Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Οκτώβρη η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου ΄΄Χαλκίδα Βίκος Street Relays΄΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στο Μέγαρο Κότσικα στην Παραλία, που θα πραγματοποιηθούν στην Χαλκίδα την Κυριακή 5 Νοέμβρη. Τους αγώνες διαργανώνουν ο αθλητικός σύλλογος ΄΄Ερμής 1877΄΄, ο αθλητικός σύλλογος ΄΄Αθλητική Ακαδημία Χαλκίδας΄΄ και ο ΔΟΑΠΠΕΧ. Οι αγώνες ΄΄Χαλκίδα Βίκος Street Relays΄΄ έχουν σκοπό την συγκέντρωση ποσού για αγορά και δωρεά αθλητικού υλικού στα σχολεία της Χαλκίδας με τη μεγαλύτερη συμμετοχή και τους καλύτερους χρόνους, απευθύνονται σ΄ όλες τις ηλικίες και διοργανώνονται με την υποστήριξη και την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων και την πολύτιμη βοήθεια της Στερεάς Ελλάδας και εντάσσονται στη μεγαλύτερη πανελλαδική σειρά αγώνων δρόμου ΄΄Βίκος Street Relays 2017΄΄. Οι διοργανωτές θέλουν να δώσουν έμφαση στον ιδιαίτερο συμβολισμό της συνεργασίας που έχει η σκυτάλη, έτσι και οι αγώνες έρχονται για να γίνουν μία μεγάλη ομάδα σύλλογοι από διαφορετικά αθλήματα, ακαδημίες παιδιών, κοινωνικές ομάδες και πλήθος κόσμου απ’ όλη την Εύβοια.

Στην συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του αγώνα, παραβρέθηκαν η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη, ο διευθυντής του οργανισμού Φώτης Γκούνης, ο τεχνικός σύμβουλος Πανταζής Ρούσσος, ο εκπρόσωπος της ΄΄Αθλητικής Ακαδημίας Χαλκίδας΄΄ Δημήτρης Τριανταφύλλου και ο διευθυντής αγώνων των ΄΄Βίκος Street Relays΄΄ Νότης Παπούλιας, που παρουσίασαν και μίλησαν για τους αγώνες.

Λίλιαν Ζλακώνη:΄΄Από του χρόνου να είναι νυχτερινός΄΄

΄΄Η πρωτοτυπία και η διαφορετικότητα των Βίκος Street Relays έχουν κατατάξει τους αγώνες, που διεξάγονται σε δέκα πόλεις σ’ όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, ανάμεσα στα κορυφαία γεγονότα του δρομικού κινήματος. Αυτό αποτέλεσε ένα έξτρα κίνητρο για να έρθουν φέτος και στην πόλη της Χαλκίδας, πιστεύουμε στην επιτυχία τους, ενώ το 2018 θέλουμε ο αγώνας να γίνει το Μάιο και είναι νυχτερινός προκειμένου να είναι πιο εντυπωσιακός και φαντασμαγορικός για όλους τους συμμετέχοντες΄΄.

Φώτης Γκούνης:΄΄Πανέμορφη διαδρομή με φόντο την παλιά γέφυρα΄΄

΄΄Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι έρθουν για να συμμετέχουν στους αγώνες των Βίκος Street Relays πως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι αγώνες θα γίνουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, μέσω της παλιάς γέφυρας να ενώνει πολλές διαφορετικές περιοχές κάτι που προσδίδει ένα διαφορετικό χρώμα στη διοργάνωση΄΄.

Ρούσσος Πανταζής:΄΄Οφέλη για τον αθλητικό τουρισμό της Χαλκίδας΄΄

΄΄Διοργανώσεις όπως τα Βίκος Street Relays συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού των εκάστοτε πόλεων και αυτό ευελπιστούμε ότι θα γίνει και για τον αθλητικό τουρισμό της Χαλκίδας. Θέλουμε να ζητήσουμε την κατανόηση πολιτών και οδηγών, στις όποιες απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις υπάρξουν το πρωί της ερχόμενης Κυριακής. Εκ μέρους των διοργανωτών γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για τη λιγότερη ταλαιπωρία τους΄΄.

Δημήτρης Τριανταφύλλου:΄΄Σημαντική συμβολή στον αθλητισμό΄΄

΄΄Αγώνες όπως τα Βίκος Street Relays έχουν τεράστια συμβολή στον αθλητισμό ολόκληρης της περιοχής. Μικροί και μεγάλοι έχουμε ένα κίνητρο να βγούμε στο δρόμο και να τρέξουμε για καλό σκοπό. Ας μη ξεχνάμε ότι το όφελος για τα σχολεία της Χαλκίδας είναι σημαντικό, καθώς όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, τόσο στα σχολεία, όσο και στους συλλόγους που ασχολούνται με τον αθλητισμό΄΄.

Με την σειρά του ο διευθυντής των ΄΄Βίκος Street Relays΄΄ Νότης Παπούλιας, ανέφερε:΄΄Η σκυτάλη έχει τον συμβολισμό της αλληλεγγύης, του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας που έτσι και αλλιώς το έχει ο αθλητισμός. Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες που προσπαθούμε να περάσουμε και στα παιδιά με τα Kids Relays, αλλά και στους μεγαλύτερους. Επίσης είναι πολύ σημαντική η προσφορά και η παρουσία των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συλλόγων της περιοχής, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τους αγώνες στην πόλη της Χαλκίδας΄΄.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο [email protected] ή να ενημερωθείτε απ΄ τους ακόλουθους συνδέσμους μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece

https://twitter.com/StreetRelays

https://www.instagram.com/street_relays