Γιάννης Ρέτσας

Η ανάρτηση-απολογισμός δράσης του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Ρέτσα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου σε έναν ″εκ βαθέων″ και ειλικρινή απολογισμό, αναφέρεται στην αγωνιστική περίοδο 2021-22!
″Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022, ως πρόεδρος της Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους για τη συνεργασία, την αμέριστη συμπαράσταση και τη βοήθεια που μας παρείχαν.

Παράλληλα, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη, για τυχόν λάθη και παραλείψεις, – που θα ήταν αδύνατο να λείψουν από ένα τόσο πολύπλευρο και εκτεταμένο έργο – και υπόσχομαι, πως θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην επαναληφθούν.

Δεν θα απαριθμήσω επιτεύγματα, θα ήθελα όμως, να επισημάνω τα πιο σημαντικά:

 • Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση: Κατά κοινή ομολογία, η καλύτερη Γ.Σ που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια. Παρουσιάσαμε το έργο μας με απλότητα, χωρίς υπερβολές και προσπάθειες επηρεασμού, με μεγάλη συμμετοχή σωματείων και σε εξαιρετικά αθλητικό κλίμα.
 • Πρωταθλήματα: Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο λόγω πανδημίας, καιρικών συνθηκών κ.λ.π. διοργανώσαμε αξιόπιστα και ανταγωνιστικά Πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες, με βαθμολογικό ενδιαφέρον, μέχρι το τέλος.
 • Κύπελλο Ευβοίας «Απόστολος Πανταζής»: Το Κύπελλο Ευβοίας αποτέλεσε αρχικά τρόπο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, ύστερα από μεγάλη αγωνιστική απραξία. Ολοκληρώθηκε με τον τελικό μεταξύ των ομάδων Α.Ο Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ – Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ που διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας και αποτέλεσε πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου.
 • Μικτές ομάδες: Η κατάκτηση της 3ης και 4ης θέσης από τις ομάδες της ‘Ένωσης Κ17 και Κ15 αντίστοιχα, στα πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων, αποτελεί τεράστια επιτυχία για το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο και καταδεικνύει τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να δοθεί η δυνατότητα στα νέα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους, να αποκτήσουν εμπειρίες και αγωνιστική δραστηριότητα πέρα από τα τοπικά πρωταθλήματα. Για πρώτη φορά ποδοσφαιρική Ένωση είχε συμμετοχή και με τις δύο ομάδες της, την ίδια ποδοσφαιρική περίοδο, στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
 • Πρωταθλήματα Υποδομών: Στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε το ποδόσφαιρο στις μικρές ηλικίες και να αναδείξουμε την κοινωνική σημασία του, διοργανώσαμε, με απόλυτη επιτυχία, τα πρωταθλήματα υποδομών σε 5 κατηγορίες και συγκεκριμένα:
 • Κ10 «Σταθαράς Ιωάννης»: Μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου. Περίπου 200 παιδιά στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας και 50 παιδιά στο γήπεδο Λ. Αιδηψού, αγωνίστηκαν την ίδια ώρα μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες σε μια εκδήλωση που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Εύβοια, σε κλίμα ενθουσιασμού και απόλυτης ικανοποίησης.
 • Κ12 «Αγριόδημος Ιωάννης»: Την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα Κ12. Στον μικρό τελικό ο Α.Ο. Ν. Αρτάκης νίκησε την Ξηρόπολη με σκορ 3-1 και στον μεγάλο τελικό η Ακαδημία Ψαχνών νίκησε τον Άγιο Λουκά στα πέναλτυ με σκορ 4-3 (Κανονική διάρκεια 2-2).
 • Κ14 «Καλοκαιρινός Νικόλαος»: Την Κυριακή 10 Ιουλίου στο γήπεδο Αλιβερίου , στον μικρό τελικό ο Ερμήλιος νίκησε τη Νεάπολη με σκορ 3-0 και στον μεγάλο τελικό η Ακαδημία Ερέτριας νίκησε με σκορ 3-0 τον Κύζικο.
 • Κ16 «Αναγνώστου Ιωάννης»: Την Τρίτη 28 Ιουνίου στο γήπεδο Ιστιαίας ο Κύζικος νίκησε στα πέναλτυ την Ο.Π.Α Αιδηψού με σκορ 4-2, (Κανονική διάρκεια 2-2).
 • Κ17 «Ρουσόδημος Γεώργιος»: Για πρώτη φορά διοργανώθηκε Πρωτάθλημα Κ17 σε πειραματική μορφή με την Προποντίδα να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια σε τριπλή ισοβαθμία με Ερμήλιο και την μικτή ομάδα Αυλωναρίου/Νεοχωρίου.
 • Τράπεζα Αίματος «Αγριόδημος Ιωάννης»: Το Σάββατο 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Παραλία Χαλκίδας η πρώτη αιμοδοσία. Η πρωτοβουλία του Κώστα Αγριόδημου σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ Ευβοίας και τον Α.Ο Χαλκίς έγινε πράξη. Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της αιμoδοσίας και στα πλαίσια της κοινωνικής και εθελοντικής μας δράσης θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια αυτή, ανταποκρινόμενοι θετικά, προκειμένου να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
 • Διοικητικά –Λειτουργία Ένωσης –Οικονομικά-Στήριξη σωματείων κ.λ.π.:
  Ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών μας, οι σχέσεις εμπιστοσύνης που καλλιεργήσαμε και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που επιφέραμε, καταδεικνύουν και πιστοποιούν αναμφίβολα, την αρτιότητα οργάνωσης και λειτουργίας μας.
  Με περικοπές δαπανών, χρηστή διαχείριση και σωστό προγραμματισμό, κατορθώσαμε να βελτιώσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό τα οικονομικά της Ένωσης, να μην έχουμε εκκρεμότητες και να στηρίξουμε οικονομικά τα σωματεία μας, σε μια δύσκολη για όλους μας συγκυρία.

Με την ευχή, ότι τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, θα σας έχουμε δίπλα μας και θα συνεχίσουμε ενωμένοι, με πίστη και προσήλωση, τις προσπάθειές μας για το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο ,

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.″