Με Δήμαρχο Χαλκίδας τον Γιάννη Σπανό, που πέρα από το πλούσιο και ποικίλο έργο του στον Δήμο, φρόντισε όσο λίγοι τον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων της πρωτεύουσας της Εύβοιας! Το Κλειστό-στολίδι της Κανήθου -διεθνών προδιαγραφών-, το κλειστό της ″Πειραϊκής-Πατραϊκής″, γήπεδα ποδοσφαίρου, ″ξεφύτρωσαν″, σε όλες σχεδόν τις γειτονιές της Χαλκίδας (Ψηλή Γέφυρα, Κάνηθο, Πάρκο Λαού, Κολιματσιάνικα, Δοκό κλπ…)! Πραγματικά τεράστιο και ανεπανάληπτο έργο στις Αθλητικές εγκαταστάσεις της Χαλκίδας, από το Γιάννη Σπανό!

Οι δύο αντίπαλοι στα εγκαίνια του ΄΄Βούρκου΄΄ το 1983! Διαιτητής Κ. Πριόνας, αριστερά του ο εμβληματικός Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, βοηθοί διαιτητή, αριστερά ο αείμνηστος Τάσος Αμπελιώτης και δεξιά ο Γιώργος Λαμπρόπουλος…

Το 1983 λοιπόν ολοκληρώθηκε και το γήπεδο του Βούρκου και έγιναν πανηγυρικά τα εγκαίνια, με φιλικό αγώνα, ανάμεσα στους Επίλεκτους της Εύβοιας και την εφηβική ομάδα, του Ολυμπιακού Πειρ., που ήρθε στην Χαλκίδα τότε με επικεφαλής, μια μεγάλη και εμβληματική μορφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου τον κυρ-Αχιλλέα Γραμματικόπουλο! Γήπεδο-καμάρι και πραγματική έδρα, για τις ″μόνιμες″ ομάδες της Προποντίδας, του Ευβοϊκού Χαλκ., του Εθνικού Χαλκ. και της Αναγέννησης Χαλκίδας, (αλλά και για Ολυμπιακό Χ. και ΑΟ Χαλκίς ενίοτε) για 23 ολόκληρα χρόνια!

Δυστυχώς μετά ήρθαν τα δίσεχτα χρόνια, για το ιστορικό αυτό γήπεδο! Το 2006, το γήπεδο ″έκλεισε″ οριστικά με τον χλοοτάπητα ουσιαστικά κατεστραμμένο, τις ρίζες από τις λεύκες να έχουν ″αλώσει″ και τον αγωνιστικό χώρο και γενικά μια κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης! Μάταια προσπαθούσαν οι ″Προποντιδαίοι″ -κυρίως- να πετύχουν την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία του!
Το ″στορι″ του γηπέδου του Βούρκου εξελίχθηκε σε μια πονεμένη ιστορία! Μια ιστορία που σίγουρα θα την ″ζήλευε″ και αυτή του ″γιοφυριού της Άρτας″! Αυτού που ολημερίς το χτίζανε και το βράδυ γκρεμιζόταν! Η μόνη διαφορά, ότι το γήπεδο του ″Βούρκου″, το έκλεισαν-″γκρέμισαν″ το 2006 και από τότε, όλο και το ξανάφτιαχναν, στα …λόγια πάντα, χωρίς φυσικά ποτέ να ″καταφέρουν″ να κάνουν κάτι!
Πριν από δύο περίπου χρόνια, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είχε έρθει στην Χαλκίδα (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ) & (ΕΔΩ) και οριστικοποίησε την χρηματοδότηση, (από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) των έργων και την τοποθέτηση, τεχνικού τάπητα στο γήπεδο του Βούρκου (″βγήκαν″ δηλαδή τα λεφτά, κατά το κοινώς λεγόμενο)!
Η ολιγωρία όμως και οι ″σκοπιμότητες″ (μην τυχόν και ″χρεωθεί″ το έργο η τότε κυβέρνηση -βλέπε και περίπτωση του νέου Νοσοκομείου-), από την τότε Δημοτική αρχή, άφησε σε τέλμα το θέμα και μπλεγμένο στα ″γρανάζια″ της αδηφάγου γραφειοκρατίας και των σκοπιμοτήτων!
Η νέα Δημοτική Αρχή, της Έλενας Βάκα, δεν άφησε την ευκαιρία να τελματώσει και άλλο, αυτή η ΄΄πονεμένη΄΄ υπόθεση!
Με πρωτεργάτη την πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ελένη Αϊδήνη, που με ″συνεργό″ τον πρόεδρο της Προποντίδας, Μπάμπη Κουσκούτη, τακτοποιήθηκαν οι όποιες εκκρεμότητες και ″μπήκε το νερό στ’ αυλάκι″!

Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε στο γήπεδο του Βούρκου, οι εργασίες ξεκίνησαν, τα υλικά όλα ″απίκο″ και σε λίγο καιρό, η θρυλική ″Μπάρτσα″-ΑΕ Προποντίδα, θα επιστρέψει πανηγυρικά στο ″σπίτι″  της, που τόσο της έλειψε, 14 χρόνια τώρα! Φυσικά το γήπεδο αυτό θα φιλοξενήσει και κάποιες ακόμα ομάδες της Χαλκίδας, για ν’ αποσυμφορηθεί και να ″ξεκουραστεί″, κατά κάποιον τρόπο, το γήπεδο στο ″Πάρκο του Λαού″!

Η επιμονή του Μπάμπη Κουσκούτη, αλλά η ευαισθησία και οι άμεσες ενέργειες, που έδειξε και έκανε, για το θέμα η νέα ηγεσία του ΔΟΑΠΠΕΧ, με την πρόεδρο Ελένη Αϊδήνη, έφεραν αποτέλεσμα και πλέον είναι ζήτημα χρόνου, να δούμε και πάλι το γήπεδο του Βούρκου να σφύζει από αγωνιστική δράση… Μπράβο σε όλους!

*φωτορεπορτάζ από τις εργασίες: