Οι δηλώσεις των προπονητών Γιάννη Καστρίτη και Λούκα Μπανκι μετά το τέλος του αγώνα Γ.Σ Κύμης- ΑΕΚ και την νικη της ΑΕΚ 67-78.

Γιάννης Καστρίτης: «Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την δίκαιη νίκη της. Νομίζω ότι μετά το πρώτο 7λεπτο και μέχρι το 35 μέσα από την άμυνα τους έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού και δίκαια έφτασαν στην τελική επικράτηση. Εμείς για ένα ακόμα παιχνίδι, μετά και από αυτό στον ΠΑΟΚ που και εκεί είχαμε ένα καλό διάστημα στην αρχή, δυστυχώς πληρώσαμε τις ελλείψεις μας, τους τραυματισμούς και τα προβλήματα που έχουμε και που μας κοστίζουν στην καθημερινή μας προπόνηση. Τα παιδιά φυσιολογικά ξεμένουν από δυνάμεις.

Επιπλέον, δυστυχώς σε κάθε παιχνίδι πέρα από τα προβλήματα που έχουμε εξαρχής, έχουμε να διαχειριστούμε και τα γρήγορα φάουλ που μας αναγκάζουν να αλλάξουμε το ροτέισον μας. Οπότε αυτός ήταν και ο σημαντικότερος λόγος σε ότι έχει να κάνει με εμάς, πέρα από την εμφάνιση της ΑΕΚ, για την εικόνα που δείξαμε στο σημερινό παιχνίδι.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να περιμένουμε τους παίκτες μας να επιστρέψουν υγιείς. Νομίζω ότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα, περιμένουμε και έναν καινούριο ξένο παίκτη να έρθει, οπότε θεωρώ ότι όταν με το καλό θα είμαστε όλοι μαζί θα δουλέψουμε με τον τρόπο που πρέπει και θα δείξουμε την βελτίωση που θέλουμε».

Λούκα Μπιάνκι (προπονητής ΑΕΚ): «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτήν την νίκη. Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπου η κάθε εκτός έδρας νίκη έχει ιδιαίτερη αξία. Σήμερα προσεγγίσαμε το παιχνίδι με κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά είμασταν πολύ δραστήριοι στο να αλλάξουμε «τον διακόπτη» μετά από τα πρώτα 5-6 λεπτά και να παίξουμε με το δικό μας στυλ.

Σεβόμαστε πάρα πολύ την ομάδα της Κύμης και για αυτό οι παίκτες μας ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στο να μπορέσουν να εμποδίσουν την επιθετική δυνατότητα του αντιπάλου. Στην τελική ανάλυση του παιχνιδιού δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που χειριστήκαμε την μπάλα και από την αντίδραση μας στην πίεση του αντιπάλου. 19 λάθη είναι πάρα πολλά για εμάς, ειδικά σε μια τέτοια περίπτωση που πρέπει να διαχειριστούμε ειδικές καταστάσεις.

 

Περιμένω από τους παίκτες μου να προσέχουν περισσότερο από ότι σήμερα την κατοχή της μπάλας. Όπως όμως είπα, για να κερδίσουμε σήμερα έπρεπε να κάνουμε μια επιπλέον προσπάθεια αμυντικά και αυτό ήταν που κάναμε. Τώρα θα συγκεντρωθούμε στο επόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Αντβερπ».