Πράγματα που όλοι απευχόμαστε να βλέπουμε στα γήπεδα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Ιστιαίας, στο ντέρμπι κορυφής του 1ου Ομίλου της Β΄ κατηγορίας Εύβοιας μεταξύ της Α.Ε. Ιστιαίας και της Δόξας Προκοπίου. Ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίο θα έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την υπόθεση τίτλος.

Το παιχνίδι όμως διακόπηκε οριστικά απ’ το διαιτητή μετά το δεύτερο λεπτό τον καθυστερήσεων λόγο αντικειμένου (πέτρας σύμφωνα με το φύλλο αγώνα) που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο τραυματίζοντας ποδοσφαιριστή της Δόξας, που όμως κακώς βρισκόταν εκεί. Η τύχη του αγώνα θα αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΣ Εύβοιας και σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα η θέση της Α.Ε. Ιστιαίας είναι αρκετά δυσμενής.

Δυστυχώς όμως τις ομάδες που αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε δύσκολες εποχές ελάχιστα τις σκέφτονται οι κάποιοι ανεγκέφαλοι, οι οποίοι νομίζουν πως τα γήπεδα είναι χώρος επίδειξης της βλακείας τους και εκτόνωσης των απωθημένων τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το παιχνίδι ήταν στο 1-0 υπέρ της αθλητικής Ένωσης με γκολ του Σπύρου Τσώνου απ’ το 62΄ της αναμέτρησης, όταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, ο Διαιτητής Στέλιος Φώτης …ανακάλυψε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. (Έχουμε ξεκάθαρη οπτική επαφή της φάσης και λέμε με βεβαιότητα πως πέναλτι υπήρχε μόνο στο μυαλό του διαιτητή). Σε ένα ντέρμπι κορυφής όμως που τα νεύρα είναι τεντωμένα, λογικό είναι μια τέτοια απόφαση να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Οι αντιδράσεις έφεραν σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων με τους παράγοντες να τρέχουν να συμμαζέψουν την κατάσταση. Εκεί αντίκρισαν και την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, ο Γιώργος Πετής απ’ την Α.Ε. Ιστιαίας και ο Γιώργος Τσούπρος απ’ τη Δόξα Προκοπίου.

Όμως το κακό δεν σταμάτησε εκεί κάποιος ή κάποιοι ανεγκέφαλοι πέταξαν αντικείμενο απ’ την εξέδρα (από το σημείο που παρακολουθούσαμε τον αγώνα δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε ούτε ποιος ήταν ούτε τι αντικείμενο πετάχτηκε. Γι αυτό θα αναφέρουμε πως στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής έκανε λόγο για ρίψη από πέτρες), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ποδοσφαιριστής ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Παναγιώτης Τσιπτσής κοντά στο μάτι. Βέβαια ο ποδοσφαιριστής κακώς βρισκόταν στο πάγκο αφού από το 50ο λεπτό είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα έπρεπε κανονικά από το διαιτητή και τον παρατηρητή του αγώνα να έχει πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγεία Ιστιαίας αρχικά. Από κει έκανε ακτινογραφία σε ιδιώτη ακτινολόγο που έδειξε κάταγμα στο πρόσωπο στην περιοχή που δέχθηκε το χτύπημα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Δ&Α παράγοντες της Δόξας, ενώ εν συνεχεία το Κέντρο Υγείας τον παρέπεμψε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για περαιτέρω εξετάσεις.

Φυσικά το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής δεν εκτελέστηκε ποτέ, αφού το παιχνίδι διεκόπη οριστικά.

Παράγοντες της Δόξας μετά το παιχνίδι μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας όπου κατέθεσαν μήνυσα κατ’ αγνώστων για το χτύπημα που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής. Επισήμαναν όμως στο Δ&Α ότι δεν έχουν κανένα παράπονο από την ομάδα της Α.Ε. Ιστιαίας.

Από την πλευρά της η Α.Ε. Ιστιαίας εκφράζει τις έντονες διαμαρτυρίες της κατά του διαιτητή Στέλιου Φώτη καταδικάζοντας παράλληλα και το συμβάν που οδήγησε στον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή, στον οποίο εύχεται ταχεία ανάρρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Δ&Α σύντομα αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα.

Τέλος το Δ&Α καταδικάζει κι αυτό με τη σειρά του περιστατικό. Κάποτε όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι που νομίζουν ότι τα γήπεδα είναι χώρος επίδειξης της βλακείας τους θα πρέπει να καταλάβουν πως με τέτοιους είδους πράξεις αμαυρώνουν το άθλημα και στρέφονται εναντίον και μόνο των προσπαθειών που καταβάλουν οι ομάδες να παραμείνουν ζωντανές μέσα σε δύσκολες εποχές. Ευχόμαστε επίσης περαστικά στο ποδοσφαιριστή της Δόξας Π. Τσιπτσή.