Τελειωμό δεν έχει ο Γολγοθάς του Α.Ο. Ωρεών, που όχι μόνο δεν έχει έδρα για να αγωνιστεί, αλλά δεν έχει και έναν χώρο να προπονηθεί ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της Α΄ κατηγορίας. Η ταλαιπωρία αυτή όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να τελειώσει γρήγορα και τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού με τις αστοχίες και τα παιδαριώδη λάθη του στο συγκεκριμένο θέμα. Διότι μόνο ως παιδαριώδες λάθος και έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να χαρακτηριστεί το να σου ακυρώνει την απόφαση για αγορά οικοπέδου ώστε να κατασκευαστεί το γήπεδο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς για καθαρά και μόνο για διαδικαστικούς λόγους.

Ας δούμε όμως λίγο το story. Πέρσι με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών εγκρίθηκαν κονδύλια για την κατασκευή τριών γηπέδων στην Εύβοια. Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού πρότεινε να γίνει το παλιό γήπεδο των Ωρεών στη θέση «Σβάλα», παρά το γεγονός ότι δεν έβγαιναν τα μέτρα ώστε να γίνει ένα κανονικό γήπεδο που θα τελούνται αγώνες. Αρχικά είχαμε πανηγυρισμούς από πλευράς Δήμου για την τεράστια …επιτυχία εξασφάλισης της χρηματοδότησης. Μιας επιτυχία που φυσικά ανήκει περισσότερο ή μάλλον καθ΄ ολοκληρία στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού και όχι στη Δημοτική Αρχή. Τότε όσοι είχαμε στοιχειώδεις γνώσεις ποδοσφαίρου λέγαμε ότι δεν μπορεί να γίνει γήπεδο κανονικό εκεί γιατί δεν βγαίνουν τα μέτρα. Ή θα γίνει προπονητικό κέντρο ή πρέπει να αγοραστεί επιπλέον χώρος για να γίνει γήπεδο κανονικό.  Αποτέλεσμα εμείς να στοχοποιούμαστε ότι και καλά δεν θέλουμε να γίνει το έργο και οι υποσχέσεις ότι την προσεχή σεζόν οι Ωρεοί θα αγωνίζονται εκεί να παίρνουν και να δίνουν. Κι ο Σεπτέμβριος που θα έμπαινε μέσα η ομάδα τελικά έγινε Ιανουάριος, ο Ιανουάριος Φεβρουάριος και πάει λέγοντας.

Τέλος πάντων αφού και οι διοικούντες του Δήμου είδαν ότι δεν βγαίνουν τα μέτρα αποφάσισαν να αγοράσουν διπλανό οικόπεδο ώστε να γίνει το γήπεδο με την 390 του 2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που λήφθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2018. Έλα όμως που κι εδώ τα έκαναν θάλασσα, αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς με την υπ΄ αριθμό 3670/217731 απόφασή της που λήφθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019 ακύρωσε την απόφαση του Δήμου, για αγορά οικοπέδου ως μη νόμιμη. Κι αυτό γιατί, για δύο καθαρά διαδικαστικά θέματα. Θέματα που κι ένας κοινοτάρχης του 19ου αιώνα θα τα έπαιζε στα δάχτυλα.

Οι λόγοι ακύρωσης είναι οι εξής σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη: Πρώτον η απόφαση για την αγορά ακινήτων απευθείας και όχι με δημοπρασία, από το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λαμβάνεται με ενισχυμένη πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Σώματος δηλαδή με 18 ψήφους. Η 390/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη με 11 ψήφους. Δεύτερον δεν προσκλήθηκε και δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ωρεών, ο οποίος έπρεπε υποχρεωτικά να μετάσχει και στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Άρα οι τελικοί ψήφοι με τους οποίος θα έπρεπε να έχει ψηφιστεί η απόφαση για να είναι νόμιμη, γίνονται 19.

Εδώ τίθεται κι ένα ερώτημα. Καλά, άντε οι αιρετοί μπορεί να μην είχαν γνώση. Ο Δήμος όμως δεν έχει Υπηρεσίες και έμπειρους υπαλλήλους για να τους κάνουν οι αιρετοί μια ερώτηση; Επίσης Την τελευταία πενταετία ο προϋπολογισμός του Δήμου, άρα οι δημότες επιβαρύνονται με προσλήψεις Ειδικών Συμβούλων. Αλήθεια τι χρειάζονται αυτοί αν είναι να γίνονται λάθη ακόμη και στα στοιχειώδη;

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης αναρτήθηκε στο Διαύγεια σήμερα 23/1/2019 με ΑΔΑ: 6ΧΝΧΟΡ10-ΥΙΟ ή δείτε την πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

Απόφαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης