Η κάμερα του Δυνατά & Αθλητικά βρέθηκε στο γήπεδο της Μακρυκάπας για τον αγώνα κυπέλλου μεταξύ της Μακρυκάπας και του Αμαρυνθιακού, και άκουσε τους προβληματισμούς των διοικούντων για την κατάσταση του γηπέδου που επικρατεί τα λόγια τους είναι χαρακτηριστικά ”Το γήπεδο στο έλεος του. Παντελώς αδιαφορία από τους υπεύθυνους.

Ένα γήπεδο που με τον χρόνο αντί να βελτιώνεται και να γίνονται τα αυτονόητα η καθιερωμένη ετήσια συντήρηση του γηπέδου, το πρόβλημα διογκώνεται και η καταστροφή του είναι θέμα χρόνου.

Η πλήρης αδιαφορία που υπάρχει από τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Μακρυκάπας Δημήτρη Γκίκα, τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Βουρδάνο που δεν έχουν έρθει ακόμα στο γήπεδο να δουν και να καταγράψουν τις ζημιές και τις φθορές που υπάρχουν προκειμένου να στείλουν γραπτό αίτημα στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπείων και Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας εν προκειμένω τόσο ο Γιώργος Ψαθάς όσο και ο Φάνης Σπανός να επιλυθούν επί του θέματος.

Η κάμερα του Δυνατά & Αθλητικά συνάντησε έναν ασυντήρητο και ξεκολλημένο πλαστικό τάπητα που έχει ξεκολλήσει σε αρκετά σημεία και ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού. Τα αποστραγγιστικά έργα για να απορροφά και να διώχνει το νερό από τις εστίες δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα με την πρώτη βροχόπτωση το γήπεδο όλο να μαζεύει νερό με βασικό πρώτα η ομάδα της Μακρυκάπας δεν έχει γήπεδο να προπονηθεί να κάνει προπόνηση και αναζητά γήπεδο είτε στην Νέα Αρτάκη, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, ενώ φτάνει σε σημείο ακόμα και στην Χαλκίδα για εύρεση γηπέδου, ενώ το άλλο και βασικό οδηγεί στην αναβολή του αγώνα αν δεν τσουλάει η μπάλα.

Επίσης πέρυσι πραγματοποιήθηκε απόπειρα παραβίασης των αποδυτηρίων του γηπέδου και δεν έχει καν η αντικατάσταση με πόρτες ασφαλείας και παράθυρα η όποια αλλαγή έγινε με την τοποθέτηση νέων χερουλιών πόρτας η κλειδαριάς έγινε με έξοδα που ανέλαβε προσωπικά η ομάδα, όπως και στην έλλειψη επαρκή φωτισμού του γηπέδου με σκοπό να διεξάγονται παιχνίδια ακόμα και με την δύση του ηλίου.

Ο ΑΟ.Μακρυκάπας ζητά με το πέρας της φετινής αγωνιστικής περιόδου η δημοτική αρχή να ενεργήσει αναλόγως και να προβεί στην ανακίνηση του γηπέδου τα οποία είναι τα εξής:

  • Ξήλωμα και αντικατάσταση τάπητα με τοποθέτηση νέου τάπητα και χτένισμα του γηπέδου.
  • Βελτίωση των υπάρχων αποστραγγιστικών έργων για την απορρόφηση του νερού από τον αγωνιστικό χώρο.
  • Ανακίνηση των υπάρχων αποδυτηρίων με αντικατάσταση των πορτών και παραθύρων με τοποθέτηση νέων ασφαλείας για να υπάρχουν τυχόν απόπειρες παραβιάσεις στο μέλλον.
  • Μελλοντική επέκταση των αποδυτηρίων στο προσεχές μέλλον προσωρινά με την χρήση κοντέινερ ώστε να μπορεί να υπάρχουν όλοι απαιτούμενοι χώροι και να τηρεί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου του γήπεδου.
  • Αντικατάσταση του σπασμένου σκαλοπατιού που οδηγεί από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο.
  • Τοποθέτηση πλαστικού στρώματος η αφρολέξ περιμετρικά του γηπέδου στον τσιμεντένιο χώρο προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενοι τραυματισμοί.
  • Επαρκής φωτισμός για το γήπεδο με την τοποθέτηση νέων προβολέων. 

Ο ΑΟ.Μακρυκάπας όπως μας μετέφεραν οι διοικούντες του συλλόγου τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια οικονομική θέλοντας η ομάδα της Μακρυκάπας να κάνει την δική της αγωνιστική υπέρβαση με την διεκδίκηση τίτλων αλλά γιατί να μην έχουμε το γήπεδο που μας αρμόζει.

Η νέα χρονιά που θα έρθει την ποδοσφαιρική σεζόν 2024-2025 η Μακρυκάπα έχει υψηλούς στόχους σε πρωτάθλημα και κύπελλο μιλώντας ακόμα και για την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε  αλλά θέλουν και επιζητούν ένα γήπεδο που αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου.

Διότι όπως τόνισαν εδώ και 12 χρόνια που η ομάδα έχει μπει στο νέο της γήπεδο μετά την περιπέτεια που πέρασε στον Άγιο Αθανάσιο κάποια βελτίωση η συντήρηση δεν έχει γίνει. Όποια συντήρηση γίνεται μέσα από προσωπική εργασία και μεράκι από τους ίδιους. Είναι πρόθυμοι και ανοιχτοί σε διάλογο και να συνεργαστούν αρκεί οι υπεύθυνοι να ασχοληθούν για την κατάσταση του γηπέδου που υπάρχει πλήρης αδιαφορία.

Το γήπεδο της Μακρυκάπας βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και εκτός αυτού επιβαρύνεται περισσότερο καθώς εκτός της ομάδας της Μακρυκάπας το χρησιμοποιούν και άλλες ομάδες για να αγωνιστούν.

Στο γήπεδο της Μακρυκάπας πρέπει να δοθεί άμεσα λύση για να μην έχουμε περιπτώσεις όπως του Βατώντα που έχει σχεδόν αχριστευτεί η όπως ήταν παλιά του Κανήθου πριν γίνει η ανακίνησή του.

Διότι υπάρχουν και οι τελευταίοι ρομαντικοί του ποδοσφαίρου που σπαταλούν χρήματα, χρόνο και πολλές εργατόώρες ε μην τους διώξουμε και αυτούς από το ποδόσφαιρο. Οι παράγοντες μοχθούν οικονομικά , οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους κάθε εβδομάδα ε γιατί να μην έχουν το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις που τους αρμόζουν.