Ο Ελλήσποντος Νέας Λαμψάκου πραγματοποίησε μια εξαιρετική και ονειρεμένη χρονιά και ανανέωσε το ραντεβού με τους μεγάλους του ευβοϊκού ποδοσφαίρου για 10η συνεχή χρονιά σε μια ποδοσφαιρική σεζόν απόλυτα επιτυχημένη που περίεχε παρόν και πολύ μέλλον.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι πρόσφυγες ο πρόεδρος Δήμος Τσαλτάμπασης ο τεχνικός διευθυντής Αργύρης Μαστραγγέλης αποφάσισαν να δώσουν τα κλειδιά της τεχνικής ηγεσίας σε έναν νέο και εξελίξιμο προπονητή τον Νίκο Ευσταθίου και προχώρησαν στην υλοποίηση ενός μακροχρόνιου πρότζεκτ που θα έχει παρόν και πολύ μέλλον.

Το πλάνο που δημιουργήθηκε με ορίζοντα χρόνων και να σταματήσουν οι πολυδάπανες μεταγραφές και η ομάδα να στηριχτεί σε μερικούς έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως ήταν οι Γκίκας, Κατσίμπρας, Λάμπρου και να πλαισιωθεί από πολλά νεαρά ταλαντούχα και εξελίξιμα παιδιά που θα αποτελούν το αύριο και το μέλλον της ομάδας και του ευβοϊκού ποδοσφαίρου αυτά τα παιδιά ήταν οι: Γεωργαντόπουλος, Καπατσούλιας, Κόκκινος, Τότσι, Ράζος, Λιάσκος, Δέδες και πολλά άλλα παιδιά.

Με έναν σωστό αγωνιστικό προσανατολισμό και τακτική προσέγγιση που ήταν να παίζει ένα ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κατοχής ανεξάρτητου αντίπαλου και δυναμικής κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα όλων στην Εύβοια και στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο.

Βλέποντας στην αρχή αυτό νέο εγχείρημα στο στρατόπεδο των προσφύγων με τα πολλά νεαρά παιδιά και 3 σερί ήττες στην εκκίνηση πολύ θεώρησαν ότι ο Ελλήσποντος θα είναι από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα άρχιζε να ρολλάρει στον αγωνιστικό χώρο και να βγάζει τις αγωνιστικές αρετές στο χορτάρι και στηριζόμενη στους βασικούς έμπειρους πυλώνες που αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της ομάδας τον Γκίκα στην άμυνα τον Κατσίμπρα στην μεσαία γραμμή και τον Λάμπρου στην επίθεση και τον νεαρό τερματοφύλακα Κόκκινο που αποδείχτηκε σε λύρα εκατό και να είναι πραγματικός αίλουρος κάτω από τα δοκάρια.

Ο Ελλήσποντος πέτυχε σπουδαίες και σημαντικές νίκες μέσα στην σεζόν που τον βοηθήσαν να φτάσει στην επίτευξη του στόχου της παραμονής θα λέγαμε με σχετική άνεση κάποιες από πολύ σπουδαίες νίκες μέσα στην σεζόν ήταν επικράτηση δύο φορές επί της Μακρυκάπας η νίκη με Αναγέννηση Μαντουδίου, Δροσιά, Κάρυστο, ΑΟ.Χαλκίς η ισοπαλία με τον Ταμυναϊκό.

Κατά γενική ομολογία ο Ελλήσποντος ήταν μια ομάδα που σε όλη την σεζόν δεν φοβήθηκε κανέναν αντίπαλο κοιτώντας του όλα στα ματιά εξού και εξαιρετική πορεία σε όλη την σεζόν χαρακτηριστικά με τον Ταμυναϊκό εντός έδρας για να ηττηθεί μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι χρειάστηκε μια έμπνευση ένα αριστούργημα του Αντζέλι από το κέντρο για να χάσει ένα παιχνίδι στο οποίο άξιζε τον βαθμό. Αλλά και ήττες που έκανε μέσα στην σεζόν ήρθαν σε λεπτομέρειες δείχνοντας ότι η ομάδα παρά το νεαρό της ηλικίας έχει μια αγωνιστική ταυτότητα ένα πλάνο ένα μέταλλο συνολικά που κατάφερε να τα επιτύχει και να τα δημιουργήσει μέσα στην σεζόν όντας μια ομάδα ουσιαστικά καινούργια.

Η νέα χρονιά που έρχεται και θα είναι η 10η για τον Ελλήσποντο στην μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου το πετυχημένο πλάνο που τέθηκε το περσινό καλοκαίρι αναμένεται να συνεχιστεί και αυτό το καλοκαίρι με τον Νίκο Ευσταθίου να παίρνει λογικά το χρίσμα να συνεχίσει και την νέα χρονιά στον πάγκο των προσφύγων και όσες προσθοαφαιρέσεις γίνουν θα είναι πάνω στο πλάνο που υπάρχει με μια βάση έμπειρων ποδοσφαιριστών και πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών.

Το επιθετικό βάρος την φετινή χρονιά σήκωσαν ο πολύπειρος επιθετικός Γιάννης Λάμπρου όπου πέτυχε 8 τέρματα τον ακολούθησαν με 6 τέρματα ο Ζαχαρίας Κατσίμπρας και ο Κλέντιο Καράϊ με 5 τέρματα.

Το αγωνιστικό κουπί με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην χρονιά σήκωσαν οι Δέδες, Κατσίμπρας, Κόκκινος, Γκίκας και Λάμπρου.

Ο Ελλήσποντος Νέας Λαμψάκου τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας συγκεντρώνοντας 42 βαθμούς με απολογισμό 12 νίκες 6 ισοπαλίες και 12 ήττες και γκολ 39-40.