…ένα δείγμα του νέου σήματος της ΕΠΣΕ που θα πάρει σε λίγο την τελική του μορφή…

Πριν από την έναρξη της ΓΣ, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Χρυσούλας Γεραμάνη, που για πολλά χρόνια υπηρέτησε σαν υπάλληλος την ΕΠΣ Εύβοιας, αλλά και του αδικοχαμένου τερματοφύλακα του ΑΟ Χαλκίς Γιάννη Αγριόδημου, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Αναφορά έγινε και σε παράγοντες που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, όπως αυτή του Γιάννη Καραμουζά της Ιστιαίας (του ″Γιάννη Αγιάννη″ όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΑΕ Ιστιαίας, Νίκος Ζαλάβρας, για την αφοσίωση και την προσφορά του στην ομάδα).

Με την παρουσία περίπου 30 σωματείων και από τα οποία είχαν δικαίωμα παρουσίας τα 10, αλλά όχι όμως δικαίωμα ψήφου, έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο της αντιπεριφέρειας Εύβοιας, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Εύβοιας… Μια παρουσία απόλυτα ικανοποιητική, αν αναλογιστεί κάποιος τον καύσωνα αυτών των ημερών, αλλά και την επιδημία του κορονοϊού! Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Παιδείας Κώστας Γαλάνης.

Το προεδρείο της ΓΣ: Τάσος Δημητρίου (πρόεδρος Εξελεκτικής)-Γιάννης Λάμπρου (Ταμίας)-Γιάννης Ρέτσας (πρόεδρος ΔΣ) και Γιώργος Πίσχινας (Γεν. Γραμματέας ΔΣ). Δεξιά η μία από τις δύο κοπέλες της ΕΠΣΕ η Αγγελική Κοκκίνου.

Παρόντα τα 6 από τα 11 μέλη του ΔΣ:

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΤΣΑΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  2. ΤΑΣΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ – Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
  3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΑΦΑΚΗΣ – Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
  4. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΣΧΙΝΑΣ – ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  5. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ- ΑΝΑΠ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΤΑΜΙΑΣ

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΠΣΕ Γιάννης Ρέτσας, έκανε τον απολογισμό της Διοίκησης και τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο πιο κάτω, βίντεο που ακολουθεί:

…ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις πάνω στον απολογισμό, από τους παρευρισκόμενους, αλλά και επισήμανση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, λόγω των όσων έγιναν και γίνονται λόγω της επιδημίας!

*η πλειονότητα των παραγόντων είναι προβληματισμένη και έχει απόλυτο δίκιο, αφού κάνουν υπέρπροσπάθεια, στην κυριολεξία, για να ″σταθούν″ όρθιες, οι ομάδες τους μετά την περσινή χαμένη περίοδο, η οποία θεωρήθηκε ως μη γενόμενη και καταστροφική.

*αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν, την άποψη, ότι θα έπρεπε τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν από το σημείο που διακόπηκαν τον περασμένο Νοέμβριο του 2020, αλλά η απόφαση ήταν κοινή για όλες τις Ενώσεις από πολιτεία και ΕΠΟ, παρά τις αντίθετες απόψεις των περισσοτέρων ΕΠΣ!
Έτσι εντελώς αβασάνιστα, προκλητικά, αυθαίρετα, ανεύθυνα  και ανάλγητα , η Πολιτεία αρχικά και η ΕΠΟ στην συνέχεια, χαρακτήρισαν όλα όσα είχαν γίνει μέχρι την διακοπή των πρωταθλημάτων, σαν ″μη γενόμενα″! 

*το μέλλον φυσικά παραμένει αβέβαιο και κυριολεκτικά όλες οι διοργανώσεις είναι στον αέρα, καθώς σημαντικές αποφάσεις, δεν έχουν παρθεί για το πώς θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και τις δηλώσεις συμμετοχής.
Φυσικά και σ’ αυτή την περίπτωση αρμόδια Πολιτεία και ΕΠΟ, ″σφυρίζουν″ αδιάφορα…
Η ανευθυνότητα, η αδιαφορία για τους ερασιτέχνες παράγοντες και τα σωματεία, η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά της Πολτείας και της ΕΠΟ, ″εντυπωσιάζουν″ αρνητικά όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο!

*θα επανεξεταστούν, ισχυρίζονται, τα δεδομένα και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις (″ζήσε Μάη μου…″ πουλέει ο σοφός λαός), αφενός για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, αφετέρου για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει. Όλα ″Αίολα″ και όλα εντελώς στην μοίρα τους και ″κόφτε τον σβέρκο σας″ οι διάφοροι παράγοντες που ″τρέχουν″ τα μικρά ερασιτεχνικά σωματεία...

*μπάχαλο και γελοιότητες με την επανέκδοση των δελτίων των ποδοσφαιριστών, με τα δελτία ορισμένου χρόνου, που αποφάσισε, χωρίς καμιά πρόνοια και με ″Αίολο″ (και σ’ αυτή την περίπτωση) σκεφτικό, το Υφυπουργείο του Αυγενάκη και που η ΕΠΟ δέχτηκε χωρίς αντίδραση, ″χαρατσώνοντας″, και πάλι τα σωματεία χωρίς λόγο!

*νέα γελοιότητα από ΕΠΟ μεριά, ήταν η απόφασή της, που κοινοποιήθηκε στην ΕΠΣΕ μετά από σχετικό ερώτημα, ότι μολονότι τα περσινά πρωταθλήματα χαρακτηρίστηκαν σαν ″μη γενόμενα″, θα ισχύσουν οι ποινές για τους τιμωρημένους παίκτες, αλλά δεν θα ισχύσουν τα χρηματικά πρόστιμα.

*στα πλέον θετικά της Διοίκησης-Ρέτσα, το συμβολικό παράβολο για τη συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα της Εύβοιας θα είναι 5 € στην Γ’ ΕΠΣΕ, 10€ στην Β’ ΕΠΣΕ και 20€ στην Α’ ΕΠΣΕ και γενικό παράβολο συμμετοχής 1€ για το Κύπελλο!

*με απόφαση της ΓΣ εγκρίθηκε η διαγραφή 4 σωματείων από την δύναμη της ΕΠΣΕ, και αυτά είναι: Αστέρας Δροσιάς, Αίας Χαλκίδας, Κερασιά Μυμιδόνων και Ερμής Ροβιών, τα σωματεία αυτά είναι ανενεργά τα τελευταία 4 χρόνια.

*εγκρίθηκε ομόφωνα η εγγραφή στα μητρώα της ΕΠΣΕ, του σωματείου Ξηρόπολη Βασιλικού.

*τέλος έγινε και η πρώτη παρουσίαση του νέου ιστότοπου (Site) της ΕΠΣ Εύβοιας, με το νέο σήμα της Ένωσης και σύντομα θ’ ανέβει στο διαδίκτυο! Είναι μια πολύ προσεγμένη δουλειά, είναι εύχρηστο, πλήρως ενημερωμένο και που ικανοποιεί τα σημερινά δεδομένα στον διαδικτυακό χώρο, σε αντίθεση με το υπάρχον που είναι δύσχρηστο, δύσκολο στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων και που έπρεπε από πολλά χρ’ονια να έχει αντικατασταθεί, όμως η ιστορία κωλυσιεργούσε, χωρίς ουσιαστικό λόγο, απλά ήταν θέμα αδιαφορίας!

*σημαντικότατο το ότι στο ταμείο της ΕΠΣΕ υπάρχει στις 31-Δεκ.-2020 θετικό υπόλοιπο 35000€ (περίπου) παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχουν λόγω επιδημίας προκύψει! Το θετικό υπόλοιπο ήταν κάτι άγνωστο παλαιότερα!

*ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ομόφωνα από το σώμα καθώς και η Έκθεση της Εξελεκτικής Επιτροπής που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρό της Τάσο Δημητρίου!

***σημ.: θ’ ακολουθήσει νέα ανάρτηση με βίντεο και τις πλήρεις απαντήσει του ΔΣ της ΕΠΣΕ στις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παραγόντων.

*για το φωτορεπορτάζ από την ΓΣ της ΕΠΣΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ