Η επιστροφή στα γήπεδα και στις προπονήσεις για τους ερασιτέχνες αθλητές έχει μπει στην τελική ευθεία, με σχεδόν δύο χρόνια αποχή για όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και κυρίως για τα ομαδικά αθλήματα Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, η διαφαινόμενη επανεκκίνηση πρέπει να γίνει με όρους προϋποθέσεις και όχι παχυλές και βαρύγδουπες ανακοινώσεις απλά και μόνο για ένα λόγο ο COvid-19 είναι εδώ και δεν αστειεύεται καθόλου.

Το Δυνατά & Αθλητικά που από την αρχή της πανδημίας ήταν υπέρμαχο των μέτρων πρόληψης αλλα και προστασίας των εμπλεκόμενων είναι ξεκάθαρο ότι θα τηρήσει αυτή την στάση και τώρα.

Προτείνουμε προς όλες τις διοργανώτριες αρχές ομαδικών και ατομικών αθλημάτων που σχετίζονται με ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ αθλητές και αθλήτριες, αλλά και τους ανθρώπους των ΜΜΕ που καλύπτουν αγώνες και εκδηλώσεις τα παρακάτω μέτρα.

  1. Εμβολιασμό και κατάθεση του πιστοποιητικού εμβολιασμού του κάθε δημοσιογράφου, αθλητή , προπονητή, παράγοντα, ανάλογα στην ηλικιακή ομάδα που ανήκει.
  2. Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί πριν από κάθε παιχνίδι να δείχνει το self test μέσα από λίστα που θα έχει καταθέσει η ομάδα που θα είναι και υπεύθυνη μαζί με την διοργανώτρια για την διενέργεια των self test.
  3. Απολύμανση όλων των αθλητικών χώρων και αποδυτηρίων κάθε εβδομάδα με έξοδα των Δημοτικών αρχών που ανήκουν και οι εγκαταστάσεις.
  4. Όλα τα ΜΜΕ να καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των απεσταλμένων στα γήπεδα, και τα self test 48 πριν την έναρξη των αγώνων αλλιώς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον απεσταλμένο.
  5. Όλα τα ΜΜΕ ,με δική τους ευθύνη να αναλάβουν τη τήρηση του υγειονομικού Πρωτοκόλλου γιατί με την υγεία των αθλητών και των ανθρώπων που θα βρίσκονται στα γήπεδα δεν μπορεί να παίξει κανένας. Η διοργανώτρια αρχή θα πρεπει να είναι αμείλικτη και αυστηρή στην εφαρμογή των κανονισμών.