Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο Ελλήσποντος, κόντρα στην Μακρυκάπα και έτσι στο πρώτο τρίτο του πρωταθλήματος, οι ‘’πρόσφυγες’’ έχουν σκαρφαλώσει στην 3η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, σε μια εκπληκτική μέχρι τώρα παρουσία τους!
Το παιχνίδι παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πολύ δυνατά και να επιβάλουν τους ρυθμούς τους, περιορίζοντας τους γηπεδούχους στην περιοχή τους…
Βέβαια η αντίδραση των παικτών του Ν. Ευσταθίου, ήταν υποδειγματική καθώς λίγες ήταν οι περιπτώσεις που απειλήθηκε η εστία του κόκκινου!
Στο 18’, έγινε το 0-1 και με την συμπλήρωση του ημίωρου, ήρθε από στημένη φάση και με την ‘’συνδρομή’’ του αέρα, η ισοφάριση!
Η μορφή του αγώνα άλλαξε, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν από την περιοχή τους και να προσπαθούν να πιέσουν τους φιλοξενούμενους!
Στο β’ μέρος το παιχνίδι ‘’άναψε’’ για τα καλά!
Οι ‘’Λύκοι’’ μπήκαν πάλι δυνατά απειλώντας σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Κόκκινου, που όμως ήταν κέρβερος…
Η αποβολή του Δημητρίου (είχε μπει στο 46’) στο 58’, άλλαξε τις ισορροπίες, όμως όπως έδειξε η εξέλιξη του παιχνιδιού, δεν επηρέασε τους παίκτες του Ν. Ευσταθίου, που από το ξεκίνημα του β’ μέρους είχε ρίξει στην μάχη και τον έμπειρο Λάμπρου, πού ήταν μια διαρκής απειλή για τους φιλοξενούμενους…
Ο έμπειρος στράϊκερ, ήταν και ο δημιουργός, του 2ου γκολ των γηπεδούχων….
Μετά από το 2-1 (77’) και μέχρι την λήξη η εστία των γηπεδούχων ‘’πήρε φωτιά’’, όμως οι όποιες προσπάθειες των ‘’Λύκων’’ εύρισκαν εμπόδιο στον πορτιέρε Κόκκινο, που είχε ‘’κατεβάσει τα ρολά’’!
Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ‘’πρόσφυγες’’ να πανηγυρίζουν, δίκαια, μια σπουδαία νίκη…*οι σημαντικότερες φάσεις και τα γκολ:

  • 3’ σέντρα του Ντεγιάννη γυριστή κεφαλιά του Καραντάκη, η μπάλα φεύγει πλάγια για να την διώξει ο Ντρέκης…
  • 18’ ΓΚΟΟΟΛ! 0-1, εντυπωσιακή προσπάθεια του Ζουρμπουλή, που ανοίγει κάθετα στον Καραντάκη και αυτός αφού αποφεύγει τον Δέδε και τον Γκίκα που προσπάθησαν να τον ανακόψουν, βγαίνει μόνος στην περιοχή και με σουτ-βολέ δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Κόκκινο, ανοίγοντας έτσι το σκορ!
  • 27’ ΓΚΟΟΟΛ! 1-1, ο Γκίκας, από δεξιά και κοντά στην γραμμή του πλαγίου, από 35 μέτρα περίπου, εκτελεί φάουλ, η μπάλα με την βοήθεια του αέρα παίρνει περίεργη τροχιά, ξεγελά τον Μίχο και καταλήγει στα δίκτυα, έτσι το παιχνίδι έρχεται στα ίσια!
  • 39’ πανομοιότυπη φάση με την προηγούμενη, όταν ο Γκίκας εκτέλεσε φάουλ και πάλι, η μπάλα χτυπά στο κεφάλι του Τότσι, βρίσκει στο δοκάρι και απομακρύνει ο Γκέκας…
  • 51’ από ενέργεια του Ζουρμπουλή, η μπάλα φτάνει στον Καραντάκη που από δύσκολη θέση σουτάρει για να φύγει η μπάλα μόλις άουτ…
  • 55’ σουτ του Ζουρμπουλή, ο Κόκκινος διώχνει, ο Κραντάκης κερδίζει την κεφαλιά για ν’ ακολουθήσει νέα εκπληκτική επέμβαση του Κόκκινου!
  • 58’ ο Καραντάκης ξεφεύγει και ανοίγεται μόνος προς το τέρμα, έξω από την περιοχή, ο Δημητρίου τον ανατρέπει, φάουλ και κόκκινη στον παίκτη του Ελλήσποντου!
  • 73’ κεραυνός του Καραντάκη, για να επέμβει σωτήρια και πάλι ο Κόκκινος…
  • 77’ ΓΚΟΟΟΛ! 1-2, από δεξιά ο Λάμπρου ανοίγει θαυμάσια στον Καπατσούλια, μέσα στην περιοχή και αυτός ψύχραιμα, πλασάρει τον Μίχο, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του!
  • Στον τελευταίο 10λεπτο και τις καθυστερήσεις, η εστία του Κόκκινου, πολιορκήθηκε, από τους ‘’Λύκους’’ που όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ…
  • Χαρακτηριστικές ευκαιρίες στο 83’ όταν ο Γκέκας από αριστερά έπιασε φοβερό σουτ, για ν’ απογειωθεί ο Κόκκινος στο ‘’Γ’’ της εστίας του και να διώξει σωτήρια…
  • 90’ εξ επαφής κεφαλιά του Κικίδη η μπάλα ελ΄΄αχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…

Πολύ καλά τα πήγε ο διαιτητής Στράτος Ντούρας με τους συνεργάτες του Γιάννη Ντόβολη και Κώστα Κώνστάντιο.

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Νίκος Ευσταθίου): Κόκκινος, Λιάσκος (46′ Δημητρίου), Ντρέκης, Δέδες, Γκίκας, Γεωργαντόπουλος (46′ λ.τ. Λάμπρου), Αθ. Λέκκας, Κατσίμπρας, Ράζος, Καπατσούλιας, Τότσι (67′ Καράι, 90′ Τζαφέρος).

ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ (Άγγελος Βογιατζής): Μίχος, Κ. Λέκκας (73′ Παπαγεωργίου), Γκέκας, Βαξεβάνης, Πουρνής, Πασάι, Ζουρμπουλής, Κικίδης, Στούπας (81′ Σίδερης), Καραντάκης, Ντεγιάννης.

*ακολουθεί το φωτορεπορτάζ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ