Το ΄΄Δυνατά Αθλητικά΄΄, σας παρουσιάζει, σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ,
΄΄…το πανόραμα της Α’ ΕΠΣΕ΄΄!

Πίνακες, στοιχεία, διαγράμματα, πίνακες σκόρερς ανά ομάδα, αλλά και συγκεντρωτικός, αλλά και γενικότερα ότι αφορά το πρωτάθλημα αυτό, τα παρακολουθείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ιστοσελίδα μας!

Είναι η επίμονη και επίπονη δουλειά, όλων των συνεργατών και ανταποκριτών, του ΄΄Δυνατά & Αθλητικά΄΄ στη διάρκεια όλης της χρονιάς! Για πιθανές παραλείψεις ή λάθη παρακαλούμε για την δική σας συνδρομή…

***ΣΗΜΕΙΩΣΗ: …όλο το έργο που θα παρουσιαστεί σε συνέχειες στην ιστοσελίδα μας, διατίθεται για όποιον ενδιαφέρεται (για το αρχείο του) και σε DVD, που μπορείτε να αποκτήσετε με ένα τηλεφώνημα (στους συντελεστές του Δ & Α)  ή με την αποστολή e-mail στο: [email protected]

***Στο 5ο  μέρος σας παρουσιάζουμε:

…τους ΄΄4΄΄ από τη θέση 10 μέχρι και την 13,
στατιστικά, σκόρερς, συμμετοχές και άλλα!

Ουσιαστικά πρόκειται για 3 εκπροσώπους (από τους 4) του Δήμου Μεσσαπιων-Διρφύων (Ηρακλή Ψ.-Τριάδα και Καστέλλα), σε μια πολύ δύσκολη οπωσδήποτε χρονιά, όπου προέκυψαν πολλά απρόοπτα, πολλές ατυχίες, όσο και αστοχίες… Ξεχώρισε φυσικά η Μακρυκάπα με την πολύ καλή της παρουσία και την 5η θέση στην βαθμολογία.
Η 4η ομάδα του γκρουπ είναι ο ένας από τους 2 εκπροσώπους του Ληλάντιου Πεδίου, ο Ελλήσποντος Ν. Λαμψάκου (ο έτερος Λήλας Β. ήταν φιναλίστ του πρωταθλήματος).

*Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ των ΄΄4΄΄ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

***ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών:

…μετά την περιπέτεια να σταθεί ΄΄όρθιος΄΄ ο ″ΗΡΑ″ και την επιστροφή από την Γ’ Εθνική στο Τοπικό, αφού κάλυψε ένα -6 βαθμών, κατέκτησε και το Κύπελλο Εύβοιας! Το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2017-18, ΄΄ανοίγει΄΄ ιδανικά για τους ΄΄πράσινους΄΄ με την κατάκτηση του Super Cup της Εύβοιας! Ψυχρολουσία με τους τραυματισμούς Ντούμα και Σιαράπη, αλλά ψυχρολουσία και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με την ήττα στην Αιδηψό, κάποια σκαμπανεβάσματα στην συνέχεια, σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί του φιλόδοξου Λήλα Β. (1-0 8η αγων.) και ΄΄καταστροφική΄΄ ήττα, στην γειτονική Καστέλλα, με την επίσης σημαντική απώλεια του ηγέτη της ομάδας Παν. Δ. Σκριβάνου (ρήξη ″Χ″-ιαστού) για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου! Άσχημα μαντάτα από την τιμωρία (ομολογουμένως πολύ-πολύ αυστηρή) του κόουτς-Σπυρόπουλου, φέρνουν σίγουρα αναστάτωση και ανασφάλεια στην ομάδα…. Η προπονιτικές ″περιπέτειες″ και οι αποχωρήσεις παικτών, θα ταλανίσουν μέχρι το τέλος τον Ηρακλή Ψ., που τελικά τερματίζει στην 10η θέση της βαθμολογίας!

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ,. τερμάτισε στην 10η θέση της βαθμολογίας, με συγκομιδή μόλις 38 βαθμών, μετά από 10 νίκες, 8 ισοπαλία και 12 ήττες!
Για τους ΄΄πράσινους΄΄ των Ψαχνών:

 • …σκόραραν συνολικά 15 ποδοσφαιριστές,
 • …30 ποδοσφαιριστές συνολικά αγωνίστηκαν στους 30 αγώνες…
 • …ο Ηρακλής Ψ. κέρδισε 4 πέναλτι (3 ήταν εύστοχα και ένα χαμένο)…
 • …οι παίκτες τους ″σημάδεψαν″ 14 φορές τα αντίπαλα δοκάρια (περισσότερες φορές από όλες τις ομάδες)…
 • …και 4 παίκτες τους αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα…

*ΣΤΟΙΧΕΙΑ του Ηρακλή Ψ. για το 2017-18:

***ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ:

…ακόμα ένα σωματείο, από τον ″πολυπληθή″ στην Α’ ΕΠΣΕ, Δήμο Μεσσαπίων-Διρφύων! Μετά την εκπληκτική παρουσία (η καλύτερή της στην Α’ ΕΠΣΕ) στο πρωτάθλημα 2016-17, όταν η Τριάδα κατέκτησε την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, ακολούθησε η φετινή χρονιά, με μια εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία! Οι αλλαγές στο ρόστερ (αποχωρήσεις σημαντικών παικτών), οι προσθήκες νεαρών μεν, άπειρων δε, παικτών, αλλά και κάποια άλλα προβλήματα, έφεραν την Τριάδα σε πολύ δύσκολη θέση και στο σημείο να παλεύει για την παραμονή της! Τελικά μετά την αλλαγή 3 προπονητών (και 5-!!!- τερματοφυλάκων), μέσα στην χρονιά, ο Βασίλης Τσιμιχόδημος (από την 14η αγωνιστική και με μόλις 15 βαθμούς) αναλαμβάνοντας την πιο δύσκολη στιγμή, οδήγησε την ομάδα της Τριάδας, με επιτυχία στην παραμονή και την 11η θέση! 

Ο Παντριαδικός τερμάτισε στην 11η θέση της βαθμολογίας, με συγκομιδή 35 βαθμών, μετά από 8 νίκες, 11 ισοπαλίες και 11 ήττες!
Για την Τριάδα:

 • …σκόραραν 9 ποδοσφαιριστές της, αλλά και δύο για λογαριασμό της (από Ελλήσποντο & Μακρυκάπα) με αυτογκολ!
 • …σκόραρε ένας (Κερίζα) σε βάρος της ομάδας του την 9η αγωνιστική, στην Ν. Λάμψακο, με τον Ελλήσποντο!
 • …22 ήταν οι ποδοσφαιριστές, που συνολικά αγωνίστηκαν στους 30 αγώνες…
 • …η Τριάδα κέρδισε και ευστόχησε σε 3 πέναλτι…
 • …οι παίκτες της ΄΄σημάδεψαν΄΄ 9 φορές τα αντίπαλα δοκάρια…
 • …ενώ 2 ήταν οι  ″άτακτοι″ που αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα…

*ΣΤΟΙΧΕΙΑ της Τριάδας για το 2017-18:

***ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ:

…οπωσδήποτε πιο καλή χρονιά από την προηγούμενη, που η σωτηρία ήρθε μετά από πολλές δυσκολίες, σ’ αυτό το πρωτάθλημα, με Γιάννη Καρβέλη στον πάγκο και πάλι ο Ελλήσποντος, ΄΄έσωσε΄΄ πολύ πιο άνετα την χρονιά, άσχετα με την θέση που τερμάτισε! Το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό, όμως όχι ανάλογη και η συνέχεια… Το μεγάλο κέρδος από αυτή την αγωνιστική περίοδο, ήταν η προώθηση στην α’ ομάδα αρκετών νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, που σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν στο άμεσο μέλλον.

Ο Ελλήσποντος τερμάτισε στην 12η θέση της βαθμολογίας, με συγκομιδή 34 βαθμών, μετά από 8 νίκες, 10 ισοπαλίες και 12 ήττες!

Για τον Ελλήσποντο:

 • …σκόραραν 11 ποδοσφαιριστές της, αλλά και δύο για λογαριασμό του (από Τριάδα & ΑΕΚ Χαλκ.) με αυτογκολ!
 • …σκόραρε ένας (Κοντάκης) σε βάρος της ομάδας του την 9η αγωνιστική, στην Ν. Λάμψακο, με την Τριάδα! (″ανταποδοτικό″ του αυτογκολ της Τριάδας, στον ίδιο αγώνα!)
 • …32 ήταν οι ποδοσφαιριστές, που χρησιμοποίησε ο Γιάν. Καρβέλης, στους 30 αγώνες…
 • …ο Ελλήσποντος, δεν τα πήγε καλά με τα πέναλτι καθώς κέρδισε 4, όμως ευστόχησε μόλις σε ένα…!
 • …οι παίκτες του 7 φορές, είδαν την μπάλα να ″σταματά″ στα αντίπαλα δοκάρια…
 • …ενώ 5 ήταν οι  ″άτακτοι″ που αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα…

*ΣΤΟΙΧΕΙΑ του Ελλήσποντου για το 2017-18:

***Α.Π.Ο. ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ:

…η 4η -βαθμολογικά- ομάδα, από τον ″πολυπληθή″, όπως προαναφέραμε, στην Α’ ΕΠΣΕ, Δήμο Μεσσαπίων-Διρφύων!
Για την συμπαθή Καστέλλα, ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς μετά από 8 χρόνια (6 στην Α’ και 2 στην Β’ ΕΠΣΕ), δεν είχε στον πάγκο της τον Νίκο Κιαπέκο! Στην μετά-″Κιάπε″, λοιπόν εποχή, η Καστέλα είχε την τύχη να έχει στον πάγκο της έναν ΄΄πεισματάρη΄΄ και δουλευτή τεχνικό τον Γιάννη Παπαθεοδώρου! Με επιμονή και υπομονή, κύρια, ο Γιάν. Παπαθεοδώρου ΄΄έχτισε΄΄ ένα αξιόμαχο, μεν, αλλά άπειρο δε, συγκρότημα. Το μπαράζ ισοπαλιών στο ξεκίνημα -εντός και εκτός- διαδέχθηκαν διάφορα αποτελέσματα, που έφεραν την ομάδα στην ΄΄κόψη του ξυραφιού΄΄! Η ομάδα της Καστέλλας, όμως αντέδρασε θετικά και στηριζόμενη στην μεγάλη εμπειρία των Κηρόπουλου, Μακρή, Μπασινά, Ζήση, Κουρούπη και στην μαχητικότητα των νεότερων, ξεπέρασε τον κίνδυνο και έμεινε πανάξια για 7η συνεχόμενη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία…

Η Καστέλλα τερμάτισε στην 13η θέση της βαθμολογίας, με συγκομιδή 29 βαθμών, μετά από 6 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες!

Για την Καστέλλα:

 • …σκόραραν 12 ποδοσφαιριστές της!
 • …28 ήταν οι ποδοσφαιριστές, που χρησιμοποίησε ο Γιάν. Παπαθεοδώρου, στους 30 αγώνες…
 • …η Καστέλλα, κέρδισε 6 πέναλτι, ήρθαν 5 γκολ, όμως η ″είδηση″ είναι ότι αστόχησε -στο μοναδικό χαμένο, με Κόσκινα, 2-2 στην Καστέλλα-  ο σπεσιαλίστας στα πέναλτι, πορτιέρο της ομάδας, Άγγελος Κηρόπουλος…!
 • …οι παίκτες της 3 φορές, είδαν την μπάλα να ″σταματά″ στα αντίπαλα δοκάρια…
 • …ενώ 8 ήταν οι  ″άτακτοι″ που αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα…

*ΣΤΟΙΧΕΙΑ της Καστέλλάς για το 2017-18: