Κοντά σε μία μεγαλειώδη νίκη βρέθηκε ο Γ.Σ. Κύμης απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά το τρίποντο του Τουπάν 17” πριν την λήξη έδωσε την νίκη στους φιλοξενούμενους.

Η Κύμη του Γιάννη Καστρίτη ήταν προετοιμασμένοι απόλυτα για να αντιμετωπίσει έναν μεγάλο αντίπαλο. Ο Γιάννης Καστρίτης προσπάθησε να εκμεταλευτεί την απουσία του Σπανούλη, το ροτέισον του Μπλατ και την συνολική κούραση των ερυθρολεύκων που είχαν παίξει, 42 ώρες πριν, στη Μόσχα για την Ευρωλίγκα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ουάσιγκτον που έκανε το …παιχνίδι της ζωής του, ολοκληρώνοντας το ματς με 24 πόντους με 5/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 30 λεπτά. Στατιστικά, εφάμιλλα εκείνων της 1ης αγωνιστικής με Πανιώνιο, που δικαιώνουν …με το καλημέρα το επιτελείο που ασχολήθηκε με τις μεταγραφές και αποφάσισε να τον φέρει στην Ελλάδα από την Βουλγαρία που έπαιζε.

Σε όλο το ματς, το σκορ δεν άνοιξε και η Κύμη έδειχνε ότι έχει βρει τα αδύνατα σημεία του Ολυμπιακού, αλλά κυρίως ο Γιάννης Καστρίτης δείχνει να έχει στήσει μία ομάδα που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε συνθήκη ενός αγώνα.

Το παιχνίδι πήγε στο …μεγάλο σουτ και εκεί το βρήκαν οι ερυθλόλευκοι, ίσως στην πιο οργανωμένη επίθεση που έκαναν σε όλο το ματς. Ο Άλεξ Τουπάν βρήκε το τρίποντο που έγραψε το τελικό αποτέλεσμα και γλύτωσε τον Ολυμπιακό από ένα κάζο που όμως δεν δείχνει μακρυά να συμβεί. Κρίμα που δεν ήταν η Κύμη αυτή που θα έπαιρνε μία ιστορική νίκη.

Εκπληκτική και η ατμόσφαιρα στο Κλειστό της Κανήθου, με τους φιλάθλους της Εύβοιας να δίνουν το παλμό και την ενέργεια στους παίχτες της Κύμης για το μεγάλο αποτέλεσμα ενώ όμορφη ήταν και η συνύπαρξη με τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Στα αξιοσημείωτα…

  • Το μεγαλύτερο αξιοσημείωτο της βραδιάς και σημείο αναφοράς η εμφάνιση του Ντεβόν Ουάσιγκτον. Ο Αμερικανός επανέλαβε την εμφάνιση της 1ης αγωνιστικής απέναντι στον Πανιώνιο, μόνο που αυτή την φορά ο αντίπαλος ήταν πολύ μεγαλύτερος. Αναμένουμε ότι στην πορεία του πρωταθλήματος τα στατιστικά του θα αρχίσουν να προσεγγίζουν μία πιο φυσιολογική εκτίμηση αλλά είναι σίγουρο ότι αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα κάνει …δεύτερη σεζόν στην Χαλκίδα.
  • Οι ξένοι της Κύμης είναι σε φάση να αποτελέσουν τον κορμό για μία ακόμα μεγάλη πορεία αλλά στο ματς της Κανήθου, αξίζει να σταθεί κανείς στην εμφάνιση των Ελλήνων και κυρίως των Πουλιανίτη και Μαραγκού. Ανταποκρίθηκαν πλήρως στην δουλειά που τους ανέθεσε ο Καστρίτης και δείχνουν να προσπαθούν να αποδείξουν ότι ήταν λανθασμένες οι εκτιμήσεις ειδικών πως το ελληνικό κομμάτι του ρόστερ του Γυμναστικού είναι φτωχό.
  • Η ποιότητα της άμυνας της Κύμης φαίνεται και από τα στατιστικά. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν επέτρεψαν στους ψηλούς του Ολυμπιακού να πάρουν κάποιο επιθετικό ριμπάουντ στα πρώτα 16 λεπτά του παιχνιδιού.
  • Μπορεί ο Ολυμπιακός να πήρε την νίκη …με την ψυχή στο στόμα αλλά ο Μπλατ ορθώς έπραξε να αφήσει εκτός τον Σπανούλη και να πειραματιστεί στο ροτέισον καθώς δείχνει να κοιτά την σεζόν που είναι μπροστά του και όχι αποκλειστικά ένα παιχνίδι. Στα αρνητικά, η μη χρησιμοποίηση, ούτε δευτερόλεπτο, των Μπόγρη και Τολιόπουλου. Αν δεν παίζουν σε αυτά τα ματς τότε πότε;

ΚΥΜΗ (ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ):  Μπολντς 9 (1), Χόρτον 14 (6 ριμπάουντ), Σαγκς 8, Κάμφορτ 2. Ουάσινγκτον 24 (4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Πουλιανίτης 5, Στυλιανού 2, Μαραγκός 7, Τουντζιαράκης 3, Ουμπίλα,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΜΠΛΑΤ): Πρίντεζης 7, Μιλουτίνοβ 14 (6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 10 (2), Γουίλιαμς-Γκος 15 (4/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Τουπάν 12 (1), Βεζένκοβ 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 3 (1), Τίμα, ΛεΝτέι 6.

Τα ομαδικά στατιστικά της Κύμης: 24/42 δίποντα, 6/20 τρίποντα, 8/9 βολές, 25-10 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 14 λάθη, 7 κλεψίματα, 1 τάπα.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 22/46 δίποντα, 7/18 τρίποντα, 12/13 βολές, 23-9 ριμπάουντ, 20 ασίστ, 10 λάθη, 5 κλεψίματα, 1 τάπα.