Η Αρτάκη επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 της Δροσιάς σε φιλικό που φιλικό που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης.

Η Δροσιά έρχεται ως νεοφώτιστη στην Α´ κατηγορία αλλά δείχνει να θέλει να αφήσει πίσω για πάντα την περσινή χρονιά. Διατηρεί ένα μεγάλο κομμάτι του βασικού κορμού και από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν σε αυτά τα παιχνίδια προετοιμασίας είναι ότι θα τις ταιριάζουν πολύ τα παιχνίδια υπομονής. Εκεί όπου η άμυνα της θα μπορεί να είναι συμπαγής και ενώ μεσοεπιθετικά έχει την ποιότητα να βγάλει αντεπιθέσεις με ελάχιστες μεταβιβάσεις.

Η Αρτάκη, από τις μεταγραφικές κινήσεις, έδειξε ότι είναι επίδοξη πρωταθλήτρια και φέτος. Το ίδιο φροντίζει να δείχνει και στον αγωνιστικό χώρο, παρότι βρισκόμαστε ακόμα στο μέσο της προετοιμασίας και έλειπαν παίχτες όπως ο Μπελίτσος, ο Ριντλι, ο Λούκας και ο Τσομπάνης. θα προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό αφού διαθέτει μία ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή, με άνεση στην κυκλοφορία της μπάλας και αρκετές επιθετικές αρετές. Στην άμυνα χρειάζεται ακόμα δουλειά τουλάχιστον στο κομμάτι της συνεργασίας με την μεσαία γραμμή αφού στο φιλικό υπήρχαν αρκετές στιγμές όπου το αργό ανέβασμα της αμυντικής γραμμής άφηνε μεγάλα κενά.

Το παιχνίδι κρίθηκε με ένα εξαιρετικό γκολ του Τουρκοχωρίτη, ο οποίος έστρωσε την μπάλα στον εαυτό του έξω από την περιοχή, “απαίτησε” από τους συμπαίχτες του να μην παρέμβουν και με αριστερό βολέ την έστειλε στο αριστερό γάμα.

Η Δροσιά, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις θα μπορούσε να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος, με τον Αργυρό. Στο 11′ όταν έκανε ένα “μοναδικό” στοπάρισμα μέσα στην περιοχή από βαθιά μεταβίβαση αλλά σούταρε ψηλά και στην εκπνοή του 45λεπτού όταν υποδέχτηκε την σέντρα του Βαρσαμά και κινούμενος στην πλάτη της άμυνας βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο Β´ ημίχρονο, όπως ήταν φυσικό πήραν χρόνο συμμετοχής περισσότεροι ποδοσφαιριστές και για μεγάλο διάστημα η Δροσιά ήταν εκείνη που είχε τα ηνία του αγώνα και θα μπορούσε να είχε φτάσει σε ένα τέρμα.

Δροσιά: Αραβανής, Νάνος Βησ., Δεληγιάννης, Δουρδουβέλας, Προβής, Κάκιος, Ελευθερίου, Σουλιωτάκης, Σεϊνταράσι, Βαρσαμάς Χρ., Αργυρός

Αγωνίστηκαν και οι: Βαρσαμάς Γ., Μπασούκος, Αναστασίου, Τζέμος, Τουλίτσης, Καρλατήρας, Ματζούνης, Νάνος Αθ.

Αρτάκη (Β. Ζερβας): Αγριόδημος, Μαστροκώστας, Μπαλαμπάνης, Γεωργίου, Θωμάς, Τσούτης, Ζαχαρόπουλος, Τουρκοχωρίτης, Καραντάκης, Νικολάου, Κολιόπουλος

Αγωνίστηκαν και οι: Πουρνής, Γκέκας, Νάτσης, Λούρος, Τσάμαρης, Νάστος, Κονόμι και Λειβαδίτης