Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 – Απόσπασμα δελτίου τύπου Δήμου Χαλκιδέων

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο γήπεδο Παραλίας Αυλίδας

“…ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 15 Ιανουαρίου οι εργασίες εξωραϊσμού και αναμόρφωσης των αποδυτηρίων του γηπέδου, καθώς και η επισκευή των δικτύων ηλεκτροφωτισμού των πυλώνων του, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για βραδινές προπονήσεις. Στη συνέχεια θα γίνει η τοποθέτηση του συνθετικού τάπητα…”

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 – Απόσπασμα δελτίου τύπου Δήμου Χαλκιδέων

 Γήπεδο στολίδι παραδίδει ο Δήμος Χαλκιδέων στη νεολαία της Παραλίας Αυλίδας

“…όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βασίλης Καθαροσπόρης, από το Τμήμα Εκτέλεσης Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων ανακαινίστηκαν όλοι οι χώροι των αποδυτηρίων του γηπέδου, καθαρίστηκε ο περιβάλλον χώρος…”

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 – Απόσπασμα δελτίου τύπου Δήμου Χαλκιδέων

Επισκέψεις Δημάρχου Χαλκιδέων σε Ν. Αρτάκη, Βατώντα και Παραλία Αυλίδας

“…βρέθηκε (σ.σ. ο Δήμαρχος) στην Παραλία Αυλίδας και επισκέφθηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο άλλαξε ριζικά όψη, με την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα και την αναμόρφωση όλων των υπολοίπων χώρων του (αποδυτήρια, προβολείς κλπ).”

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε φανφάρες αλλά στην περίπτωση του γηπέδου της Παραλίας Αυλίδος η μπουρδολογία περνά σε άλλο επίπεδο.

Αλήθεια, όταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βασίλης Καθαροσπόρης δήλωνε ότι ανακαινίστηκαν όλοι οι χώροι των αποδυτηρίων του γηπέδου, του έπεφτε μακριά να πάει μία βόλτα μέχρι την Παραλία Αυλίδος να διαπιστώσει, όπως έπρεπε να κάνει, αν όλα έγιναν καλώς;

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλήθεια όταν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης βρέθηκε στο γήπεδο, διαπίστωσε ότι όντως “…άλλαξε ριζικά όψη” και ότι έγινε η “…αναμόρφωση όλων των υπολοίπων χώρων”; Είδε τα αποδυτήρια ή μπήκε μόνο στο ένα, στο μοναδικό όπου έγιναν κάποιες εργασίες;

Μπορεί, λοιπόν, στις 13 Απριλίου να ανακοινώνεται η πλήρης αποπεράτωση των εργασιών αλλά λίγες μέρες αργότερα, η διοίκηση του Απόλλωνα Παραλίας στέλνει ένα έγγραφο προς την Δημοτική Αρχή, με 11 προβλήματα του γηπέδου, μερικά από αυτά εξαιρετικά σημαντικά. Προφανώς, το έγγραφο κατέληξε στον κάλαθο των απορριμάτων, καθώς και τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν έως σήμερα και, με θράσος στις 1 Ιουνίου ανακοινώνεται εκ νέου (για να το καταλάβουν και όσοι δεν το πήραν χαμπάρι) η ριζική αναμόρφωση όλων των χώρων, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Παγώνη.

Να παρουσιάσουμε τις εργασίες που …δεν έγιναν και να τονίσουμε εξαρχής ότι οι φωτογραφίες έχουν παρθεί το απόγευμα της 21ης Ιουνίου και το μεσημέρι της 22ας Ιουνίου.

Αποδυτήρια: Αν ήταν σπίτι θα το χαρακτήριζαν μη κατοικήσιμο. Τα συνεργεία μπήκαν μόνο στο δωμάτιο των φιλοξενούμενων ενώ το γραφείο ήταν σε μία σχετικά ανεκτή κατάσταση χωρίς να φαίνονται κάποιες παρεμβάσεις. Στα άλλα δύο όμως, των γηπεδούχων και των διαιτητών πρέπει να απασχόλησε έντονα τα συνεργεία, τόσο που είπαν να …μην τα πειράξουν.

Αν ο διαιτητής χρειαστεί να κάνει την …ανάγκη του θα πρέπει να επισκεφτεί τις ελιές στο πίσω χωράφι εκτός και αν γνωρίζει την τέχνη της αιώρησης. Το έδαφος μπροστά από την τουαλέτα είναι τόσο σαθρό που κινδυνέυει να …ανοίξει η γης και να τον καταπιει.

Οι γηπεδούχοι, αν παραμείνει ίδια η εικόνα που αντικρύσαμε στα δικά τους αποδυτήρια, είναι δεδομένο ότι θα αλλάζουν ρούχα είτε υπαίθρια είτε στο σπίτι τους. Ο δικός τους χώρος δεν είναι ακριβώς …δικός τους αφού τα ποντίκια σουλατσάρουν ανενόχλητα. Βοηθά, όσο να’ναι μία “άνετη” τρύπα στην μία πλευρά.

Παράλληλα, ο φωτισμός στην πλευρά των δύο W.C. είναι ανύπαρκτος καθώς έχουν αποσυνδεθεί τα ντουί. Ο λόγος είναι απλός: Από πάνω τους λιμνιάζουν τα νερά της βροχής οπότε το βραχυκύκλωμα είναι πιο στάνταρ και από την νίκη της Μπαρτσελόνα σε ματς απέναντι στον Αστέρα Κάτω Ραχούλας!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιατί όμως λιμνιάζουν τα νερά της βροχής; Η εξήγηση είναι ορατή αν ανηφορίσεις λίγο τον δρόμο πίσω από τα αποδυτήρια. Η ταράτσα έχει υποστεί σημαντικού βαθμού αποψίλωση από τις κλοπές. Παράλληλα υπάρχουν σημεία σχεδόν σε κάθε αποδυτήριο όπου τρέχει το νερό όταν βρέχει.

Με τα αποδυτήρια να έχουν λεηλατηθεί από ανθρώπους και ζώα τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Χαλκιδέων θα έπρεπε να είχε στείλει ένα συνεργείο απολύμανσης αλλά ….μάλλον δεν έβρισκε κάποιο διαθέσιμο!!!

Όλη η ηλεκτρολογική εγκατάσταση ξεκινά από ένα σημείο που έχει εμφανή σημάδια εγκατάλειψης και είναι με λίγα λόγια …ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ. Παρότι, στην επιστολή του Απόλλωνα Παραλίας προς τον Δημο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για την επικινδυνότητα, μία τσιμεντένια κολώνα, εκτός γηπέδου(!!!), φιλοξενεί τις ασφάλειες για όλο τον φωτισμό και το ρολόι της ΔΕΗ. Από ότι βλέπεται, ακόμα και τα καλώδια είναι σε κοινή θέα. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν μας άνοιξε κάποιος για να τα δούμε. Είναι μόνιμα ξεκλείδωτα καθώς δεν “στεριώνει” κλειδαριά, όσες και αν έχουν βάλει από την ομάδα)

Τα κάγκελα της περίφραξης επίσης δεν τα ακούμπησε κανένας, με αποτέλεσμα η σκουριά να απειλεί μέχρι και με κατάρρευση. Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε εμείς.

Ακόμα και σε σημεία όπου τα συνεργεία …έβαλαν το χέρι τους, παραμονεύει ο κίνδυνος, εξαιτίας της προχειροδουλειάς. Από την εγκατάλειψη, οι πάγκοι, είχαν γίνει διαμπερή. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε …αποφασιστικά με μπαλώματα και ιδού το αποτέλεσμα μετά από έναν, μέτριας έντασης, αέρα. Δείτε παρακάτω την φωτογραφία του πάγκου που συνόδευε ένα από τα πανηγυρικά δελτία τύπου του Δήμου Χαλκιδέων και την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα. (Ο άλλος πάγκος αντέχει ακόμα αλλά καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση του όταν οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί…!!!)

Είναι εμφανές ότι κανείς δεν ασχολήθηκε τι θα γίνει σε περίπτωση έντονης βροχής παρά το γεγονός ότι, όταν κατασκευάστηκε το γήπεδο, προ αμνημονεύτων χρόνων, είχε προβλεφτεί να υπάρχει σύστημα απορρόφησης των υδάτων. Πριν μερικά χρόνια, ο Δήμος παραχώρησε μία έκταση στα συνεργεία της εταιρίας που εργάζονταν για τη μεταφορά του φυσικού αερίου, στα βορειοανατολικά του γηπέδου όπου μπαζώθηκε εν μία νυχτί με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί η έξοδος των αποφρακτικών σωλήνων. Τώρα όμως που το μπαζωμένο χωράφι είναι έρημο και άχρηστο δεν έγινε καμία παρέμβαση οπότε υπάρχει εκεί για να παγιδεύει τα νερά εντός γηπέδου. Δείτε την εγκατάλειψη του εν λόγω χώρου και που …δεν καταλήγουν οι θαμμένες σωλήνες.

(Η εικόνα που βλέπεται είναι αντιπροσωπευτική του τρόπου που λειτουργούν πολλοί Δήμοι. Το λυόμενο που φαίνεται στο βάθος να σαπίζει, δεν το “ξέχασε” η εταιρία φεύγοντας. Το δώρησε στον Δήμο απόλυτα λειτουργικό με πλήρη ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση, καθώς στέγαζε τα γραφεία της εταιρίας όσο καιρό υπήρχε στον χώρο, Έλα όμως που για τον Δήμο Χαλκιδέων η δωρεά ενός τέτοιου κοντέινερ αποδείχτηκε “βαρίδι” και προτίμησε να το αφήσει να λεηλατηθεί και να σαπίσει παρά να αναζητήσει τρόπο αξιοποίησης)  

Για το τέλος αφήσαμε το πιο οφθαλμοφανές ψέμα, αυτό που το διακρίνει ο καθένας που περνά μία βόλτα από το γήπεδο. Θυμηθείτε ότι σε ένα από τα δελτία τύπου, στην αρχή του άρθρου, αναφέρεται ευθαρσώς ότι “…καθαρίστηκε ο περιβάλλον χώρος…”. Δείτε πόση καθαριότητα …έπεσε και που θα πρέπει να στέκονται όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν κάποιο αγώνα.

Ας κλείσουμε όπως αρχίσαμε, με την ανακοίνωση της 13ης Απριλίου με τίτλο:

Γήπεδο στολίδι παραδίδει ο Δήμος Χαλκιδέων στη νεολαία της Παραλίας Αυλίδας

όπου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Καθαροσπόρης αναφέρει πως “…ανακαινίστηκαν όλοι οι χώροι των αποδυτηρίων του γηπέδου, καθαρίστηκε ο περιβάλλον χώρος…

Έρχονται εκλογές…Με έναν κατάλληλο φωτογράφο και λίγο photoshop μπορείτε άνετα να παρουσιάσετε στον απολογισμό της θητείας σας ότι δημιουργήσατε το καινούργιο …”Σαντιάγκο Μπερναμπέου”!!! Καλορίζικο…