Ο Απόλλων Ερέτριας πήρε τεράστια νίκη μέσα στο Δημοτικό της Χαλκίδας επικρατώντας του Α.Ο.Χ. με 0-2 δίνοντας συνέχεια στις τελευταίες καλές εμφανίσεις με τον Αντώνη Τσαραντάνη στον πάγκο.

Οι φιλοξενούμενοι με αγωνιστικό πάθος,προσήλωση στο στόχο και νικητές σε κάθε προσωπική μονομαχία πήραν το τρίποντο δείχνοντας πως οι εύστοχες διορθωτικές κινήσεις της διοίκησης το τελευταίο διάστημα έχουν αποδώσει καρπούς.

Ο Α.Ο.Χ.  απογοήτευσε με τη σημερινή του εμφάνιση και θα πρέπει άμεσα άπαντες στο στρατόπεδο των Nerazzuri να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε ο Ιστορικός σύλλογος να βρει τον δρόμο του.

Με διάθεση  ξεκίνησαν  οι δύο ομάδες χωρίς όμως να μπορούν να βρουν τους διαδρόμους προς τις δύο εστίες με αποτέλεσμα να έχουμε κυρίως παιχνίδι κέντρου με αρκετά επιπόλαια λάθη και από τις δύο πλευρές.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους γηπεδούχους στο 23΄ όταν ο Θωμάς επιχείρησε το σουτ με τον Τορα να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Τρεπεκλής πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση με τη μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Ο Α.Ο.Χ. στο 35΄ βρέθηκε κοντά στο γκολ όταν ο Τρεπεκλής σέντραρε από δεξιά με τον Μπασινά να μη καταφέρνει να βάλει σωστά το σώμα του με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 45΄ με τον Πετράκη να πλασάρει και τον Αγριόδημο να διώχνει σωτήρια.

Ο Απόλλων άνοιξε το σκορ στο 48΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπασούκου με τη μπάλα να βρίσκει σε κεφάλι αμυντικού που ήταν στο τοίχος και να καταλήγει στα δίχτυα.

Η Χαλκίδα προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχτηκε με τους παίχτες της να ζητάνε πέναλτι στο 55΄ σε χέρι αμυντικού του Απόλλων έπειτα από κεφαλιά του Τρεπεκλή με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στη συνέχεια ενώ όλοι θα περίμεναν πως οι γηπεδούχοι θα αυξήσουν την πίεσή τους αυτοί που πάταγαν καλύτερα στο χορτάρι ήταν οι του Απόλλων οι οποίοι με περίσσιο πάθος και αγωνιστικότητα κέρδιζαν κάθε μονομαχία μην αφήνοντας τους αντιπάλους κανένα περιθώριο να τους απειλήσουν.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 90΄ όταν από εκτέλεση κόρνερ του Θωμά ο Τσούτης πήρε την κεφαλιά  με τη μπάλα να βρίσκει στο εξωτερικό μέρος του δοκαριού και να φεύγει έξω.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σταματάκος με πλασέ σφράγισε τη νίκη της ομάδας του δίνοντας το έναυσμα στους φίλους του Απόλλων στις εξέδρες να ξεκινήσουν το δικό τους πάρτι.

 Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο τίτλος πηγαίνει δικαιωματικά στους Αντώνη Μπισμπικόπουλο και Γιάννη Σταματάκο καθώς ο μεν πρώτος καθάριζε κάθε επικίνδυνη κατάσταση που πήγε να δημιουργηθεί ο δε δεύτερος ίσως σήμερα ήταν από τις λίγες φορές που ήταν προσηλωμένος στο παιχνίδι με αποτέλεσμα εκτός του γκολ που πέτυχε κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να φύγει με το τρίποντο.

Α.Ο.Χαλκίς: (Παναγιώτης Τοκπασίδης) Αγριόδημος, Κολιόπουλος, Γκούβερος (87΄ Καρβελάς) Τζάβρας, Θωμάς, Τσούτης, Λάζρι, Μπασινάς (57΄Παλαιολόγος) Λιάσκος(63΄Πάλλης) Τρεπεκλής (79΄Πετρογιάννης) Τσιμπός

Απόλλων Ερέτριας: (Αντώνης Τσαραντάνης) Τόρα, Καραμπέτσος. Ζαχαρόπουλος (62΄Παντελής) Αντζέλι, Μπισμπικόπουλος, Κικίδης (50΄Σμπιλήρης) Μουτουσίδης, Μετσανάι, Μπασούκος, Σταματάκος (90+Τρεγκάι) Πετράκης (86΄Λάμπρου)