Ελλήσποντος-Ολυμπιακός Χ. 0-0 : Ισόπαλο το λασπόλουτρο

0
539
Σ’ένα γήπεδο που θύμιζε, ειδικά στο β’ ημίχρονο, ”πισίνα”, οι ομάδες του Ελλήσποντου και του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Τα κυρίαρχα στοιχεία του παιχνιδιού ήταν η λάσπη και το νερό.
Οι προσπάθειες των παικτών επικεντρώθηκαν στο να διατηρούν την ισορροπία τους και μετά να παίξουν ποδόσφαιρο. Ευτυχώς, και για τις δυο ομάδες δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ποδοσφαιριστή. Ήρθε και ο δυνατός αέρας, στο β’ ημίχρονο μαζί με την βροχή και “το γλυκό έδεσε”.

Χωρίς πολλές φάσεις το α’ ημίχρονο, με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από τον Ελλήσποντο, δίχως όμως κάτι το ιδιαίτερο αφού η άμυνα του Ολυμπιακού με πρωταγωνιστή για άλλη μία φορά τον εξαίρετο τερματοφύλακα Τζουβάρα ήταν πολύ καλή και σταματούσε κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων. Η μοναδική επικίνδυνη φάση για τον Ελλήσποντο έγινε στο 33′ όταν ο Λάζρι βρήκε ωραία τον Νικολάου, ο τελευταίος μετά από μαρκάρισμα του Φρυγανά έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τους παίκτες των γηπεδούχων, να ζητούν επίμονα πέναλτι αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι παρατηρώντας μάλιστα τον Νικολάου για τις διαμαρτυρίες του.

Ο Ολυμπιακός επιθετικά ήταν ακίνδυνος με εξαίρεση τη φάση του 38′ όταν ο Μυτάκης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα δυνατό σουτ ο Σπάχο όμως με τα ακροδάχτυλα έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κόρνερ.

Το β’ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 51′ μια καλή ευκαιρία για τον Ελλήσποντο όταν ο Νάτσης σέντραρε από τα αριστερά, ο Λάμπρου από το σημείο του πέναλτι έπιασε κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Ελλήσποντου άρχισε να πιέζει, να φέρνει το παιχνίδι στην περιοχή του Ολυμπιακού, κερδίζοντας ειδικά στο τελευταίο τέταρτο πολλά φάουλ και κόρνερ. Την υπεροχή αυτή όμως δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του αρκέστηκε σε αντεπιθέσεις που ήταν μεν φαρμακερές αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Στο 82′ είχαμε τη φάση του αγώνα όταν ο δαιμόνιος Νικολάου, από τους διακριθέντες του παιχνιδιού, κερδίζοντας τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του και κάνοντας μία τρελή κούρσα εξήντα μέτρων περίπου, περνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του, μπήκε στη περιοχή του Ολυμπιακού αλλά τη τελευταία στιγμή, ο Σταύρου έπεσε στα πόδια του με αυτοθυσία και με καταπληκτική προβολή τον έκοψε κερδίζοντας μάλιστα και τη κατοχή για την ομάδα του. Φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκε πάλι ο Νικολάου για πέναλντι.

Στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Κούτρα μετά από κόρνερ του Νικολάου πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Τζουβάρα.

ΑΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ( Καρβέλης Γ.): Σπάχο, Κατσικαβάλης, Νάτσης, Κουσερής, Κουτσαυλής, Πετρογιάννης, Νικολάου, Λάζρι(81′ Μπακλαγεμέζης), Λάμπρου, Κούτρας, Ντεγιάννης(61′ Κοντάκης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.( Οικονόμου Ι.): Τζουβάρας, Τζαφέρος, Στρατής, Φρυγανάς Γ., Σταύρου, Φρυγανάς Χ., Κυτίνος(84′ Χ”αντωνίου), Κικίδης, Μυτάκης(92′ Ράνα), Τσιούνης(68′ Ραβανός), Βαρτζής(53′ Φουρλής)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κηρύκος Ι.

ΒΟΗΘΟΙ: Παππάς Α., Ιωάννου Α.