Η καταστροφική πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια έκανε στάχτη σπίτια, δουλειές και επιχειρήσεις, όμως οι επιπτώσεις συνεχίζονται, σε δεύτερο βαθμό, και στις υπόλοιπες δραστηριότητες που αναπτύσσονταν στην περιοχή.

Μία από αυτές είναι και ο αθλητισμός, αφού όσοι ασχολούνται με τους συλλόγους, από την διοίκηση μέχρι τους αθλητές, μετρούν τις προσωπικές τους απώλειες και έχουν κληθεί να βρουν πως θα συνεχίσουν την ζωή τους μέσα από τα ελάχιστα “μονοπάτια” ζωής υπάρχουν ανάμεσα στα αποκαϊδια.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας απέστειλε επιστολή προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όπου περιγράφει γλαφυρά την “επόμενη μέρα” της πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοιας και ζητά την άμεση στήριξη των 22 ενεργών σωματείων της περιοχής. Μία στήριξη η οποία θα πρέπει να είναι γενναία και κυρίως οικονομική, έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα αλλά πρώτιστα, οι ομάδες να αποτελέσουν ένα ακόμα κίνητρο για να παραμείνει η νεολαία στην περιοχή. Μία νεολαία που πρωτοστάτησε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς, προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό τον τόπο τους και τα όνειρά τους.

Η επιστολή