Η απόφαση της Ε.Π.Ο. ν’ αλλάξουν τα κριτήρια σε περιπτώσεις ισοβαθμιών, όπου υπάρχουν, στην Γ’ Εθνική, αναμφίβολα λοιπόν αλλάζουν και τα δεδομένα στον 4ο όμιλο σχετικά με την 1η θέση, αλλά και με την υπόθεση παραμονή! Αυτό που θα ισχύσει λοιπόν στην περίεργη, σίγουρα, φετινή χρονιά στην Γ’ Εθνική, θα είναι αποκλειστικά και μόνο το κριτήριο με τα γκολ μεταξύ των ομάδων:

 1. η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλο το πρωτάθλημα,
 2. ακολουθεί η καλύτερη επίθεση,
 3. και στην συνέχεια η καλύτερη άμυνα.

*Για την 1η θέση:

 • Διαγόρας Στεφανοβικείου (19 βαθμοί): με νίκη κατακτά την πρώτη θέση.
 • Ηρακλής Ψαχνών (17 βαθμοί): κατακτά την πρώτη θέση με νίκη επί του Αμβρυσσέα Διστόμου, αλλά και απαραίτητα, ήττα του Διαγόρα, στην Αταλάντη.
 • Σε περίπτωση ισοπαλίας του Διαγόρα η ομάδα του Στεφανοβικείου έχει υπέρ της, το αβαντάζ της διαφοράς τερμάτων στο +12 (17-5), έναντι του Ηρακλή Ψ. που έχει +5 (13-8).
  Το ΄΄σενάριο΄΄ για να πάρει η ομάδα του Ηρακλή Ψαχνών, την πρωτιά στον όμιλο, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Διαγόρα, θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να κάνει νίκη με πάνω 7 γκολ!!!
  Εδώ, τέλος, μαθηματικές ελπίδες για την 1η θέση έχει και ο ΑΟ Ν. Αρτάκης (16 βαθμοί). Αυτό μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που: χάσουν Διαγόρας Στεφανοβικείου και Ηρακλής Ψαχνών και ο ΑΟΝΑ  κερδίσει στην Ευξεινούπολη, την τοπική Δήμητρα (που παλεύει για την παραμονή της), με πάνω από πέντε γκολ διαφορά.
  Ουσιαστικά το λογικό εδώ είναι ότι ο Διαγόρας κρατάει την τύχη στα χέρια του αφού και με ισοπαλία θα πάρει την πρώτη θέση.
  Ο Ηρακλής Ψ. θέλει μόνο νίκη και ήττα του Διαγόρα.
  Το τι θα γίνει τελικά θα το ξέρουμε σε 15 μέρες, την Κυριακή 06-Ιουνίου, μετά τις 7 το απόγευμα…

*Υπόθεση ΄΄παραμονή΄΄ (υποβιβάζονται 3 ομάδες):

Το δεδομένο είναι ότι η μια ομάδα είναι γνωστή, καθώς ο Οπούντιος Μαρτίνου, δεν κατέβηκε ν’ αγωνιστεί, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος…
Στην υπόθεση λοιπόν ΄΄παραμονή΄΄,  όλα θα εξαρτηθούν και από την έκβαση του ΄΄εμφύλιου΄΄ της Μαγνησίας, στην Αγριά και στον αγώνα Θησέας Αγριάς – ΓΣ Αλμυρού.Αρχικά να σημειώσουμε ότι ο Θησέας Αγριάς (11 βαθμοί), ο ΑΠΟ Αταλάντης (10 βαθμοί) και η Δήμητρα Ευξεινούπολης (10 βαθμοί), αν δεν χάσουν (ακόμα και με ισοπαλία) παραμένουν στην κατηγορία και υποβιβάζονται Φωκικός (11βαθμοί) και ΓΣ Αλμυρού (9 βαθμοί)

 • Ο Φωκικός, (έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και κάνει το ρεπό του) είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση αφού για να παραμείνει στην κατηγορία ΄΄θέλει΄΄ α)να μην κερδίσει ο Αλμυρός και β) να χάσει μια από τις Αταλάντη και Δήμητρα.
  Σε περίπτωση νίκης του Αλμυρού, ο Φωκικός θέλει να χάσουν τόσο η Αταλάντη όσο και η Δήμητρα.  Εννοείται πως όποια από τις Αταλάντη και Δήμητρα χάσει υποβιβάζεται.

Να δούμε τώρα και άλλα πιθανά ΄΄σενάρια΄΄ και τι γίνεται σε κάθε περίπτωση:

 • με νίκης του Αλμυρού: η ομάδα της Μαγνησίας, παραμένει στην κατηγορία και…
 • με νίκες Αταλάντης και Δήμητρας: υποβιβάζονται Θησέας, Φωκικός
 • αν Αταλάντη και Δήμητρα, φέρουν ισοπαλίες: θα υπάρξει 4πλή ισοβαθμία ανάμεσα στις ομάδες του Θησέα, της Δήμητρας, του Φωκικού και της Αταλάντης.
 • αν ο Θησέας Αγριάς χάσει με ένα γκολ διαφορά, υποβιβάζονται σίγουρα Φωκικός και Δήμητρα (η ομάδα της Ευξεινούπολης σε αυτή την περίπτωση για να σωθεί σε βάρος Αταλάντης ή Θησέα θα πρέπει η ισοπαλία να έχει πάνω από έξη γκολ δηλ. 6-6).
 • αν ο Θησέας χάσει με πάνω από δυο γκολ υποβιβάζεται μαζί με τον Φωκικό.
 • αν χάσουν Αταλάντη και Δήμητρα: Υποβιβάζονται και οι δυο…
 • με νίκη της Αταλάντης και ήττα της Δήμητρας: Υποβιβάζονται Δήμητρα, Φωκικός…
 • με νίκη της Αταλάντης κει ισοπαλία Δήμητρας: υποβιβάζονται ο Φωκικός και ένας από τους Θησέα και Δήμητρα. Εδώ να σημειώσουμε ότι αν η ομάδα του Θησέα, χάσει με πάνω από δυο γκολ ΄΄πέφτει΄΄, ενώ αν χάσει με ένα γκολ υποβιβάζεται η Δήμητρα.
 • με ισοπαλία της Αταλάντης και νίκη της Δήμητρας:
  υποβιβάζονται ο Φωκικός και ένας από τους Θησέα ή Αταλάντη, ανάλογα τα γκολ που θα πετύχουν, σε περίπτωση φυσικά που η ομάδα της Αγριάς χάσει με ένα γκολ διαφορά.
  Αν γνωρίσει την ήττα, με πάνω από 2 γκολ ο Θησέας, υποβιβάζεται και παραμένει η Αταλάντη.
 • σε περίπτωση ισοπαλίας της Αταλάντης και ήττα της Δήμητρας: υποβιβάζονται Δήμητρα, Φωκικός…
 • αν χάσει η Αταλάντη και φέρει ισοπαλία η Δήμητρας: υποβιβάζονται Φωκικός, Αταλάντη…
 • τέλος με ήττα της Αταλάντης και νίκη της Δήμητρας: υποβιβάζονται Φωκικός, Αταλάντη…
 • …ελπίζοντας ότι έχουμε ΄΄αναζητήσει΄΄ και αποτυπώσει όλα τα πιθανά σενάρια, είμαστε σε αναμονή της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής, του οπωσδήποτε ΄΄περίεργου΄΄ αυτού πρωταθλήματος!

…η Βαθμολογία:
…οι αγώνες της 11ης  αγωνιστικής (06-Ιουνίου):