Η ΕΠΟ δημοσίευσε την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ´ Εθνικής, μεταθέτοντας την καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής για έναν μήνα αργότερα.

Στην Ομοσπονδία πήραν την απόφαση να περιμένουν τον Ηρακλή και τις εξελίξεις στις τάξεις του “Γηραιού” και δευτερευόντως ήθελαν να δώσουν το περιθώριο στις υπόλοιπες ομάδες να σιγουρευτούν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις, κυρίως οικονομικές, του νέου πρωταθλήματος.

116 ομάδες έχουν δικαίωμα να παίξουν στην Γ´ Εθνική ενώ σε αυτές μπορούν να προστεθούν και εκείνα τα σωματεία που θα αποφασίσουν να μην αγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως θα έχουν δικαίωμα.

Ήδη, 2 νησιωτικές ομάδες, πρωταθλήτριες στις Ενώσεις τους, έχουν ήδη δημοσιοποιήσει πως δεν προτίθεται να δηλώσουν συμμετοχή και είναι ο Όλυμπος Αγιάσου από την Λέσβο και ο ΑΟ Πρόννων από την ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης. Ο Κανάρης Νενήτων από την Χίο και η ΑΕ Βαθύλλου/Πανσαμιακού από την Σάμο είναι θέμα χρόνου να κάνουν αντίσοιχες δηλώσεις. Στην περίπτωση που στις 5 Αυγούστου, όντως δεν δηλώσουν συμμετοχή, θα υπάρχει περιθώριο 2 ημερών στους δευτεραθλητές να το κάνουν και έπειτα άλλες 2 ημέρες στους τριταθλητές. Με βάση τα, έως τώρα δεδομένα, δύσκολα να υπάρξει σε αυτές τις Ενώσεις ομάδα που θα κατέβει.

Παράλληλα, την περασμένη Τρίτη ήρθε και η επίσημη δήλωση αποχώρησης του Αλέξανδρου Κιλκίς, εξαιρετικά δύσκολο να κατέβουν τόσο ο ΑΟ Κατασταρίου όσο και ο Κιλκισιακός ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συνένωση της Πελλάνας με την Σπάρτη.

Τέλος, μέσα στον επόμενο μήνα ενδεχομένως να προκύψουν και άλλες απώλειες από ομάδες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους και θεωρείται σίγουρο ότι ο τελικός αριθμός θα κλείσει κάτω από 110.