Με την ευκαιρία της διακοπής, των πρωταθλημάτων της Εύβοιας (και όχι μόνο) το Δυνατά & Αθλητικά, σας παρουσιάζει την μέχρι σήμερα εξέλιξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Εύβοιας!
Μετά την Γ’ ΕΠΣΕ & την Β’ ΕΠΣΕ, μια ματιά τώρα και στην μεγάλη κατηγορία, την Α’ ΕΠΣΕ, όπου γίνεται ένα συναρπαστικό και πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα, με 14 ομάδες!

*Α’ ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ:

*…η ΄΄μεγάλη΄΄ κατηγορία,
Στην Α’ ΕΠΣΕ, 4 ομάδες δείχνουν να βρίσκονται στο κυνήγι της πρωτιάς! Μακρυκάπα-ΑΟ Χαλκίς-Απόλλων Ερέτριας και Ταμυναϊκός, ενώ τα μεγάλα αουτσάϊντερ  είναι ο Αμαρυνθιακός και η Κάρυστος! Ακολουθούν 4-5 ομάδες που μάλλον έχουν τον ρόλο του ρυθμιστή και τέλος 3-4 παλεύουν για την παραμονή!

 1. …τα φαβορί:
  ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ: Κάνει την καλύτερή της χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, η ομάδα των ΄΄Λύκων΄΄ του Βαγγέλη Ζέρβα και δείχνει σταθερότητα και αξιοπιστία! Σίγουρα έχει τις δυνατότητες για την υπέρβαση!
  Ο ΑΟ Μακρυκάπας,είναι στην 1η θέση, με 7 νίκες, 3 ισοπαλίες, είναι αήττητη και με 24 βαθμούς!Έχει πετύχει 24 γκολ (2.4/αγώνα) και έχει δεχτεί 8 (0.80/αγώνα)!
 2. ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: Οι ΄΄Νερατζούρι΄΄ για μια ακόμα χρονιά προσπαθούν να ξεφύγουν, από την ΄΄μέγγενη΄΄ του τοπικού, η ομάδα έκανε σημαντικές προσθήκες και ξεκίνησε πολύ καλά! Στην συνέχεια όμως, άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας και έτσι ΄΄έχασε΄΄ την κορυφή! Βέβαια δεν έχει χαθεί τίποτα, όμως θα πρέπει να επανακάμψει η ομάδα στις καλές της εμφανίσεις!
  Ο ΑΟ Χαλκίς, βρίσκεται στην 2η θέση,με 7 νίκες, 2 ισοπαλίες, μία ήττα και 23 βαθμούς!
  Έχει πετύχει 23 γκολ (2.30/αγώνα), και έχει δεχτεί 7 γκολ (0.7/αγώνα)!
 3. ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας: Ο΄΄Δαφνηφόρος΄΄, ξεκίνησε μέτρια, με απώλεια βαθμών, όμως στην συνέχεια η ομάδα του Δημήτρη Βαλκάνου, βρήκε τα ΄΄πατήματά΄΄ της και στην κυριολεξία καλπάζει, έχοντας φτάσει σε απόσταση ΄΄αναπνοής΄΄ από την κορυφή! Σίγουρα βρίσκεται σε τροχιά τίτλου, σε μια συναρπαστική μάχη!
  Ο Απόλλων Ερέτριας,είναιστην3η θέση, με 7 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες και 22 βαθμούς!Έχει πετύχει32 γκολ (3.8/αγώνα), διαθέτοντας την πιο παραγωγική επίθεση και έχει δεχτεί 15 γκολ (1.50/αγώνα)!
 4. ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ: Με πρωταγωνιστικούς πάντα ρόλους η ομάδα του Αλιβερίου, έχει βρει τον δρόμο της και με πολύ στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις, έχει ανέβει κατακόρυφα και διεκδικεί, με τις ίδιες αξιώσεις από τους άλλους μνηστήρες τον τίτλο και την άνοδο στην Γ’ Εθνική, μέσα από τα μπαράζ ανόδου!
  Ο Ταμυναϊκός, είναι στην 4η θέση, με 6 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα και 21 βαθμούς! Έχει πετύχει 17 γκολ (1.70/αγώνα) και έχει δεχτεί 8 γκολ (0.8/αγώνα)!
 5. …τα αουτσάϊντερ:
  ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ: Μετά από τις εντυπωσιακές καλοκαιρινές, μεταγραφικές κινήσεις, όλοι θεωρούσαν πως η ομάδα της Αμαρύνθου, θα ήταν από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο! Όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι, καθώς  η εξέλιξη ήταν δυσάρεστη για τους Αμαρύνθιους, που έχασαν πολύτιμο έδαφος και πλέον φαντάζει αρκετά δύσκολο να φτάσουν στον αρχικό τους στόχο!
  Ο Αμαρυνθιακός, είναι στην 5η θέση, με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες και 18 βαθμούς! Έχει πετύχει 14 γκολ (1.40/αγώνα) και έχει δεχτεί 6 γκολ (0.60/αγώνα) –καλύτερη άμυνα-!
 6. ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Συνεχίζει την πολύ καλή και αξιοπρεπή παρουσία της στο πρωτάθλημα, η ομάδα της Νότιας Εύβοιας! Ομάδα δεμένη, νοικοκυρεμένη και καλοδουλεμένη, είναι ανάμεσα σ’ αυτές που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα!
  Ο ΑΟ Καρύστου, είναι στην 6η θέση, με 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες και 17 βαθμούς! Έχει πετύχει 16 γκολ (1.60/αγώνα) και έχει δεχτεί 13 (1.3/αγώνα)!
 7. …οι ρυθμιστές:
  ΑΟ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ: Έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα, όμως δεν είχε διάρκεια και γρήγορα βρέθηκε στην 7η θέση! Πρόσφατα έχασε, με μεταγραφή και τον πρώτο της σόρερ τον Δημήτρη Ζουζουλή και οπωσδήποτε, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό η συνέχεια για την ομάδα της Β. Εύβοιας!
  Ο Σκεπαστής, είναι στην 7η θέση, με 4 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες και 15 βαθμούς!
  Έχει πετύχει 13 γκολ (1.30/αγώνα) και έχει δεχτεί 12 (1.2/αγώνα)!
 8. ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ: Σταθερή αξία, στην κατηγορία η ομάδα της Δροσιάς, φέτος, παρουσιάζει ένα νεανικό σύνολο, ανανεωμένο από τον ΄΄δάσκαλο΄΄ Γιώργο Λάμπρου, που κάνει σπουδαία δουλειά! Είναι ομάδα ικανή για απρόοπτο και την μεγάλη έκπληξη!
  Ο ΑΠΚΟ Δροσιάς, είναι στην 8η θέση, με 4 νίκες, μία ισοπαλία, 5 ήττες και 13 βαθμούς!
  Έχει πετύχει 19 γκολ (1.9/αγώνα) και έχει δεχτεί 20 γκολ (2.0/αγώνα)!
 9. ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ: Από τις ιστορικότερες ομάδες στην Εύβοια, με πολύ καλή οργάνωση, σταθερή διοίκηση, είναι η ομάδα με τις περισσότερες, συνεχείς παρουσίες στην Α’ ΕΠΣΕ, από τους 14 της κατηγορίας! Ο Γιώργος Τζόκας, ο ΄΄δουλευταράς΄΄ κόουτς, με νεαρά ταλαντούχα παιδιά, παλεύει και δίνει πολύ καλά δείγματα, της σωστής δουλειάς, που γίνεται! Στόχος να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή α’ επσε!
  Ο ΑΟ Αυλωναρίου, είναι στην 9η θέση, με 3 νίκες, μία ισοπαλία, 6 ήττες και 10 βαθμούς!
  Έχει πετύχει 7 γκολ (0.7/αγώνα) και έχει δεχτεί 13 (1.3/αγώνα)!
 10. ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ: Με αρκετές διακυμάνσεις η φετινή παρουσία των ΄΄προσφυγων΄΄! Άλλαξαν πολλά στον Ελλήσποντο, διοικητικά και προπονητικά , αλλά και στο έμψυχο υλικό! Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον διαδέχτηκε, ο στόχος της γρήγορης εξασφάλισης παραμονής και η καλή και αξιοπρεπής παρουσία!
  Ο Ελλήσποντος Ν. Λαμψάκου, είναι στην 10η θέση, με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες! Έχει πετύχει μόλις 14 γκολ (1.4/αγώνα) και έχει δεχτεί 20 γκολ (2.0/αγώνα)!
 11. ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ: Με νέο τεχνικό τον Γιώργο Δημητρίου και με αρκετά διαφοροποιημένο το ρόστερ, η ομάδα των Λουτρών, κάνει μια νέα αρχή! Στόχος πάντα η παραμονή στην κατηγορία! Έχει έναν αγώνα λιγότερο, με τον Λήλα Βασιλ. εντός έδρας, από τον οποίο αγώνα θέλει το 3ποντο και μόνο!
  Ο ΑΟ Αιδηψού, είναι στην 11η θέση, με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες!
  Έχει πετύχει 11 γκολ (1.22/αγώνα) και έχει δεχτεί 18 (2.0/αγώνα)!
 12. ΟΛΥΜΠΟΣ Γυμνού: Μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ομλαδα του ΄΄βουνού΄΄! Ήδη έχει κάνει αλλαγή προπονητή, όμως δεν φαίνεται ν’ αλλάζει κάτι θεαματικά! Η ΄΄αφαίμαξη΄΄ του έμψυχου υλικού (Δ. Ντούρμας, Αντ. Κοτρογιάννης, Ι. Σταματούκος, Σπ. Αργύρης κ.α.) ήταν καθοριστική και οι παίκτες δεν αντικαταστάθηκαν με ισάξιους τουλάχιστον! Σίγουρα έχει δύσκολο έργο μπροστά του ο Όλυμπος!
  Ο Όλυμπος Γυμνού, είναι στην 12η θέση, με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 7 ήττες!
  Έχει πετύχει 11 γκολ (1.22/αγώνα) και έχει δεχτεί 28 (2.8/αγώνα),
  διαθέτοντας την πλέον ευάλωτη άμυνα του πρωταθλήματος!
 13. ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ: Πολύ ΄΄χαμηλή πτήση΄΄ και δύσκολα τα πράγματα, για τους ΄΄κιτρινόμαυρους΄΄ της Βοιωτικής ακτής της Εύβοιας, ξαφνική αλλαγή προπονητή, που όμως δεν έκανε την διαφορά! Παράλληλα έχασε κάποιους από τους καλούς ποδοσφαιριστές που είχε, αλλά και τώρα απώλεια του 1ου σκόρερ, φέτος, Βαγγ. Ρουμπή!
  Το Καλοχώρι/Παντείχι, είναι στην 13η θέση, με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 8 ήττες!
  Έχει πετύχει 6 γκολ (0.6/αγώνα) και έχει δεχτεί 21 (2.1/αγώνα)!
 14. ΛΗΛΑΣ Βασιλικού: Στην χειρότερη χρονιά του στην ΄΄μετά Αγραφιώτη΄΄ εποχή, με την κατάσταση να είναι πολύ δύσκολα αναστρέψημη! Διάφορες αστοχίες σε διάφορα μέτωπα, με κυριότερο βέβαια αυτό της απώλειας της φυσική του έδρας έφεραν, την ομάδα του ΄΄ποταμού΄΄ στο τωρινό αδιέξοδο! Μεγάλο πλήγμα για τον Λήλα η αποχώρηση του εμβληματικού του αρχηγού και πρώτου σκόρερ, φέτος, Γιώργου Παπίλα, είχε πετύχει τα 4 από τα 6 γκολ του Λήλα!
  Ο Λήλας βασιλικού, είναι στην 14η θέση, με  1 νίκη, καμία ισοπαλία και 8 ήττες (υπολείπεται ο αγώνα στην Αιδηψό)!
  Έχει πετύχει 6 γκολ (0.6/αγώνα) και έχει δεχτεί 24 (2.4/αγώνα)!

*…η βαθμολογία σε 10 αγώνες:
*Θ’ ακολουθήσει νέα αναφορά με τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της Α’ ΕΠΣ Εύβοιας (πλήρη αποτελέσματα-σκόρερς-πέναλτι-δοκάρια-κόκκινες-διαγράμματα κλπ)!