Η αναβολή του αγώνα ανάμεσα στους Ωρεούς και τον Ηρακλή Ψαχνών σίγουρα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Από καιρό, με ρεπορτάζ στο «Δ&Α» είχαμε επισημάνει τα προβλήματα του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Ιστιαίας. Αν δεν ήταν το σημερινό παιχνίδι των Ωρεών, θα ήταν κάποιο άλλο, της Ιστιαίας ή των Ωρεών. Η σημερινή αναβολή έρχεται ως αποτέλεσμα μεγάλων ευθυνών της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τη σωστή λειτουργία των γηπέδων, αλλά και τη μη κατασκευή βοηθητικών ώστε να μπορούν να προπονούνται οι ομάδες.

Και δεν είναι μόνο ο κακός αγωνιστικός χώρος. Μεγάλα κομμάτια από σοβάδες έχουν πέσει απ’ την οροφή των αποδυτηρίων των γηπεδούχων. Όπως μας είπαν από την Α.Ε. Ιστιαίας, την ώρα που έπεσαν μεγάλα κομμάτια σοβάδων βρίσκονταν μέσα στα αποδυτήρια παίκτες της αντρικής ομάδας που την τελευταία στιγμή κατάφεραν να προφυλαχτούν. Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν μέσα ήταν παίκτες των παιδικών τμημάτων.

Ας έρθουμε πάλι στα του αγωνιστικού χώρου. Σήμερα οι Ωρεοί πλήρωσαν 103 ευρώ στη διαιτησία χωρίς να γίνει αγώνας και θα πληρώσουν άλλα περίπου 200 όταν αυτός οριστεί εκ νέου και διεξαχθεί κανονικά. Το ίδιο θα μπορούσε να έχει συμβεί και στην Α.Ε. Ιστιαίας. Κι αυτό είναι το λιγότερο. Σε περίπτωση τραυματισμού ενός και μόνο παίκτη τα έξοδα στην καλύτερη θα είναι από 3000-5000 ευρώ.

Βλέποντας τα όλα αυτά, καθώς και τη Δημοτική Αρχή να διατείνεται πως αγαπά και ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό αναρωτιόμαστε:

Έχουν αναλογιστεί ποτέ την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν, σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές τα σωματεία ώστε να σταθούν όρθια και να συνεχίσουν να δίνουν κίνητρα στη νεολαία;

Πως τον αγαπούν τον αθλητισμό; Κάνοντας φιέστες με την παρουσία Υπουργών στα εγκαίνια γηπέδων, ενώ στη συνέχεια βγάζουν ανακοινώσεις μη χρήσης για να μη χαλάσουν;

Πως τον αγαπούν τον αθλητισμό; Φτιάχνοντας αγωνιστικούς χώρους για να φιλοξενήσουν αθλητικά event μεγάλου βεληνεκούς για 2-3 μέρες; Καλά είναι αυτά προβολή έχουν, φωτογραφικά κλικ πολλά έχουν, βέβαια αθλητικός τουρισμός με την ορθή έννοια δεν είναι αλλά το ερώτημα που μπαίνει είναι ποιο το όφελος τελικά για τη νεολαία του τόπου;

Το έχουμε ξαναγράψει. Αθλητισμός δεν είναι μόνο ένας αγώνας. Πάνω απ’ όλα είναι η προπόνηση.

Άρα λοιπόν όποιος αγαπά των αθλητισμό θα πρέπει να φτιάξει χώρους ώστε να προπονούνται και να αθλούνται με ασφάλεια οι αθλητές, αλλά και όσοι δημότες το επιθυμούν. Όσοι αγαπούν τον αθλητισμό κοιτάζουν να προωθήσουν και το μαζικό αθλητισμό. Αλήθεια πόσα προγράμματα τέτοια πήραμε στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια; Κανένα.

Ο σημερινός αγώνας Ωρεοί – Ηρακλής Ψαχνών θα μπορούσε να έχει γίνει. Πως; Αν μετά τη λήξη του χθεσινού παιχνιδιού Ιστιαίας – ΟΠΑ είχε μπει ένας κύλινδρος και είχε πατηθεί το γήπεδο. Σίγουρα ο διαιτητής θα είχε άλλη εικόνα και δεν αποφάσιζε την μη τέλεση του παιχνιδιού. Τόσα απλά!

Και τελικά τι θα γίνει; Κάθε 2-3 χρόνια θα δίνονται 70-80 χιλιάρικα να αλλάζει ο χλοοτάπητάς και μετά θα αφήνεται στην τύχη του;