Πανό σήκωσε σήμερα στο γήπεδο της Ιστιαίας ο Αθλητικός Όμιλος Ωρεών στο οποίο έγραφε «διεκδικούμε και απαιτούμε γήπεδο στους Ωρεούς ΤΩΡΑ». Η ενέργεια αυτή έγινε πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών ο οποίος τελικά αναβλήθηκε λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου του γηπέδου.

Η ταλαιπωρία της ομάδας των Ωρεών είναι μεγάλη. Η ομάδα πέρσι έκανε πρωταθλητισμό στη Β΄ κατηγορία χωρίς να έχει ένα γήπεδο να προπονηθεί. Φέτος αγωνίζεται στη Α΄ κατηγορία που απαιτήσεις είναι πιο αυξημένες πάλι χωρίς να μπορεί να έχει χώρο να προπονηθεί. Και το γεγονός ότι αγωνίζεται μακριά απ’ τη φυσική της έδρα, ας είναι η απόσταση μόλις έξι χιλιόμετρα, σίγουρα της δημιουργεί οικονομικά προβλήματα, αφού στερείται πόρους από εισιτήρια.

Από πέρσι, μετά από ενέργειες Κυβερνητικών Βουλευτών βγήκε κονδύλι για την κατασκευή γηπέδου. Η Δημοτική Αρχή Ιστιαίας – Αιδηψού αποφάσισε να φτιάξει το παλιό γήπεδο των Ωρεών στη θέση «Σβάλα», αλλά από πέρσι μέχρι φέτος το μόνο που ακούει η ομάδα των Ωρεών και η νεολαία του χωρίου είναι μόνο υποσχέσεις. Αρχικά τους έλεγαν ότι το Σεπτέμβριο θα αγωνιζόντουσαν στο δικό τους γήπεδο, ο Σεπτέμβρης έγινε Γενάρης, ο Γενάρης, Φλεβάρης και πάει λέγοντας.

Και η ερώτηση που πλανάται στα χείλη παικτών και παραγόντων είναι μία «ως πότε;;;»