Γιάννης Παπακωνσταντίνου : Oριστική απαλλαγή από τον Άρειο Πάγο

0
420

Οριστική και αμετάκλητη  απαλλαγή για τα κακουργήματα που αφορούσαν τους 27 της εγκληματικής οργάνωσης από τον Άρειο Πάγο και φυσικά τον πρόεδρο της ΕΠΣΕ Γιάννη Παπακωνσταντινου που σίγουρα νοιώθει δικαιωμένος αλλά και συνάμα αδικημένος μιας και οι τόνοι λάσπης που δέχθηκε όλο αυτό τον καιρό ήταν απίστευτοι , μαζί με την πρεμούρα της Γ.Γ Αθλητισμού να τον εξωθήσει σε παραίτηση από την ΕΠΣΕ.

Τώρα βέβαια περιμένουμε να δούμε αν με την ίδια ταχύτητα γίνει της αντίστροφης ανταλλαγής εγγράφων μετά τα όσα είδαμε από την απόφαση του Άρειου Πάγου.

 

Απαλλαγή από Αρειο Πάγο για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου.

Απαλλάχτηκαν αμετάκλητα από τα κακουργήματα, που αφορούσαν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και 27 ακόμη κατηγορούμενοι, καθώς απορρίφτηκε από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση του αντιεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που ζητούσε να κριθεί εκ νέου η υπόθεση μετα από το απαλλακτικό βούλευμα 2050/2018 του συμβουλίου εφετών.
Συγκεκριμένα, το ΣΤ ποινικό τμήμα του ΑΠ απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση του εισαγγελέα κ. Βουρλιώτη, ως προς το απαλλακτικό σκέλος του βουλεύματος 2050/2018 του συμβουλίου εφετών (πρόεδρος Κ.Σταμαδιανος), για το κακούργημα της εκβίασης και κατά πλειοψηφία 2 – 1 για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.
Παράλληλα αναίρεσε ομόφωνα και το σκέλος του βουλεύματος του συμβουλίου εφετών, που παρέπεμπε τους κατηγορούμενους σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα (άρθρο 13 Ν. 2725/1999) και συνακόλουθα για το πλημμέλημα της συμμορίας.
Το νέο συμβούλιο εφετών, που θα κρίνει την υπόθεση για το κακούργημα τη αλλοίωσης και για το πλημμέλημα της συμμορίας έχει δύο δυνατότητες:

Να απαλλάξει τους συγκατηγορουμενους και για τα αδικήματα αυτά, ή να τους παραπέμψει σε δίκη μόνον γι΄αυτά.