Μπορεί το παιχνίδι να ήταν παράσταση για ένα ρόλο, μπορεί οι ″πράσινοι″ των Ψαχνών να κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι ″Μαυραετοί″ του Προκοπίου, με έξυπνη τακτική, κατάφεραν για 78′ να κρατήσουν το ″0″ και η λύτρωση για τους φιλοξενούμενους, να έρθει από τα 11 μέτρα και ″εκτελεστή″ τον συνήθη ύποπτο, τον ″Bomber″ Νίκο Σταματάκο!
Το παιχνίδι στο ″Ηλίας Κουτσουφλάκης″ ξεκίνησε, με τον Ηρακλή Ψ. να μπαίνει δυνατά και να επιβάλει τους δικούς του ρυθμούς, απέναντι στην Δόξα Προκ. που παρατάχθηκε με πολύ καλή και αποδοτική, αμυντική τακτική!
Παρά τις αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι, που όμως οι επιθετικοί τους ″ταλαιπωρούσαν″ πολύ την μπάλα!
Οι γηπεδούχοι με κορυφαίο τον κήπερ Βασίλη Αλατζά, κατάφεραν να ξεπεράσουν την πίεση και να ″πάρουν ανάσες″ μετά το 25′ όταν και επιχείρησαν κάποιες αντεπιθέσεις, που όμως δεν ανησύχησαν τον Μπιμπάϊ!
Το ίδιο σκηνικό και στο β’ μέρος, με το άγχος να γίνεται φανερό στους παίκτες του Ηρακλή ψ., καθώς το γκολ δεν ερχόταν! Τελικά ο ″Γόρδιος Δεσμός″  λύθηκε στο 78′ με την εσχάτη των ποινών, με τον Ν. Σταματάκο εύστοχα να βρίσκει τρόπο να κάμψει την αντίσταση, του εκπληκτικού Βασ. Αλατζά! Έτσι κατάφερε ο Ηρακλής Ψ. να φύγει με ένα τεράστιο 2πλό, από μια δύσκολη έδρα όπως αυτή της Δόξας Προκ. και η οποία με την σειρά της έδειξε -για μια ακόμα φορά- ότι κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος θα είναι και ειδικά μέσα στο ″σπίτι″ της!
*οι κυριότερες φάσεις και το γκολ:

 • 10′ ο Σταματάκος πλαγιοκοπεί, από δεξιά, την αντίπαλη άμυνα και από το ύψος της περιοχής πιάνει κεραυνό, για να φύγει η μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξιό κάθετο δοκάρι…
 • 17′ κάθετη μπαλιά του Γκαράνη, στον άξονα, ο Π. Λ. Σκριβάνος πετάγεται στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Αλατζάς επιχειρεί, χωρίς αποτέλεσμα έξοδο, ο επιθετικός του Ηρακλή Ψ. ″τσιμπάει″ την μπάλα, που πριν όμως καταλήξει στα δίτυα, σαν ″από μηχανής θεός″ ο πολύπειρος Γ. Μακρής προφταίνει και σώζει την εστία του!
 • 27′ λίγο έξω από την περιοχή ο Τσατσαρώνης, εκτελεί φάουλ για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…
 • 42′ κεραυνοβόλο σουτ από καλή θέση του Σταματάκου και εκπληκτικά διώχνει σε κόρνερ ο Αλατζάς!
 • 48′ ο Γκαράνης από το ύψος της περιοχής, σουτάρει δυνατά και ο Αλατζάς και πάλι διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ…
 • 56′ φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Αλατζά, κόντρες και άλλα, και πριν η μπάλα καταλήξει στα δίκτυα, ακούγεται το σφύριγμα του διαιτητή, που καταλογίζει επιθετικό φάουλ και το γκολ, τελικά δεν ″μέτρησε″…
 • 65′ νέα εκπληκτική και σωτήρια επέμβαση του Αλατζά σε κοντινό σουτ του Σταματάκου…
 •  67′ κεραυνός του προωθημένου Ρεπετσά, η μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…
 • 71′ σε εκτέλεση κόρνερ και ανάμεσα σε έναν όμιλο παικτών, ο Τσολάκος βρίσκεται στο έδαφος, οι φιλοξενούμενοι ζητούν πέναλτι, όμως κοντά ο διαιτητής δείχνει συνέχεια…
 • 78′ ΓΚΟΟΟΛ! 0-1, φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Δόξας, ο Μήτρου αντρέπεται (από τράβηγμα του Τζαφεράϊ) και ο διαιτητής καταλογίζει αμέσως πέναλτι… Την εσχάτη των ποινών, αναλαμβάνει ο Νικ. Σταματάκος και με ψυχραιμία στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης του Ηρακλή Ψ. και σκοράροντας ο ίδιος σε 5ο συνεχόμενο παιχνίδι!
 • 90+1′ ο Αργ. Στεργίου επιχειρεί δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή, για να στείλει την μπάλα, λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…

Ο διαιτητής Γιώργος Κασομούλης, είχε πάρα πολύ δύσκολο έργο να φέρει σε πέρας και κατάφερε να το διεκπεραιώσει, άριστοι οι συνεργάτες του Περικλής Δελχάς και Γιάννης Κελεπούρης.

*κορυφαίος του αγώνα: Βασίλης Αλατζάς

*ΔΟΞΑ Προκοπίου (Γιώργος Κουσουφλάκης): Αλατζάς, Τζαφεράι, Κεχαγιάς (90′ Παπατσούλης), Κανελλόπουλος, Τσούπρος (70′ λ.τ. Σεγκούνας), Μακρής, Περήφανος, Μάλλιαρης, Καλλάης (66′ Ι. Κουτσουφλάκης), Αλεξίου, Γ. Μορφουλης.

*ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών (Σάκης Μεθενίτης): Μπιμπάι, Μπαλόζι, Τσατσαρώνης, Σπανός (60′ Στεργίου), Ρεπετσάς, Τσολάκος, Π. Λ. Σκριβάνος,  Γκαράνης (55′ Ζουλιώτης), Μαναρίτσας, Σταματάκος (80′ Π. Δ. Σκριβανος), Μήτρου (87′ Μπατζέλης).

*για φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ