Το Δ.Σ. και τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου “Ρομαϊκός” Χαλκίδας αντέδρασαν άμεσα και καταδίκασαν τα βίαια επεισόδια που συνέβησαν στο γήπεδο χτες, Κυριακή 20 Μαρτίου 2022.

Με λύπη μας διαβάζαμε όλες τις αναρτήσεις και τα σχόλια παραγόντων και παικτών της αντίπαλης ομάδας. Το ζήτημα για μας δεν ήταν ούτε είναι να πυροδοτήσουμε εκ νέου διαμάχες, αλλά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο βαθμό που δε θα επαναλάβουμε τέτοια λάθη.

Οι βιαιοπραγίες δεν αφορούν ποτέ ένα μέρος, αλλά ότι συνέβη ήταν αποτέλεσμα κάκιστων ενεργειών και από τις 2 πλευρές. Δυστυχώς, ακόμα και μετά το συμβάν υπήρχαν αναρτήσεις που συνεχίζουν αυτή την “διαμάχη”. Για μας ότι συνέβη ήταν ντροπιαστικό όχι μόνο για την ίδια μας την ομάδα, αλλά εν γένει για τον ποδοσφαιρικό κόσμο και το λιγότερο που θα έπρεπε να γίνει ήταν η γραπτή καταδίκη αυτών των γεγονότων καθώς και η ανάληψη ευθυνών.

Με επιπλέον λύπη, διαβάζαμε τα όσα γράφτηκαν για την τσιγγάνικη καταγωγή μας. Είμαστε τσιγγάνοι, είμαστε ρομά εξού και ο τίτλος της ομάδας μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δημιουργήσαμε την ομάδα για να τραμπουκίσουμε κάποιον όπως γράφτηκε ή να δημιουργούμε επεισόδια κάτι που αποδεικνύεται με την μέχρι πρότινος παρουσία μας στα γήπεδα.

Τέλος, θα πρέπει να δημοσιοποιούνται απόψεις και των 2 ομάδων, προκειμένου το κοινό να ενημερωθεί αντικειμενικά. Κυκλοφορούν βιντεάκια που δεν μπορεί να διακρίνει κάποιος τι ακριβώς συνέβη και οι “ετικέτες” μπήκαν ήδη σε όλους μας.

Σύνθημα μας αποτέλεσε και αποτελεί το “γκολ στον ρατσισμό” και για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο σίγουρα δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση την συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους επεισόδια. Ευχαριστούμε όσους μας υποστήριξαν και όσους έσπευσαν να κατηγορήσουν την ταυτότητα μας, γιατί μέσα από όλο αυτό εμείς κατανοήσαμε ότι κάποιοι μας θέλουν στο περιθώριο. Τονίζουμε βέβαια ότι είμαστε νόμιμος Σύλλογος που έχει ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες για να είμαστε έγκυροι.