Ο Δύστος μετά από 10 χρόνια πέταξε προς τους μεγάλους της Α’ Ε.Π.Σ.Ε μετά την τελευταία του παρουσία το 2013-2014 και παρότι ηττήθηκε στο μπαράζ ανόδου της Β’ Ε.Π.Σ.Ε από την ΑΕ. Καθενών κατάφερε να κερδίσει την άνοδο μέσω του Αμαρυνθιακού που ανέβηκε στην Γ’ Εθνική.

Η ομάδα του Δύστου χωρίς το μεγάλο μπάτζετ αλλά με ποδοσφαιριστές που ανδρώθηκαν στην ομάδα και αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω στην ομάδα και να την οδηγήσουν στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε.

Έτσι στα πάτρια εδάφη ξανά γύρισαν πάλι οι Γιώργος και Μπάμπης Μαστροκώστας, ο Μανδράκας, ο Αποστόλης Πιλάτης και μαζί με τον Πάσχο και τον Αναστασίου και τον πολύπειρο Παναγιώτη Ηλία και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά να δημιουργήσουν ένα ρόστερ προκειμένου να πετύχει τον στόχο προς την άνοδο.

Ο Δύστος στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ.Ε συμμετείχε στον δεύτερο όμιλο με τον Λήλα Βασιλικού να είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση έτσι έδωσε μεγάλη μάχη μαζί με τον Όλυμπο Γυμνού και το Αυλωνάρι για την κατάληψη της προνομιούχα δεύτερης θέσης που θα οδηγούσε στο μπαράζ ανόδου και την άνοδο στην 2η θέση.

Έτσι κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση τερματίζοντας πίσω από τον Λήλα και πήγαν στα μπαράζ ανόδου με αντίπαλο τους Καθενούς να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε παρότι προηγήθηκε με 1-2 στο ημίχρονο ο κιτρινόμαυρος αετός έφτασε στην αναπνοή και εν τέλει πήρε την άνοδο.

Ο Δύστος περίμενε στην αναμονή για να δει σε ποια κατηγορία να αγωνίζεται την νέα χρονιά και τελικά με το τέλος της διαδικασίας των μπαράζ ανόδου Γ’ Εθνικής ο Αμαρυνθιακός κέρδισε την άνοδο για τις εθνικές κατηγορίες και η τύχη χαμογέλασε και στον Δύστο και ανέβηκε στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε.

Η νέα χρονιά που έρχεται για τον Δύστο που θα τον βρει στην μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου θα έχει ως στόχο την παραμονή στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε και να μην είναι περαστικός από τους μεγάλους.

Το επιθετικό βάρος στο σκοράρισμα για τον Δύστο σήκωσαν οι Γιώργος Μαστροκώστας, Πάσχος και Ηλίας.

Το αγωνιστικό κουπί με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην χρονιά είχαν οι Μπάμπης Μαστροκώστας, Μάνος Αναστασίου, Πάσχος, Γιώργος Μαστροκώστας και Αντώνενας.

Ο Δύστος τερμάτισε στην 2η θέση του 2ου ομίλου της Β’ Ε.Π.Σ.Ε καθώς συγκέντρωσε 61 βαθμούς με απολογισμό 19 νίκες 4 ισοπαλίες 3 ήττες και γκολ 68-22.

Την άνοδο κέρδισε για την Α’ Ε.Π.Σ.Ε μετά τον προβιβασμό του Αμαρυνθιακού στην Γ’ Εθνική καθώς είχε ηττηθεί στο μπαράζ ανόδου από τους Καθενούς.