Σωτήρης Τσάτσος

Ένας ″μπαρουτοκαπνισμένος″ ποδοσφαιριστής, με χιλιάδες χιλιόμετρα, μέσα στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, περνώντας από όλες τις μεγάλες κατηγορίες, ο Σωτήρης Τσάτσος, ξέσπασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και είπε πολύ σοβαρά πράγματα, σχετικά με την αδράνεια που έχει επιβληθεί, σε όλους τους αθλητές, λόγω κορονοϊού (εκτός από κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες-εκεί δεν κολλάει ούτε μεταδίδεται)!
Ο Σωτήρης Τσάτσος, στα 42 του, παραμένει μάχιμος (αγωνίζεται στον ΑΟ Διαβολιτσίου της Μεσσηνίας -Γ’ Εθνική-),
Ξεκίνησε από τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης και συνέχισε σε Κασσάνδρα, Αγροτικό Αστέρα, Αρη Θεσσαλονίκης, Αιγάλεω, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Βέροια, Μακεδονικό, Εθνικό Αστέρα, Χανιά, Ηρακλή Ψαχνών (2011), Τρίκαλα, Κέρκυρα, Χανιά, Καλαμάτα, Τσικλητήρα Πύλου, Γιούχτα.
Ο Σωτήρης Τσάτσος έχει ξεπεράσει τις 580 συμμετοχές και τα 50 τέρματα στις τρεις πρώτες εθνικές κατηγορίες ενώ έχει αγωνιστεί και σε 10 ευρωπαϊκά ματς στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής είπε μεταξύ άλλων (πηγή: SDNA.gr):

Ο Σωτήρης Τσάτσος αν και 42 χρονών εξακολουθεί να παίζει ποδόσφαιρο και αγωνίζεται με τον ΑΟ Διαβολιτσίου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Όμως, παιχνίδια λόγω πανδημίας δεν διεξάγονται στις μικρές κατηγορίες και ο Τσάτσος μιλάει για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας, αλλά και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν για αύριο Παρασκευή (5/2) στο Σύνταγμα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΄΄105.5΄΄, ο 42χρονος ποδοσφαιριστής έκανε λόγο μεταξύ άλλων και για τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών στην Θεσσαλονίκη.
΄΄Δεν αρκούμαστε στα ψέματα που μας λέει η κυβέρνηση, έχουμε καταθέσει ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο και δεν καταλαβαίνουμε γιατί ενώ άλλες κατηγορίες αγωνίζονται, εμείς δεν αγωνιζόμαστε. Έχουμε δημιουργήσει ένα άτυπο θεσμικό όργανο για να εκπροσωπούμαστε στις διάφορες συζητήσεις. Μετά από 3.5 μήνες υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ζούνε στην εξαθλίωση΄΄ δήλωσε και πρόσθεσε:

΄΄Θα το πω πρώτη φορά τώρα πως είχαμε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση. Δεν είμαστε απλά στα όριά μας, τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα δεν έχουμε καθόλου έσοδα, έχουμε επανειλημμένα πιέσει να ενταχθούμε στην όποια βοήθεια γιατί είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δεν έχουμε επαγγελματικά συμβόλαια΄΄.

Όσον αφορά στην συγκέντρωση, τόνισε: ΄΄Θα γίνει μια ειρηνική και ιστορική διαδήλωση στο Σύνταγμα, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να βγούμε αθλητές στο δρόμο, είναι ένα σημάδι πως κάτι αρχίζει και αλλάζει για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον και για μας και για τα νέα παιδιά. Στα σχολεία τα παιδιά δεν κινδυνεύουν αλλά εμείς στο γήπεδο 9.000 τετραγωνικών είναι επικίνδυνα;΄΄

…ο Σωτ. Τσάτσος με την φανέλα του Ηρακλή Ψ. (2011) στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στα Ψαχνά (καθιστοί τελευταίος δεξιά, δίπλα στον Δημ. Ζουλιώτη)!

*το σποτάκι των Αθλητών για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

…και η σχετική αφίσα: