Ξεκίνησε στον Ευβοϊκό Χαλκίδας, στα 14 του, ακολούθησε ο Πάλιουρας (Α’ ΕΠΣΕ) και στην συνέχεια η Θήβα του Γιώργου Λάμπρου! Επόμενος σταθμός για τον 2μετρο, Γιάννη Ανέστη, ο Πανιώνιος, που από τα τμήματα υποδομής, γρήγορα κάνει το μεγάλο άλμα και καθιερώνεται στην μεγάλη ομάδα!
Το 2014, ″μήλο της Έριδος″, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, καταλήγει στον ″δικέφαλο″, όπου αναδεικνύεται από τα βασικά στελέχη της επανόδου στης στην Α’ Εθνική! Η συζήτηση για ανανέωση του συμβολαίου του στην ΑΕΚ, δεν προχωράει και μπαίνει στο περιθώριο, για να πάει το καλοκαίρι του 2018, πάει στην Χαποέλ Μπερ Σεβά!
Σύντομη η παρουσία του εκεί
Στα μέσα της περιόδου ’18-’19, έρχεται η πρόταση από τον ιστορικό Σουηδικό σύλλογο, την Γκετεμποργκ και ο Χαλκιδαίος, πορτιέρε ″αρπάζει″ την ευκαιρία από τα μαλλιά και καθιερώνεται, στην α’ ομάδα του Σουηδικού ομίλου!
Η Γκέτεμποργκ έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Ανέστη και εκείνος ανταποκρίθηκε. Σε τέτοιο σημείο, που πλέον αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας στο ‘Ullevi’! Και φυσικά λογίζεται ως βασικός παίκτης της ομάδας. Η αναγνώριση στο πρόσωπο του 28χρονου γκολκίπερ είναι τέτοια, που η Γκέτεμποργκ μέσω ανακοίνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα της και προώθησης στα social media, ενημέρωσε για την ελληνική θεματολογία που είχε η αναμέτρηση με την Εσκιλστούνα (Ιούλος 2019)!
Η ανακοίνωση:
“Θέλουμε να σας δώσουμε την ευκαιρία να γλιτώσετε ένα ολόκληρο ταξίδι στην Ελλάδα και σε αντίθεση να λάβετε μέρος σε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελλάδα, στο Ullevi. Ο Γιάννης Ανέστης έχει διαλέξει για εσάς τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια και στην περιοχή της εκδήλωσης θα σερβίρεται σουβλάκι και ελληνικά ποτά”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Γκέτεμποργκ που καταλήγει με ένα θερμό καλωσόρισμα στα ελληνικά!
Την περασμένη Κυριακή (06-Οκτ.) έγινε η 27η αγωνιστική του Σουηδικού πρωταθλήματος, η Γκέντεμποργκ, έπαιξε στο Μάλμε με την ήδη πρωταθλήτρια τοπική ομάδα, όπου γνώρισε την ήττα με 1-0! Κορυφαίος του αγώνα ο Χαλκιδαίος πορτιέρε Γιάννης Ανέστης, βαθμολογήθηκε με 8.9 και φιγουράρει στην καλύτερη 11αδα της αγωνιστικής!
Και ένδειξη της αναγνώρισης της αξίας του Γιάννη, είναι ότι χθες η διοίκηση της μεγάλης Σουηδικής ομάδας, τον κάλεσε να συζητήσουν την ανανέωση του συμβολαίου του!
Η απόλυτη δικαίωση για τον Γιάννη Ανέστη, εδώ στην Ελλάδα οι ″ειδήμονες″ το είχαν ξεγράψει…