Πρόσφατα δημοσιεύσαμε συνέντευξη του νέου τιμ μάνατζερ γυναικών του Ηρακλή Χαλκίδας Δημήτρη Καραντάκη και λίγες μέρες μετά ακολούθησε ανακοίνωση -με αφορμή την συγκεκριμένη συνέντευξη- του ΟΠΕΧ, στην οποία θέλησε να απαντήσει ο κ. Καραντάκης, με επιστολή που μας έστειλε και την οποία σας παραθέτουμε, ως έχει:

 

Κύριοι με έκπληξη διάβασα ότι εκπλαγήκατε από τις δηλώσεις μου στο ΄΄Δ & Α΄΄.

Αναφέρω λοιπόν ότι είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις και εκφράζω προσωπικές απόψεις σε πραγματικά γεγονότα που όλοι στο χώρο γνωρίζαμε και μάλιστα όλοι συμφωνούσαμε. Γιατί να λογοκριθούν οι απόψεις μου; Είναι κρυστάλλινες. Δεν έχω διάθεση να θίξω κανέναν, εκτιμώ την προσπάθεια όλων και ορισμένους εξ υμών τους εκτιμώ ιδιαίτερα για την προσφορά τους στον αθλητισμό. Θα ήθελα να εκτιμήσετε και την δική μου ανιδιοτελή προσφορά.

Δεν υπάρχει λόγος να ρίχνουμε δηλητήριο και να συνεχίζουμε να στεναχωρούμε ανθρώπους που επί χρόνια προσέφεραν.

Δεν κατανοώ γιατί τέτοια αντιπαλότητα.

Ο αθλητισμός ενώνει, δεν έχει σύνορα, κάνει τους ανθρώπους καλύτερους και τους δίνει χαρά και ψυχική ισορροπία. Μπορείς δε να τον υπηρετείς μέσα από οποιοδήποτε υγιές σωματείο.

Λέω λοιπόν ότι αναφέρομαι γενικά σε λάθη που έγιναν την περασμένη περίοδο και αναλαμβάνω και εγώ, ως μέλος της διοίκησης, την ευθύνη που μου αναλογεί. Ερωτώ, εσείς δεν παραδέχεστε ότι έγιναν λάθη; (έχετε το αλάθητο;). Εάν είναι έτσι ok.

Λέτε πως άλλαξα γνώμη. Σας ενημερώνω ότι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο για το σύνολο των απόψεων μου. Οι ιδέες μου παραμένουν ίδιες. Έχω αλλάξει γνώμη για τις εξαιρέσεις, εξάλλου πρέπει να ακολουθούμε τις εξελίξεις.

Αναφέρθηκα για τα παιδιά που μέσα στη χρονιά, για κάποιους λόγους, δεν πέρασαν καλά και όπως πολύ σωστά λέτε πρέπει να δημιουργούμε περιβάλλον ΄΄ευ αγωνίζεσθε΄΄, αλλά εγώ θα προσθέσω και ΄΄ευ ζειν΄΄.

Στο κείμενο που αναρτήσατε αφήνετε υπονοούμενα. Λέτε πως θα μιλήσετε με ονόματα. Το εκλαμβάνω ως κλισέ, διαφορετικά δεν το κατανοώ. Εάν έχετε να πείτε κάτι, ας το κάνετε. Επίσης πολύ καλά λέτε ότι όλοι είμαστε γνωστοί για το παρελθόν, το παρόν. Για το μέλλον ας περιμένουμε. Θέλω όμως να πω, πως μιλάτε ανώνυμα, εγώ ομιλώ επώνυμα.

Κανείς δεν αμφισβήτησε το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, δεν το κατανοώ γιατί το αναφέρετε. Επίσης λέτε πως χαρακτήρισα τους αθλητές ΄΄περιουσιακά στοιχεία΄΄. Ήμουν σαφής, γιατί παραποιείτε τα λεγόμενα μου; Αθλητές που έχουν επαγγελματική σχέση με ένα σύλλογο, βεβαίως και αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου.

Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πάνω από όλα η ομάδα, αλλά θα συμπληρώσω και θα πω πως πάνω απ΄ όλα ο άνθρωπος, η αξιοπρέπεια του, η ψυχική του υγεία, ο σεβασμός που πρέπει να του δείχνουμε. Γι΄ αυτό ας μην ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα και να μην προέρχεται από ευεργετηθέντες.

Εύχομαι καλή πορεία στην ομάδα, υγεία στους αθλητές-προπονητές και σε όλους σας.

Πιστέψτε με κανείς δεν θέλει να βλέπει να γκρεμίζεται, σ΄ ότι έχει συμβάλει να κτιστεί. Γι΄ αυτό ας είμαστε ενωμένοι με αγάπη και να βοηθήσουμε ο καθένας από το μετερίζι του τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το βόλεϊ της πόλης, που όλοι αγαπάμε.

Ειλικρινά δεν έχω τίποτα μαζί σας και δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο θέμα. Θα προτιμούσα στο εξής καταλαγή και ότι έχουμε να πούμε, ας το πούμε ασκαρδαμυκτί.

                                                                                                               Ευχαριστώ, με εκτίμηση Δ. Καραντάκης