Η τοπική ποδοσφαιρική ένωση κοινοποίησε ΄΄αιχμηρή΄΄ ανακοίνωση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην οποία τονίζεται ότι ΄΄θα το προστατεύσει και θα το διασφαλίσει με κάθε νόμιμο μέσο κι ενέργεια που θα χρειαστεί΄΄, απ΄ όσους προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:΄΄Η ΕΠΣ Εύβοιας έχει ως σκοπό και προτεραιότητα την λειτουργία και την εξέλιξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Τηρώντας τους νόμους και τους κανονισμούς διασφαλίζει την ομαλή πορεία των πρωταθλημάτων σε όλες τις διοργανώσεις και τις κατηγορίες.

Με τις κατάλληλες, έγκαιρες και πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς κινήσεις διασφαλίζει ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε ένα γήπεδο, κατά την διάρκεια αγώνα υπό την αιγίδα της, πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Μ’ ένα απλό ερώτημα, είτε στον παρατηρητή αγώνα, είτε στον διαιτητή, μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος (όποια κρατική αρχή ή άλλος) να ελέγξει την ιδιότητα του καθενός. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν θέσει σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
Οι αγωνιστικοί χώροι θα παραμείνουν χώροι άθλησης και δεν θα μετατραπούν σε ό,τι άλλο.
Όλοι όσοι προσπαθούν, για ίδιον όφελος, να εκμεταλλευτούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν προβλήματα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΠΣΕ θα το προστατεύσει και θα το διασφαλίσει με κάθε νόμιμο μέσο κι ενέργεια που θα χρειαστεί.

Είμαστε, μάλιστα, βέβαιοι ότι πριν ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, το ίδιο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με τις άμυνες που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, θα αποβάλλει όλους όσους το χρησιμοποιούν για άλλους, ιδιοτελείς, σκοπούς.΄΄