Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Εύβοιας στην Ιστιαία η Γενική Συνέλευση της Α.Ε. Ιστιαίας στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την καλύτερη και διοικητική οργάνωση της ομάδας.

Εισηγητής ήταν ο εκπρόσωπος της ομάδας Νίκος Ζαλάβρας, ο οποίος τόνισε πως στόχος είναι να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης και η ομάδα να μην αποτελεί ένα κλειστό κλαμπ, όπως επίσης ότι πρέπει πλέον στα οικονομικά η ομάδα να μην εξαρτάται από έναν παράγοντα, που όσο αντέχει οικονομικά θα τη χρηματοδοτεί και μετά η ομάδα να κινδυνεύει να διαλυθεί. Όλοι πρέπει να συμμετέχουν στα οικονομικά, τόνισε με μικρές συνεισφορές. Για να γίνει όμως αυτό η ομάδα, ανέφερε ο κ. Ζαλάβρας πρέπει να είναι εξωστρεφής και να ανοιχτεί στο φίλαθλο κόσμο. Να γίνει ομάδα της πόλης.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν και η διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου με καινούργια μέλη.

Ακούστηκαν επίσης και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της ομάδας, τόσο διοικητικά όσο και οικονομικά, όπως ανοιχτές συγκεντρώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα προς το φίλαθλο κόσμο.

Όπως όλα δείχνουν πάντως βασικό μέλημα και φέτος της Ένωσης είναι, η όσο το δυνατό καλύτερη λειτουργία των τμημάτων υποδομής της, ώστε με ένα πλάνο τριετίας ή πενταετίας η ομάδα να στηρίζεται σε δικά της παιδιά. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που ανέφερε, ο παλιός ποδοσφαιριστής της Ιστιαίας και προπονητής πλέον του Ταξιάρχη Κώστας Μισιρλής, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέλευση. Ο κ. Μισιρλής τόνισε ότι θα πρέπει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών η ομάδα θα πρέπει να τους δίνει να καταλάβουν πως συμφέρον τους είναι να συνεχίσουν να παίζουν στην Α.Ε. Ιστιαίας και όχι μεγαλώνοντας να φεύγουν και να πηγαίνουν σε άλλες ομάδες.

Δήλωση Αναγνώστου

Πάντως σήμερα το πρωί, σχολιάζοντας τα της Γενικής Συνέλευσης, ο πρώην Πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Αναγνώστου δήλωσε, ότι «οι όποιες αποφάσεις πάρθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Α.Ε. Ιστιαίας είναι παράνομες διότι βάση του καταστατικού πρέπει να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου» Διοικητικού Συμβουλίου αφού έχουν περάσει δύο χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές.