Η φετινή Β’ ΕΠΣΕ σίγουρα έχει την δική της αίγλη με πολλές και σπουδαίες ομάδες που διέπρεψαν και σε ΅Εθνικές κατηγορίες, πήραν κύπελλα και πρωταθλήματα Εύβοιας και έχουν σαν στόχο την επάνοδό τους, στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου της Ευβοίας.

Ο μεγάλος και άλυτος ″γρίφος″ είναι σίγουρα ο καταρτισμός σε ομίλους των 32 ομάδων καθώς και τα γεωγραφικά κριτήρια σίγουρα, θα αφήσουν κάποιους παραπονεμένους .

Να ξεκινήσουμε με μία πρώτη εκτίμηση και κατανομή των ομάδων στους 3 ομίλους με τις ομάδες να βρίσκονται 10 στον Βορρά, 12 στο Κέντρο και 10 στον Νότο.

 • Στον Βόρειο όμιλο οι σίγουροι είναι:

 1. ΟΠΑ Αιδηψού 
 2. ΑΕ Ταξιάρχη 
 3. ΑΕ Ιστιαίας
 4. Ατρόμητος Βασιλικών
 5. Αναγέννηση Μαντουδίου
 6. Δόξα Προκοπίου
 7. ΑΕ Κηρίνθου.
 8. ?
 9. ?
 10. ?      
 • Στο κεντρικό ομίλου που είναι και ″…το μήλο της έριδος″ για όλους, καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσει είναι μικρότερες έχουμε:
 1. ΑΕ Προποντίδα
 2. Κεραυνός Χαλκίδας 
 3. ΑΟ Λουκισίων
 4. Ερμήλιος Ανθηδώνας
 5. Απόλλων Παραλίας
 6. ΑΟ Αυλίδα
 7. ΑΕ Χαλκίδας
 8. Αστέρας Βατώντα 
 9. ΑΟ Αλάτσατα
 10. ?
 11. ?
 12. ?
 • Στον Νότιο όμιλο,  εκεί υπάρχει το δύσκολο ταξίδι (Οικονομικά, μεταφορικά και …χρονικά) στην όμορφη Σκύρο αλλά και πολύωρα ταξίδια στην Νότια Εύβοια (Κέρυστο & Ζάρακες), έχουμε τις ομάδες:
 1. ΑΟ Αγίου Λουκά
 2. ΑΟ Κριεζών 
 3. ΑΟ Ζάρητρα 
 4. ΑΟ Στύρων
 5. ΑΟ Μαρμαρίου
 6. Νηλέας Νεοχωρίου
 7. ΑΟ Σκύρου
 8. ΑΟ Δύστου 
 9. ?
 10. ?

Πάμε τώρα σε μια κατηγορία ομάδων, που θα πρέπει να συμπληρώσουν τους τρεις ομίλους και είναι οι πιο κάτω (πάντα κατά την δική μας εκτίμηση και σκέψη).

 • …οι ″μετέωροι″:

Οι ομάδες λοιπόν, του πάλαι ποτέ Δήμου Ληλαντίου που είναι:

 1. Μιαούλης Φύλλων
 2. Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου
 3. ΑΕ Ληλαντίου.

Οι ομάδες του Δήμου Μεσαπείων Διρφύων που είναι:

 1. Παντριαδικός
 2. ΠΑΟ Πολιτικών
 3. ΑΕ Καθενών
 4. ΑΠΟ Καστέλας 
 5. Σταυρός

Κάπου εδώ αρχίζει ο γρίφος!
Ένας ″γόρδιος δεσμός″ για την ΕΠΣΕ, καθώς καλείται να επιλέξει μεταξύ του κριτηρίου των χιλιομετρικών αποστάσεων και της κληρωτίδας.

Η άποψη και εκτίμηση του Δυνατά & Αθλητικά είναι ξεκάθαρη και λέμε κλήρωση για να μην μπούμε στην στην λογική των χιλιομέτρων εκτός αν κάποια ομάδα από μόνη θέλει να πάει στον Βορρά ή στον Νότο  και το δηλώσει εθελοντικά στην ΕΠΣΕ!

Ο Κεντρικός όμιλος, λοιπόν, είναι το ζητούμενο των περισσοτέρων (αν όχι όλων) των ″μετέωρων″, αλλά ταυτόχρονα όμως και ένας δύσκολος αγωνιστικά όμιλος, θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίζαμε σαν μία ″μικρή″ Α’ ΕΠΣΕ, με αρκετά πολύ καλές και οργανωμένες ομάδας.

Η κλήρωση λοιπόν σίγουρα θα αφήσει παραπονεμένους!

Οι πέντε ομάδες του Δήμου Μεσαπείων-Διρφύων θα έχουν δύο τυχερά εισιτήρια για τον κεντρικό όμιλο και οι τρεις του Ληλαντιου πεδίου ένα εισιτήριο αυτό όσο αφορά την κλήρωση μετά πράγματα να είναι ξεκάθαρα και τα ″εισιτήρια″ αναλογικά (2-1).

Αν υπάρξει το δεύτερο σενάριο της “χιλιομετρικής απόστασης” από την Χαλκίδα στον Βόρειο όμιλο θα πάνε σίγουρα ο ο ΠΑΟ Πολιτικών (22,7 χλμ. από Χαλκίδα) Σταυρός(22.0 χλμ) και οι Καθενοί(21.2 χλμ), ενώ ο Παντριαδικός είναι μόλις 500 μέτρα ποιο κοντά με 21,7 χλμ. και ο ΑΟ Καστέλλας, ποιο κοντά από όλους με 13,0 χλμ όποτε γίνεται αντιληπτό ότι η υπόθεση ″χιλιομετρικά κριτήρια″, αφορά διαφορά κάποιων εκατοντάδων μέτρων για τέσσερις ομάδες!

Για τις ομάδες του Ληλάντιο πεδίου είναι ένα το ″χρυσό εισιτήριο″ για τον κεντρικό όμιλο τα Φύλλα απέχουν από την Χαλκίδα 7,6 χιλιόμετρα με τις δύο ομάδες του Αγίου Νικολάου (Ευβοϊκός και Ληλάντιο) να έχουν απόσταση 6,2 από την Χαλκίδα.

Αυτά είναι τα δύο σενάρια με την άποψη του Δυνατά & Αθλητικά να ″κλείνει″ υπέρ του πρώτη σεναρίου δηλαδή της κλήρωσης.

*ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μανώλης Βέττας

*ΣΧΕΔΙΑΣΗ: Αποστόλης Αποστολίδης