Μία πολύ σημαντική νίκη μίση κατηγορία πέτυχε ο Ελλήσποντος Νέας Λαμψάκου στην έδρα του απέναντι στην Κάρυστο με 1-0.

Η ομάδα του Γιώργου Κρόκου που στερήθηκε τις υπηρεσίες των Μπασινα, Ρουμπή, Πέτσα, και του Κούτρα κατάφερε  να ανταπεξέλθει απέναντι σε έναν ποιο έμπειρο αντίπαλο που ήταν και υψηλότερα στην βαθμολογία πράγμα που δεν αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Γιώργου Κρόκου είχε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο που δεν κατάφερε να προηγηθεί μόνο και μόνο επειδή η Κάρυστος είχε κάτω από τα γκολποστ τον εκπληκτικό Ηλία Αραχωβίτη που σταμάτησε με κάθε είδους  απόκρουση τους Τσούμαρη, Νικολάου, Γκίκα , Κατσίμπρα και Πάνου που επιχείρησαν να τον νικήσουν.

Οι γηπεδούχοι φωνάζουν για ένα πέναλτι σε ανατροπή του Αντώνη Νικολάου από τον Κακαβά, και οι φιλοξενούμενοι για ένα ακυρωθέν γκολ του Κασέμι μετά από πάσα του Γιώργου Καράβολα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Δαυίδ Πριόνα.

Από την μεριά τους  οι φιλοξενούμενοι της Καρύστου με παθητικό ρόλο στα πρώτα 45′ έμεινα μέσα στο παιχνίδι χάρη στον Ηλία Αραχωβίτη, στο β’ μέρος παρουσιάστηκαν σαφώς καλύτεροι και αν ήταν ποιο εύστοχοι και προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα έφευγαν με βαθμό ή βαθμούς από την Νέα Λάμψακο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε και τον τερματοφύλακα του Ελλήσποντου Ερμή Τόρα πρωταγωνιστή μιας και ο αγώνα “ΆΝΟΙΞΕ” η Κάρυστος  βρήκε χώρους αναπτύχθηκε και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τους Μπούσουλα, Κασέμι, Ζάνι, Καράβολα.

Οι παίχτες του Ελλήσποντου είχαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και ο Γιώργος Κρόκος έβγαλε άσσο από τον μανίκι τον νεαρό ακραίο επιθετικό Γιώργο Ράζο που από την στιγμή που μπήκε στον αγωνα είχε οριζόντιο δοκάρι, και έσωσε πάνω στην γραμμή την ομάδα του.

Στο 85′ ο Αντώνης Νικολάου νικήθηκε εντυπωσιακά μετα πόδια από τον Ηλία Αραχωβίτη αλλά στο 89′ Νικολάου με Κατσίμπρα έκρυψαν την μπάλα με το πλασέ του τελευταίου να νικά τον Αραχωβίτη και να κάνει το 1-0 για τους “Πρόσφυγες” της Λαμψακου.

Πολύ καλή η διαιτησία του Βασίλη Βελέντζα και των άριστων συνεργατών του Δαυίδ Πριόα και Σταυρου Ρουμπή.

Ελλήσποντος(Γ.Κρόκος): Ερμής Τόρρα, Γίγας, Τσούμαρης(71’Μπόκαρης), Ντρέκης(71’Ράζος), Μάλλιαρης, Γεωργαντόπουλος, Νικολάου(91’Ντούρμας), Κατσίμπρας, Πετράκης, Πάνου(93’Καπουρίτης), Γκίκας.

Κάρυστος(Γ.Τζόκας): Αραχωβίτης, Ραβιόλος Π., THACI, Σφυρίδης, Bogdani, Kακαβάς, Κασέμι(86’Ντινιακός), Μπούσουλας(86′ Ζέφι), Ζάνι(83′ Μπιθικούκης), Καράβολας, Γεωργιόπουλος.

Για περισσότερες φωτογραφίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ