Για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Ε.Π.Σ.Ε στην τελευταία αγωνιστική του φετινού στο γήπεδο της Αρτάκης Νίκος Κιλιμπας αναμετρήθηκαν ο τυπικά γηπεδούχος Ελλήσποντος και η Αρτάκη στο παιχνίδι φιέστα και κατάκτησης του πρωταθλήματος με τους ερυθροκίτρινους να επικρατούν με το ευρύ 0-6.

Η Αρτάκη ολοκληρώνει την σεζόν όντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και με την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της Α’ Ε.Π.Σ.Ε πετυχαίνοντας απόλυτα τον πρώτο τους στόχο που δεν ήταν άλλος ο τίτλος και η επιστροφή στην Γ’ εθνική μέσω των μπαράζ ανόδου σβήνοντας έτσι τον περσινό άδικο υποβιβασμό από τις εθνικές κατηγορίες στην Α’ τοπική και συν της άλλης μια ποδοσφαιρική εξιλέωση για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Η Αρτάκη ολοκληρώνει το πρωτάθλημα όντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα του πρωταθλήματος το μεγαλύτερο αήττητο ρεκόρ πρωταθλήματος στην κατηγορία και στην ιστορία της Επσε.

Ολοκληρώνει την σεζόν με το μεγαλύτερο ρεκόρ νικών 28 στο πρωτάθλημα, με το καλύτερο ρεκόρ εντός και εκτός έδρας, και με ρεκόρ που κατέρριψαν αρκετοί ποδοσφαιριστές στην χρονιά.

Η χρονιά είναι μια δικαίωση για τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Καρβελη που το καλοκαίρι και μέσα στην σεζόν άκουσε πολλά από τους γνωστούς « αχαστους» αλλά κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή του που δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ελλήσποντος ολοκληρώνει μια δύσκολη χρονιά αλλά κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν μέσα στην χρονιά και παρότι με περιορισμένο ροστερ λόγω ποιότητας και επιλογών να επιτύχει απόλυτα τον στόχο του που δεν ήταν άλλος από την παραμονή της κατηγορίας οι πρόσφυγες του ευβοϊκού ποδοσφαίρου θα συνεχίσουν για 8η συνεχή χρονιά στην μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου και στα σαλόνια του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Η Αρτάκη ήτανε κυρίαρχη και ανώτερη και στα 90 λεπτά του αγώνα σκοράροντας 6 γκολ και χάνοντας ακόμα πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ απέναντι στον Ελλήσποντο που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα από τον καλύτερο, ανώτερο και ποιοτικό ροστερ και να μην απειλεί επιθετικά την εστία του Ντουμανη.

Με την ήττα όπως ήρθε να κρίνεται απόλυτα φυσιολογική που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρυθμό που επέβαλαν οι ερυθροκίτρινοι.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα πραγματοποιήθηκε η φιέστα κατάκτησης πρωταθλήματος και απονομή τροπαίου στην Αρτάκη όντας πρωταθλήτρια για την χρονιά 2022-2023.Στο ημίχρονο του αγώνα έδωσαν αγώνα οι ακαδημίες Κυζικος και Αρτάκη.

Ενώ με την παρουσία τους στην φιέστα πρωταθλήματος του Α.Ο.Ν.Αρτακης έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Ρετσας ο γραμματέας της ένωσης Γιώργος Πισχινας και τα μέλη Κυριάκος Καλυβιτης και Γιώργος Αλαφακης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Σιμος Κεδίκογλου, ο Βουλευτής της Ν.Δ Θανάσης Ζεμπίλης,  ο δήμαρχος Διρφυων – Μεσσαπειων Γιώργος Ψαθάς, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βακα, ο αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Νέας Αρτάκης Μπάμπης Κωσταρος, από την περιφέρεια το παρόν έδωσαν οι αντιπεριφεριαρχες του νομού Εύβοιας Γιώργος Κελαιδιτης, Δημήτρης Βουρδάνος και Βαγγέλης Κουκουζας .

Η φάση του αγώνα:

Στο 43’ η Αρτάκη σημείωσε το 0-2 όταν ο Ντελεκος έκανε την πάσα για τον Στασινόπουλο μέσα στην μεγάλη περιοχή και αυτός από θέση αριστερά με μια απίθανη εκτέλεση με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της απέναντι γωνίας με τον Κόκκινου να μην μπορεί κάνει τίποτα.

Τα γκολ του αγώνα:

19’ 0-1 ΓΚΟΟΟΛ! Ο Στασινόπουλος από αριστερά κάνει την σέντρα ο Τορα στο δεύτερο δοκάρι παίρνει την κεφαλιά με τον Κόκκινο να διώχνει την μπάλα στην επαναφορά της φάσης η μπάλα φτάνει στον Ντελεκο που με δυνατό σουτ την στέλνει στα δίχτυα και κάνει το 0-1.

43’ 0-2 ΓΚΟΟΟΛ! Ο Ντελεκος έκανε την πάσα για τον Στασινόπουλο μέσα στην μεγάλη περιοχή και αυτός από θέση αριστερά μέσα από την μεγάλη περιοχή με μια απίθανη εκτέλεση με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της απέναντι γωνίας του Κόκκινου που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποσοβήσει το 0-2.

52’ 0-3 ΓΚΟΟΟΛ! Ο Ζουλιωτης από δεξιά από την μεγάλη περιοχή θα κάνει την σέντρα θα βρει τον Τορα αυτός θα κάνει το τακουνάκι πάσα για τον Χατζησταμου και ο τελευταίος με σουτ μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-3.

61’ 0-4 ΓΚΟΟΟΛ! Ο Ταυταριδης έξω από την μεγάλη περιοχή θα κάνει την πάσα που θα βρει τον Μεγαλο μέσα στην μεγάλη περιοχή από αριστερά που θα γυρίσει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής στον Λούκα που με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-4.

66’ 0-5 ΓΚΟΟΟΛ! Ο Κανανι από δεξιά θα εκτελέσει γρήγορα το πλάγιο θα βρει τον Μεγάλο μέσα στην περιοχή που θα γυρίσει την μπάλα και ο Λούκας με προβολή στην κενή εστία να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-5.

82’ 0-6 ΓΚΟΟΟΛ! Ο Λούκας από δεξιά έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε την σέντρα και ο Ζουρμπουλης από το ύψος της μικρής περιοχής θα πάρει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-6.

Οι φάσεις του αγώνα:

4’ Ο Μεγάλος από θέση αριστερά ακριβώς έξω από την γραμμή της μεγάλης περιοχής θα γυρίσει την μπάλα στον Ντελεκο μέσα στην περιοχή πού θα προχωρήσει με την μπάλα και από πλάγια θέση θα κάνει το σουτ με τον Κόκκινο να διώχνει σε κόρνερ.

5’ Ο Ταυταριδης μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής θα κάνει την μπαλιά για τον Μεγάλο μέσα στην περιοχή το σουτ που θα κάνει η μπάλα θα περνάει ελάχιστα άουτ.

6’ Ο Χατζησταμου από δεξιά έξω από την μεγάλη περιοχή θα κάνει την σέντρα με τον Τσούπρο να πιάνει το γυριστό σουτ με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Κόκκινου.

9’ Ο Νικολάου θα κάνει ένα σουτ με τον Ντουμανη να μπλοκάρει την μπάλα.

14’ Ο Μεγάλος έκανε την μπαλιά για τον Τορα που από το σημείο του πέναλτι θα βγει σε τετ α τετ απέναντι στον Κόκκινο με το πλασέ που θα κάνει με τον τερματοφύλακα Κόκκινο να διώχνει την μπάλα.

17’ Ο Χατζησταμου από θέση δεξιά μέσα από την μεγάλη περιοχή θα εκμεταλλευτεί τις κόντρες θα κάνει και το σουτ με τον Κόκκινο να διώχνει σε κόρνερ.

21’ Ο Τσούπρος με τακουνάκι θα βρει τον Μεγάλο το σουτ που θα κάνει ο Κοκκίνος θα διώξει προσωρινά την μπάλα που θα φτάσει στον Ντελεκο που σε κενή εστία θα στείλει την μπάλα πάνω από την εστία.

26’ Ο Τορα από δεξιά έξω από την μεγάλη περιοχή θα κάνει την σέντρα με τον Τσούπρο θα παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνάει άουτ.

29’ Ο Χατζησταμου από δεξιά θα κάνει την σέντρα ο Τορα θα κάνει την κεφάλια πάσα για τον Ντελεκο που θα κάνει μέσα από την μεγάλη περιοχή η μπάλα θα περάσει άουτ.

32’ Ο Ταυταριδης θα κάνει την μπαλιά για τον Μεγάλο το σουτ που θα κάνει μέσα από την περιοχή ο Κόκκινο θα μπλοκάρει.

34’ Ο Μεγάλος από αριστερά θα γυρίσει την μπάλα στον Χατζησταμου το σουτ που θα κάνει η μπάλα θα πάει στο κάθετο δοκάρι στην επαναφορά της φάσης η μπάλα θα του στρωθεί πάλι θα κάνει το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.

36’ Ο Ταυταριδης από αριστερά θα εκτελέσει το κόρνερ ο Τσούπρος θα πάρει την κεφαλιά με τους αμυνόμενους να διώχνουν.

47’ Ο Στασινόπουλος από αριστερά έξω από την μεγάλη περιοχή θα κάνει την σέντρακεφαλιά του Ταυταριδη η μπάλα πέρασε άουτ.

57’ Σουτ του Ντελεκου έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ.

63’ Ο Πάνου μέσα από την περιοχή θα κάνει το σουτ με τον Ντουμανη να μπλοκάρει.

77’ Από κόρνερ του Κανανι από αριστερά ο Χαλιωτης θα πάρει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή με τον Κόκκινο να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Τον αγώνα σφύριξε ο Κώστας Γκάτσος με βοηθούς τον Αντώνη Ιωάννου και Γιάννη Ντοβολη.

Ελλήσποντος(Γιώργος Κρόκος): Κόκκινος, Τσουμαρης, Γεωργαντοπουλος(64’ Καπουριτης), Μάλλιαρης, Πετράκης, Ντρεκης(64’ Μπόκαρης), Νικολάου, Κατσιμπρας, Πάνου, Γκίκας, Ραζος

Αρτάκη(Γιάννης Καρβέλης): Ντουμανης, Χατζησταμου, Στασινόπουλος, Ζουλιωτης(68’ Χαλιωτης), Ρεπετσας(54’ Σιαράπης), Ζαχαρόπουλος(54’ Κανανι),Τορα(54’ Λούκας), Ντελεκος, Τσούπρος, Ταυταριδης, Μεγάλος(68’ Ζουρμπουλης)