πλησιάσουν 4 ομάδες, από εκεί και κάτω, από αβεβαιότητα και ανησυχία, μέχρι ταραχή, με τα Κόσκινα να χάνουν συνεχώς έδαφος και να φαίνεται πως πάνε να πάρουν την θέση του …Ολυμπιακού Χ.!

—τα παιχνίδια με …δυό λόγια:

  1. ΛΗΛΑΣ-ΤΡΙΑΔΑ…1-0:…είχαν τον έλεγχο του αγώνα οι Βασιλικαριώτες, όμως πάλι έδειξαν ότι είναι ΄΄δύσκολοι΄΄ στο γκολ, καθώς χρειάστηκε να περάσουν 70’ από το ξεκίνημα του αγώνα και 50’ με την Τριάδα να είναι υποχρεωμένη να παίζει με 10, για να βρουν τον δρόμο προς το 3ποντο! Έστω και ΄΄φτωχή΄΄ η νίκη αυτή έδωσε στον Λήλα την δυνατότητα να πλησιάσει ακόμα πιο πολύ την κορυφή και σε απόσταση 4 βαθμών…
  2. ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ Βατώντα.3-0:…όταν χρειαζόταν εκμεταλλεύτηκε απόλυτα τα αμυντικά λάθη του Αστέρα, η Μακρυκάπα πέτυχε 3 γκολ και έφτασε δίκαια στην άνετη τελικά νίκη… Ήταν ένα παιχνίδι, δυνατό, χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους ΄΄Λύκους΄΄ αποτελεσματικούς και τους ΄΄πράσινους΄΄ με αμυντικές δυσλειτουργίες και επιθετική ΄΄ανεπάρκεια΄΄!
  3. ΚΟΣΚΙΝΑ-ΟΛΥΜΠΟΣ Γ….1-3:…έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα τα Κόσκινα, που προηγήθηκαν στο 10λεπτο, όμως στο ημίωρο οι φιλοξενούμενοι, ισοφάρισαν, για να επανέλθουν στο β’ και σύμφωνα με την προσφιλή τους τακτική, πέτυχαν 2 ακόμα γκολ και δεν άφησαν τους γηπεδούχους, που κατέβηκαν με μόλις 12 παίκτες στο γήπεδο, να ΄΄…πάρουν ανάσα΄΄ και να σκεφτούν για κάποιο θετικό αποτέλεσμα, βυθίζοντάς τους ακόμα πιο πολύ βαθμολογικά!
  4. ΚΑΣΤΕΛΛΑ-ΣΚΕΠΑΣΤΗ…2-2:…μπορεί οι φιλοξενούμενοι να ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως η Καστέλλα είχε ΄΄Άγγελο΄΄ (Κηρόπουλο) κάτω από τα δοκάρια και ήταν αποτελεσματική  και ΄χτύπησε΄΄ στην αντεπίθεση, πετυχαίνοντας ΄΄διάνα΄΄! Η Σκεπαστή στο β’ μέρος βρήκε τρόπο και ΄΄ξεκλείδωσε΄΄ την άμυνα της Καστέλλας, ισοφάρισε και προσπάθησε και για την ολική ανατροπή, χωρίς όμως αποτέλεσμα! Ένα 2-2 που μάλλον αφήνει ικανοποιημένους και τους δύο!
  5. ΑΡΤΑΚΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας…0-0: …κλασικό Ευβοϊκό ντέρμπι, μέτριο ποιοτικά, σ’ αυτό βέβαια συνέβαλε τα μέγιστα, ο άθλιος αγωνιστικός χώρος του ΄΄Ν. Κίλιμπας΄΄! Από ένα ημίχρονο είχε η κάθε ομάδα, στο α’ μέρος, πιο κινητικοί οι γηπεδούχοι, πίεσαν είχαν και ένα δοκάρι, αλλά μέχρι εκεί… Στο β’ μέρος οι πρωτοπόροι του Απόλλωνα, ανέλαβαν πρωτοβουλίες, αλλά η πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος (47 γκολ) δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων… Έτσι οι ΄΄ερυθροκίτρινοι΄΄ διατήρησαν για 12η αγωνιστική το αήττητο, ενώ ο ΄΄Δαφνηφόρος΄΄ νιώθει πιο κοντά την ανάσα των ΄΄ποταμίσιων΄΄ του Ληλαντίου!
  6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.-ΑΥΛΩΝΑΡΙ…0-1:…πιο ουσιαστικοί οι φιλοξενούμενοι, προηγήθηκαν γρήγορα, είχαν γενικότερα άκαρπη υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, απέναντι στον νεανικό και ταλαντούχο, Ολυμπιακό Χ. που έχει πρόβλημα φανερό επιθετικά… Στους ΄΄ερυθρόλευκους΄΄ λείπει το γκολ και αυτό ίσως τους στοιχίσει… Το Αυλωνάρι του Ι. Μπασούκου, δείχνει να ανακάμπτει από την ΄΄κοιλιά΄΄ στο ξεκίνημα του νέου έτους…!
  7. ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ.-ΑΕΚ Χαλκ….3-0:…νίκη-βάλσαμο για τον ταλαιπωρημένο, στην φετινή αγωνιστική περίοδο, κυριάρχησε απόλυτα, πέτυχε 3 γκολ και είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο ακόμα σκορ, απέναντι σε μια ΑΕΚ Χαλκίδας, που μπορεί ουσιαστικά να έχει αποχαιρετίσει την κατηγορία, το παλεύει όμως φιλότιμα και με αξιοπρέπεια σε κάθε παιχνίδι…
  8. ΑΙΔΗΨΟΣ-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ…3-0:…σε πολύ κατάσταση η Αιδηψός και πολύ δυνατή στην έδρα της, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Ελλήσποντο και πήρε το παιχνίδι με ΄΄καθαρό΄΄ 3-0, ανεβαίνοντας ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, αφήνοντας 4 βαθμούς πίσω τους αντιπάλους της! Ο Ελλήσποντος κάνει μέτρια πορεία, μετά το πολύ καλό ξεκίνημα στην αρχή του πρωταθλήματος και σίγουρα θα πρέπει να ανακάμψει, αν δεν θέλει να βρεθεί σε δυσάρεστη θέση..

***τα στοιχεία των αγώνων:

ΛΗΛΑΣ Β.……….1

ΤΡΙΑΔΑ……….0

70’ Ν. Ματροκώστας  
*πέναλτι:                 — *πέναλτι:                —–
*δοκάρια:              22’ Ν. Ματροκώστας *δοκάρια:           —
*κόκκινες:            —- *κόκκινες:             20’ Καραντάκης
***Διαιτητές:    Αποστόλης Παπαποστόλου Περικλής Δελχάς-Άγγελος Παππάς
ΛΗΛΑΣ Β. (Γιώργος Λάμπρου) ΤΡΙΑΔΑ (Βασίλης Τσιμιχόδημος)

Μαντάς, Τζάβρας, Μπούρικας (46′ Σεϊνταράσι), Καρλατήρας (60′ Τόουρφε), Παλαιολόγος, Τσολάκος, Γ. Αγγελάτος, Καραχάλιος, Τσομπάνης (90′ Τσούρα), Ν. Μαστροκώστας, Δ. Αγγελάτος (75′ Βρέττος).

Ευαγγελινός, Καραμπέτσος, Πασάϊ, Γκρινιάρης, Μάλλιαρης, Γ. Τσαλιαγκός, Γ. Χασάνδρας, Χαζαρίδης (46′ Βαξεβάνης), Μουτουσίδης (75′ Δ. Χασάνδρας), Καραντάκης, Τσούτσης (87′ Παπακωνσταντίνου).

*ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

—————————————————————————–

ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ……….3

ΑΣΤΕΡΑΣ Βατώντα..……..0

13’-49’ πεν.-77’ Σίδερης
*πέναλτι              ένα εύστοχο *πέναλτι                 —
*δοκάρια:         17’ Σεχάϊ *δοκάρια:             —
*κόκκινες:             — *κόκκινες:             —
***Διαιτητές:         Γιώργος Κασομούλης Κώστας Αργύρης-Γιάννης Σπανός
ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ (Νίκος Κιαπέκος) ΒΑΤΩΝΤΑΣ (Σταύρος Σταθαράς)   

Πουρνής, Λέκκας, Χασάνδρας, Αν. Καρκαλής, Τσουμάνης, Σηφάκης, Γκίκας, Σεχάϊ (80’ Νορά), Βουθρδάνος, Σίδερης (85’ Σμπρίνης), Κουτσαυλής (83’ Σιλιβάκος).

Ι. Σταθαράς (80’ λτ Βάρκας), Τσώκος, Νεσίμι (30’ λτ Σκούρος), Μαρμαρινός, Ντούκα (83’ Ρούσσος), Κηρύκος (67’ Κορκόβελος), Κούκα, Γούναρης, Μιχαηλίδης, Γιαννουκάκος, Χασανλάρι.

*ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

—————————————————————————-

ΚΟΣΚΙΝΑ……….1

ΟΛΥΜΠΟΣ Γ.……….3

10’ Β. Δημολιάνης 31’ Ι. Σταματούκος, 53’ Τσίγκας,
89’ Αν. Αργύρης
*πέναλτι               — *πέναλτι                  —-
*δοκάρια:            — *δοκάρια:               —-
*κόκκινες:             —– *κόκκινες:             —
***Διαιτητές:        Βασίλης Βελέτζας Γιώργ. Κοντογιαννίδης-Αντ. Ιωάννου
ΚΟΣΚΙΝΑ  (Μιχ. Σταματούκος) ΟΛΥΜΠΟΣ Γ. (Γιώργος Κρόκος)

Τριανταφύλλου (46’ λτ Γεραντώνης), Μπεϊνόγλου, Καλαβρής, Πεππές, Κόλλιας, Δ. Δήμου, Κοκκάλας, Παριανός, Κ. Μπασινάς, Βλάχος, Β. Δημολιάνης.

Μωραΐτης, Κηρύκος, Σακκής, Αντ. Ρουμπής, Θωμόπουλος, Τσίγκας, Ντούρμας, Ρωμανός, Αν. Αργύρης, Αντ. Κοτρογιάννης (77’ Σπ. Αργύρης), Ι Σταματούκος.

*ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

—————————————————————————–

ΚΑΣΤΕΛΛΑ……….2

ΣΚΕΠΑΣΤΗ..……..2

20’ Κουρούπης, 45’ Ξυνογαλάς 64’ Δ. Γερογιάννης, 89’ Ζουζουλής
*πέναλτι           — *πέναλτι                  —
*δοκάρια:             66’ Νικούλης *δοκάρια:                —
*κόκκινες:            —– *κόκκινες:             —
***Διαιτητές:        Δημήτρης Καλαμάτας Χάρης Αντωνίου-Βασίλης Μακρής
ΚΑΣΤΕΛΛΑ (Γιάννης Παπαθεοδώρου) ΣΚΕΠΑΣΤΗ (Στ. Κατσικογιάννης -Ε. Μπεκάκος)

Κηρόπουλος, Τσούτσης, Κεχαγιάς, Βότσης, Κουρούπης, Μπασινάς, Κανάνι, Γκίκας (78΄ Χασάνδρας), Ξινογαλάς (60΄ Νικουλής), Τζαμίχας (70΄ Ζήσης), Αρχοντούλης.

Σωτηρόπουλος, Ι.Αθ. Θαλασσινός, Ντέντης, Καλλίτσης, Καψάλας, Κωνσταντός, Γεωργίου, Ι.Β. Θαλασσινός, Τηλιόπουλος (46΄ Ζουζουλής), Αθ. Θαλασσινός (90+2΄ Παλάντζας), Δ. Γερογιάννης (72΄ Καρατζούδης).

*ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΦΕΡΛΗΣ

—————————————————————————–

ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ..……..0 

ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας……….0

*πέναλτι           — *πέναλτι                  —
*δοκάρια:            8’ Λειβαδίτης *δοκάρια:                —
*κόκκινες:            —– *κόκκινες:             —–
***Διαιτητές:            Γιώργος Λάμπρου Προκ. Τσιφλάκος-Νίκος Χατζηκαμαγιάννης
ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ (Βαγγέλης Ζέρβας)   ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτρ.  (Δημήτρης Βαλκάνος)

Τσάμαρης, Κολιόπουλος, Μπαλαμπάνης, Ταψής, Τσούτης, Γ. Μαστροκώστας, Λούκας, Κονόμι, Λειβαδίτης, Γκάβαλης, Μασινάς (82′ Γκέκας).

Ερ. Τόρα, Μεκανάϊ, Καρβελάς, Βελαέτης, Σμπιλίρης, Καλοχωρίδης, Μπαλόζι (84′ Τρεγκάϊ), Ντουλαβέρης, Γκ. Τόρα, Πολυχρόνης (55′ Σμυρναίος), Μώρος (75′ Αγραφιώτης).

* ΜΑΝΩΗΣ ΒΕΤΤΑΣ

—————————————————————————–

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ……….0

ΑΥΛΩΝΑΡΙ ………..1

9’ Β. Τσαλιαγκός
*πέναλτι              — *πέναλτι                —
*δοκάρια:           11’ Πάλλης *δοκάρια:             —
*κόκκινες:            — *κόκκινες:              —
***Διαιτητές:        Χριστίνα Κούκουρα Γιάννης Κελεπούρης-Γιώργος Πασχαλίδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ. (Ι. Οικονόμου-Χ. Σαχίνης)   ΑΥΛΩΝΑΡΙ  (Γιάννης Μπασούκος) 

Τζουβάρας, Τζαφέρος, Στρατής (λτ 20’ Χατζηαντωνίου), Γ. Φρυγανάς, Σταύρου, Χ. Φρυγανάς, Κυτίνος 946’ Αθανασόπουλος), Κικίδης, Μιτάκης (72’ Φούρλης), Βαρτζής (65’ Ραβανός), Πάλλης.

Κότσαρης, Δαφνής (75’ Ν. Κούκης), Μπρεγκανάκου, Καραλής, Κόκκος, Παπίλας, Μπασούκος (87’ Βασιλείου), Ζαχαριάς (72’ Ν. Καράπας), Β. Τσαλιαγκός, Ιωαννίδης, Γ. Καρλής (60’ Περιβολάρης).

*ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

—————————————————————————–

ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών ………3

ΑΕΚ Χαλκίδας……….0

37′ Π. Λ. Σκριβάνος 59′ Σπανός
63′ Σιαράπης
—-
*πέναλτι              — *πέναλτι      —
*δοκάρια: 19′ Δούλος 21′ Μπελίτσος
79′ Σίμωσης
*δοκάρια:              —
*κόκκινες:            —- *κόκκινες:             —-
***Διαιτητές:       Μάριος Πόγκας Κώστας Κωνστάντιος-Σταύρος Ρουμπής
ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. (Άγγελος Βογιατζής)  ΑΕΚ Χαλκίδας (Τάσος Ταυταρίδης) 

Μώρος, Κοροβέσης, Δούλος, Μαρίνος, Μπελίτσος (73′ Σίμωσης), Γκούρλας, Χασαπίδης (80′ Τσούμαρης), Σπανός, Ντούρμας (54′ Στούπας), Σιαράπης (66′ Τόλης), Π. Λ. Σκριβάνος.

Ζαφειρόπουλος, Φιόλα, Κοτρώτσιος, Τριανταφύλλου, Μαραγκός, Τζαφέρος, Καλέντζης (54′ Γιαμακίδης), Ζευγολάτης (39′ Σταμελάκης), Κατσικάς, Πεσχύρας, Τουλίτσης.

*ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
……………………………………………………………………………….

ΑΙΔΗΨΟΣ……….3

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ………0

6’ Ιντ. Μπιμπάϊ, 54’ Αργ. Στεργίου,
80’ Αθανασίου
—-
*πέναλτι              — *πέναλτι      —
*δοκάρια:      —— *δοκάρια:              —
*κόκκινες:            —- *κόκκινες:        80’ Κατσικαβάλης
***Διαιτητές:           Κώστας Γκάτσος Βαγγέλης Χασάνδρας-Κώστας Δούκας
ΑΙΔΗΨΟΣ (Γιώργος Δημητρίου) ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Γιάννης Καρβέλης)

Μπαρμπούνης, Χρ. Φώτου (59′ Σιρπτσιόγλου), Καραγκούνης, Καππές, Μιχ. Αναγνώστου, Σαμπάϊ (72′ Αντ.Μπιμπάϊ), Καπλανάϊ, Μάρκου, Ν. Αναγνώστου (64′ Αθανασίου), Ιντ. Μπιμπάι (83′ Γοργομάτης), Αργ. Στεργίου.

Αγριόδημος, Κατσικαβάλης, Κοντάκης, Κουσερής, Κουτσαυλής, Νόνας (61′ Φτούλης), Νικολάου, Πετρογιάννης (86′ Μούτσος), Ντεγιάννης (63′ Πρεζπιόρα), Λάζρι, Νάτσης.

*ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΠΑΝΙΩΤΗΣ

Την 19η αγωνιστική:

  • …μπήκαν 19 γκολ, δηλαδή 3.375 γκολ/αγώνα, ΄΄παραγωγικότητα΄΄ γενικά πολύ μέτρια!
  • …μόλις μία φορά η μπάλα στήθηκε στην ΄΄άσπρη βούλα΄΄ των 11μ. και ο Σίδερης της Μακρυκάπας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη…
  • …΄΄έσπασαν΄΄ τα δοκάρια αυτή την αγωνιστική, καθώς η μπάλα κατέληξε σ’ αυτά 8 φορές! Έτσι ΄΄ισοφαρίστηκε΄΄ το ρεκόρ της 11ης αγωνιστικής!
  • …παρά την ένταση των ημερών λόγω καρνάβαλου, οι παίκτες ήταν ήρεμοι και είχαμε μόλις 2 κόκκινες κάρτες!
  • …το 6ο χατ-τρικ του φετινού πρωταθλήματος, το πέτυχε ο Μάκης Σίδερης της Μακρυκάπας! Είχαν προηγηθεί τα χατ-τρικ των Ε. Ρουμπή (Όλυμπος Γ.), Κ. Μιχαηλίδη (Αστέρας Βατώντα), Κώστα Αγραφιώτη (Απόλλων ΕΡ.), Γιαν. Σμυρναίου (με τα χρώματα του Ηρακλή Ψ.) και Γ. Κοκκάλα (Κόσκινα).
  • …την 8η συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Λήλας, ενώ ο ΑΟ Ν. Αρτάκης συνεχίζει το αήττητο σερί του για 12η αγωνιστική.
  • …΄΄κακός΄΄ μήνας για τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Ερέτριας, ο Φλεβάρης, καθώς στις 3 αγωνιστικές που έχουν γίνει μετρά -4 βαθμούς, κάτι που εκμεταλλεύτηκε απόλυτα ο Λήλας!
  • …4η σερί ήττα για τα Κόσκινα, ενώ για 3η συνεχόμενη αγωνιστική παραμένει ΄΄άσφαιρος΄΄ ο Αστέρας Βατώντα!

 …η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 19 αγώνες:

 ***Η ΕΠΟΜΕΝΗ 20η αγωνιστική: