Στην παράταση των δηλώσεων συμμετοχής για την Γ’ Εθνική έως τις 17 Οκτωβρίου προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Πρόκειται για παράταση μίας εβδομάδας (η προθεσμία έληγε στις 10 Οκτωβρίου) που ήρθε στον απόηχο της απόφασης ανόδου του Ηρακλή Λάρισας στην Super League 2 και του μη προβιβασμού ή υποβιβασμού κάποιας ομάδας από τον περσινό 1ο όμιλο.

Κατά συνέπεια, ακόμα και αν η ΕΠΟ δώσει το “πράσινο φως” για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, η Γ’ Εθνική δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από το Σαββατοκύριακο 29-30 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση που αποτελεί συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, έλαβε τις εξής αποφάσεις.

  • Να προβιβασθεί στη Super League 2 ο Ηρακλής Λάρισας και ταυτόχρονα από τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής να μην προβιβασθεί και να μην υποβιβασθεί καμία ομάδα. Η απόφαση ελήφθη σε εφαρμογή απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
  • Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης, παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής».