”Λευκή σημαία” από δύο ομάδες που την περασμένη αγωνιστική περίοδο, πρωταγωνίστησαν (με τον τρόπο της η κάθε μία), σε Α’ & Β’ ΕΠΣΕ!
Πρόκειται για:

  • την ομάδα του ΑΟ Αλατσάτων, που αγωνίστηκε στην Α’ ΕΠΣΕ, ”αντικαθιστώντας”, την ομάδα του ΑΟ Σκεπαστής, που ”εξαϋλώθηκε”! Και ενώ ο σχεδιασμός για την ομάδα ήταν για την Β’ ΕΠΣΕ, ξαφνικά, έπρπε να αλλάξουν όλα, για να μπορέσει η ομάδα να παίξει στην μεγάλη κατηγορία! Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια, από τους διοικούντες και η ομάδα έφτασε τις τελευταίες αγωνιστικές να διεκδικεί την παραμονή της στην κατηγορία, όμως είχε χαθεί πολύτιμο έδαφος στο ξεκίνημα! Η ομάδα επέστρεψε  στην Β’ ΕΠΣΕ και η μεγάλη απογοήτευση, κυρίευσε τους ανθρώπους της ομάδας, σε σημείο να αποχωρήσουν και να μην υπάρξει διάδοχη κατάσταση! Αποτέλεσμα η ομάδα δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΕ και υποβιβάζεται αυτόματα στην Γ’ ΕΠΣΕ!
  • και την ομάδα του Παντριαδικού, μια ομάδα που έκανε εντυπωσιακές μεταγραφές και πρωταγωνίστησε μέχρι υτην τελευταία στιγμή, στον α’ όμιλο της Β’ ΕΠΣΕ, αλλά και στο μπαράζ ανόδου! Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Παντριαδικός, πάλεψε μέχρι το τέλος, την, τελική πρωταθλήτρια, ΑΕ Ιστιαίας!
    Υπήρξε και η 2η ευκαιρία ανόδου στην Α’ ΕΠΣΕ, στο μπαράζ ανόδου, μεταξύ των 2αθλητριών, των 2 ομίλων! Πιο ουσιαστική η ομάδα του ΑΟ Μαρμαρίου, πήρε την νίκη και την άνοδο, από τον Παντριαδικό, που παρουσιαζόταν σαν φαβορί…
    Αποτέλεσμα όλης αυτής της εξέλιξης, ήταν η απόλυτη απογοήτευση και η πλήρης εγκατάληψη στην τύχη της ομάδας, με φυσικό επακόλουθο την μη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΕ και τον αυτόματο υποβιβασμό στην Γ’ ΕΠΣΕ…
    Σίγουρα μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τον Παντριαδικό, που πριν λίγα χρόνια πρωταγωνισυτούσε στην Α’ ΕΠΣΕ!

…μετά από αυτές τις εξελίξεις:
Με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΕ, με σχετικό έγγραφο, καλούνται οι ομάδες που συμμετείχαν, στα μπαράζ ανόδου από την Γ’ στην Β’ ΕΠΣΕ, ανάλογα με την σειρά κατάταξής τους στην τελική βαθμολογία, να δηλώσουν συμμετοχή στην Β’ ΕΠΣΕ για το πεωτάθλημα 2023-24.
Η κατάταξη των ομάδων:

  • ΑΣ Ρομαϊκός (10 βαθμοί-2ος όμιλος)
  • Πανηλιακός (9 β.-1ος όμιλος)
  • ΑΟ Κριεζών (4 β. -2ος όμιλος)
  • Ακράτητος Κεχριών (1β. -1ος όμιλος)