Με την ευκαιρία της διακοπής, για λίγο ελπίζουμε καιρό, των πρωταθλημάτων της Εύβοιας (και όχι μόνο) το ″Δυνατά & Αθλητικά″, σας παρουσιάζει την μέχρι σήμερα εξέλιξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Εύβοιας!
Μετά την Γ’ ΕΠΣΕ, μια ματιά τώρα και στην Β’ ΕΠΣΕ, όπου γίνεται ένα συναρπαστικό και πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα! Τρεις όμιλοι, 33 ομάδες, χωρισμένες ανά 11!

*Β’ ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ:

*…στον 1ο όμιλο,
Στον 1ο-Βόρειο όμιλο, έχει ξεχωρίσει, για τα καλά, ο ΑΣ Μαντουδίου, έχοντας ″ανταγωνιστές″, τον ΑΠΣ Σταυρού, την ΑΕ Ιστιαίας, αλλά και τον ΑΠΟ Καστέλλας!

 1. …το φαβορί:
  ΑΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ:
  …σε 9 αγώνες, έχει συγκεντρώσει το απόλυτο βαθμών (3Χ9) 27! Οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, η ομάδα του Κώστα Ζυγογιάννη, με 9 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και φιγουράρει σαν το απόλυτο φαβορί, για τίτλο και άνοδο! Παράλληλα το Μαντούδι, εντυπωσιάζει και στον μεταγραφικό τομέα, καθώς ενισχύει, το ρόστερ με προσθήκες από το ″ψηλό ράφι″ και ″φροντίζοντας″ για την Α’ ΕΠΣΕ!
  Διαθέτει την καλύτερη άμυνα (του ομίλου αλλά και όλων των τοπικών μας πρωταθλημάτων), με μόλις 2 γκολ παθητικό (0.22 γκολ/αγώνα), που είναι και το μεγάλο ατού της ομάδας, αλλά και την 2η πιο παραγωγική επίθεση του ομίλου, με 20 γκολ (2.22/αγώνα)!
 2. …τα αουτσάϊντερ:
  ΑΠΣ ΣΤΑΥΡΟΥ:
  …ακολουθεί το Μαντούδι, 4 βαθμούς πίσω που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν 7, όταν κάνει το ρεπό του και ολοκληρωθεί ο α’ γύρος του πρωταθλήματος! Σαφώς ενισχυμένη φέτος η ομάδα των Μεσσαπίων, με αβαντάζ το πολύ καλό γήπεδο με χλοοτάπητα που διαθέτει, πρωταγωνιστεί και θέλει τίτλο & άνοδο όμως, μέχρι στιγμής είναι ένα μεγάλο αουτσάϊντερ!
  Διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση με 35 γκολ (3.50 γκολ/αγώνα), ενώ έχει δεχτεί 8  γκολ (0.8/αγώνα)! Έχει 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα, βαθμοί 23!
 3. ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ: …πρωταγωνιστικοί πάντα οι ρόλοι της ΑΕΙ, της με διαφορά κορυφαίας ομάδας της Β. Εύβοιας, που έχει γράψει την δική της ξεχωριστή ιστορία, στην μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας, αλλά και σε Εθνικές κατηγορίες! Εδώ και κάποια χρόνια ο Νίκος Ζαλάβρας και η παρέα του προσπαθούν να ξαναφέρουν την ομάδα, εκεί που ανήκει, κάτω από διαφορετικές και σίγουρα πιο δύσκολες συνθήκες!
  Βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα, έχει 18 βαθμούς! Έχει πετύχει 16 γκολ (1.78/αγώνα) και έχει δεχτεί 9 γκολ (1.0/αγώνα).
 4. ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ: Ο πολύπειρος και ″δουλευταράς″ προπονητής Τάκης Σπυρόπουλος, δείχνει ότι ″χτίζει″ μια πολύ καλή, με ταλέντο και υγεία, ομάδα! Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η Καστέλλα κάνει σπουδαία πορεία και βρίσκεται στο γκρούπ των πρωταγωνιστών…
  Η Καστέλλα, βρίσκεται στην 4η θέση, με 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες και 17 βαθμούς, έχει πετύχει 16 γκολ (1.78/αγώνα), ενώ διαθέτει την 2η καλύτερη άμυνα (και σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα) με μόλις 4 γκολ (0.44/αγώνα).
 5.  …οι ομάδες ″ρυθμιστές″:
  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Βασιλικών:
  Ομάδα πάντα αξιόπιστη και σοβαρή, στην πολύχρονη παρουσία της, στην Β’ ΕΠΣΕ, εντυπωσιάζει και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο! Μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το χωριό των Βασιλικών, χτυπήθηκε αλύπητα από την πύρινη λαίλαπα του καλοκαιριού! Βαρύ το τίμημα και για τον Ατρόμητο, που είδε το γήπεδό του να καταστρέφεται ολοκληρωτικά, από την πυρκαγιά! Η ομάδα όμως στάθηκε όρθια και παρουσιάστηκε, πάλι δυνατή στο πρωτάθλημα, με έδρα το γήπεδο των Γουβών…
  Ο Ατρόμητος βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, με 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες και 12 βαθμούς, έχει πετύχει 16 γκολ (1.78/αγώνα), και έχει δεχτεί 11 (1.22/αγώνα).
 6. ΑΕ ΤΑΞΙΑΡΧΗ: Στην καλύτερη χρονιά της παρουσίας του στην Β’ ΕΠΣΕ! Κάνει  καλή πορεία και έχει γίνει ″σκληρό καρύδι″, για όποιον αντίπαλο! Αν συνεχίσει έτσι σίγουρα θα έχει ένα πολύ καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία!
  Ο Ταξιάρχης βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, με 4 νίκες, καμία ισοπαλία, 5 ήττες και 12 βαθμούς! Έχει πετύχει 16 γκολ (1.78/αγώνα) και η άμυνά του είναι πιο ευάλωτη, καθώς έχει δεχτεί 19 γκολ (2.11/αγώνα)!
 7. ΑΡΤΕΜΗΣΙΑΚΟΣ: Επέστρεψε στην Α’ ΕΠΣΕ, όμως εξωαγωνιστικοί λόγοι υποχρέωσαν τους ανθρώπους της ομάδας, να την ″κατεβάσουν″ στην Β’ ΕΠΣΕ! το παλεύουν λοιπόν τώρα στον Αρτεμησιακό, για μια αξιοπρεπή παρουσία στην Β’ ΕΠΣΕ!
  Ο Αρτεμησιακός βρίσκεται στην 7η θέση, με 4 νίκες, καμία ισοπαλία, 5 ήττες και 12 βαθμούς! Έχει πετύχει 16 γκολ (1.78/αγώνα) και έχει δεχτεί 25 (2.77/αγώνα).
 8. ΔΟΞΑ Προκοπίου: Η θρυλική Δόξα των Κουτσουφλάκηδων, μετά την λαμπρή παρουσία, σε Α’ ΕΠΣΕ και Δ’ Εθνική, αγωνίζεται εδώ και κάποια χρόνια στην Β’ ΕΠΣΕ, όπου και εδώ ″…παίζει μπάλα″, όπως είχε πει ο αλησμόνητος ηγέτης των ″Μαυραετών″, Ηλίας Κουτσουφλάκης…! Εκεί στην Δόξα, δουλεύουν με υπομονή και επιμονή για να επαναφέρουν την ομάδα εκεί που της αξίζει…
  Η Δόξα Προκοπίου βρίσκεται στην 8η θέση, με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 5 ήττες και 9 βαθμούς! Έχει πετύχει 17 γκολ (1.89/αγώνα) και έχει δεχτεί 14 γκολ (1.555/αγώνα)!
 9. ΕΥΒΟΪΚΟΣ Γουβών: …″βίοι παράλληλοι″ με τους γείτονες του Αρτεμησιακού! Μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε η ομάδα των Γουβών, όμως δεν το …άντεξε! Οι υπεύθυνοι της ομάδας, όπως και οι γείτονες του Αρτεμησιακού, την επέστρεψαν στην Β’ ΕΠΣΕ, όπου προσπαθεί να σταθεροποιηθεί!
  Ο Ευβοϊκός Γουβών, βρίσκεται στην 9η θέση, με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες και 8 βαθμούς! Έχει πετύχει 12 γκολ (1.33/αγώνα) και έχει δεχτεί 22 (2.44/αγώνα)!
 10. ΑΕ ΚΗΡΙΝΘΟΥ: …επέστρεψε στην Β’ ΕΠΣΕ με στόχο να μπορέσει να ″κρατηθεί″ στην κατηγορία! Η μέχρι τώρα πορεία της, πολύ κάτω του μετρίου!
  Η ΑΕ Κηρίνθου βρίσκεται στην 10η θέση, με μία νίκη, μία ισοπαλία, 7 ήττες και 4 βαθμούς! Έχει πετύχει 8 γκολ (0.88/αγώνα) και έχει δεχτεί 26 γκολ (2.88/αγώνα)!
 11. ΟΠΑ ΑΙΔΗΨΟΥ: Βασικός στόχος της ομάδας η ″παραγωγή″ ταλέντων! Βέβαια την φετινή περίοδο παρουσιάζεται αρκετά αποδυναμωμένη και φαντάζει απίθανο να ″σώσει την παρτίδα″!
  Η ομάδα της Αιδηψού βρίσκεται στην 11η θέση, και έχει στο παθητικό της 9 ήττες σε ισάριθμους αγώνες! Έχει πετύχει 3 μόλις γκολ (0.33/αγώνα) και έχει δεχτεί 35 (3.88/αγώνα)!

*…έγιναν 50αγώνες & μπήκαν—176γκολ (17.6/αγωνιστική –1.733/αγώνα)
*περισσότερα γκολ
σε 1 αγώνα:

 • ΑΠΣ Σταυρός-ΟΠΑ Αιδηψού 9-1

…επιθέσεις & άμυνες

 • καλύτερη επίθεση: ΑΠΣ Σταυρός 35 γκολ,
 • καλύτερη άμυνα: ΑΣ Μαντουδίου με 2 γκολ (η κορυφαία άμυνα όλων των πρωταθλημάτων της Εύβοιας),
 • πιο ΄΄αντιπαραγωγική΄΄ επίθεση: ΟΠΑ Αιδηψού με 3 γκολ,
 • πιο ΄΄ευάλωτη΄΄ άμυνα: ΟΠΑ Αιδηψού με 35 γκολ παθητικό.

…οι σκόρερς 

 • 19 γκολ
  *(Σταυρός):
  Μουτουσίδης.
 • 9 γκολ
  *(Μαντούδι):
  Τάσος Μαναρίτσας,
 • 8 γκολ
  *(Καστέλλα):
  Τσούμαρης
 • 6 γκολ
  *(Βασιλικά):
  Λαδογιάννης,
  *(Δόξα Προκ.): Τριάντης,
  *(Μαντούδι): Αργ. Στεργίου,
 • 5 γκολ
  *(Σταυρός):
  Ντούμας,
  *(Ταξιάρχης): Δημ. Δαρζέντας, Μούστος,
 • 4 γκολ
  *(Αρτεμησιακός):
  Γκογκομήτρος,
  *(ΑΕ Ιστιαίας): Πετής,
  *(Σταυρός): Κατσαρής, Θ. Ταυρής,
  *(Ταξιάρχης): Αχ. Δαρζέντας,
 • 3 γκολ
  *(Αρτεμησιακός):
  Νικ. Καρακάξης, Χατζηαθανασίου,
  *(Δόξα Προκ.): Αθ. Μορφούλης,
  *(Γούβες): Γιάγκος, Γ. Στραφιώτης,
  *(ΑΕ Ιστιαίας): Ηλ. Στεργίου,
  *(Κήρινθος): Ισαλλάρι,
 • 2 γκολ
  *(Αρτεμησιακός):
  Φατσής,
  *(Βασιλικά): Αλοΐζος, Δ. Αντωνίου, Γ. Τσιβίκας,
  *(Δόξα Προκ.): Μάλλιαρης, Τσούτσικας,
  *(ΑΕ Ιστιαίας): Κατσάρης, Παπανδρέου,
  *(Καστέλλα): Κουβούσης, Ντεγιάννης, Γ. Παπαδόπουλος,
  *(Μαντούδι): Στεφανίδης,
  *(Σταυρός): Σπανός,
  *(Ταξιάρχης): Καραβάς,
 • 1 γκολ
  *(Αρτεμησιακός):
  Χρ. Ανέστης, Βασιλικιώτης, Γαβριήλ,
  *(Βασιλικά): Αναστασίου, Δήμου, Καρατζάς, Κομποθανάσης,
  *(Δόξα Προκ.): Δανέλης, Καρατζάς, Μορφούλης, Μπίρμπας,
  *(Γούβες): Γοργομάτης, Β. Δημουλάκης, Ιωσήφ, Μαργκεγκάϊ, Πρέντι, Χ. Στραφιώτης,
  *(ΑΕ Ιστιαίας): Γλύκος, Δήμου, Καλιβάτσι, Ντέντης, Τσώνος,
  *(Καστέλλα): Μυλωνάς, Στούπας,
  *(Κήρινθος): Γιαννακούλας, Καστανιώτης, Ραβανός, Σίμος,
  *(Μαντούδι): Κοντάκης, Τσούπρος,
  *(ΟΠΑ Αιδηψού): Μαστρογιάννης, Πανταζής, Φετάχου,
  *(Σταυρός): Ν. Ξύγκης, Ταψής,
  *(Ταξιάρχης): Κομνηνός,
 • ΑΥΤΟΓΚΟΛ: 2

*…όλα τα αποτελέσματα/αγωνιστική:
*…η βαθμολογία σε 10αγωνιστικές: