Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΄΄Πέλαγος΄΄, την Δευτέρα 11/9, η κλήρωση των φετινών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΕ (φέτος έγινε και κλήρωση κυπέλλου), που για δεύτερη συνεχή χρονιά συνοδεύτηκε με τιμητικές βραβεύσεις σ΄ άτομα που ξεχώρισαν απ΄ την προηγούμενη περίοδο (2016-17) και αναδείχτηκαν καλύτεροι, σύμφωνα με τα μέλη της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης που ψήφισαν για τον σκοπό αυτό και μάλιστα φέτος έγιναν βραβεύσεις και στην β΄ τοπική κατηγορία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό και ομιλία του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Παπακωνσταντίνου, ακολούθησαν οι βραβεύσεις και στην συνέχεια έγιναν οι κληρώσεις.

Καλύτερος παράγοντας στην Α΄ ΕΠΣΕ αναδείχτηκε ο Θέμης Κοντσιλίδης (Απόλλων Ερέτριας), που βραβεύτηκε απ΄ τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής Μιχάλη Τζανόπουλο. Καλύτερος ποδοσφαιριστής της Α΄ ΕΠΣΕ αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Σκριβάνος (Ηρακλής Ψαχνών), που βραβεύτηκε απ΄ τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό. Ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης βράβευσε ως καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή τον Βάγγελη Παπαδάκη (ΑΕΚ Χαλκίδας) και η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλιμπατέ βράβευσε τον καλύτερο τερματοφύλακα της πρώτης κατηγορίας Κώστα Μπασινά (Ταμυναϊκός). Καλύτερος προπονητής της περασμένης περιόδου αναδείχτηκε ο Βαγγέλης Ντόβολης (Ταμυναϊκός), τον οποίο βράβευσε ο δήμαρχος Μεσσαπίων και α΄ αντιπρόεδρος ΕΠΣΕ Γιώργος Ψαθάς.

Στον α΄ όμιλο της Β΄ ΕΠΣΕ καλύτερος παράγοντας ψηφίστηκε ο αείμνηστος Σωκράτης Φώτου (ΑΟ Αιδηψού), το βραβείο του οποίου παρέλαβε παράγοντας του ΑΟ Αιδηψού, απ΄ τον πρόεδρο της ΕΠΣΕ Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Στην Αιδηψό πήγε και το βραβείο για τον προπονητή, με τον τεχνικό της ηγέτη Γιώργο Δημητρίου να βραβεύεται ως ο καλύτερος του α΄ ομίλου απ΄ τον περιφερειακό σύμβουλο Ηλία Μπουρμά. Καλύτερος ποδοσφαιριστής του βόρειου ομίλου της Β΄ ΕΠΣΕ αναδείχτηκε ο Δημήτρης Ζουζουλής (ΑΟ Σκεπαστής), που βραβεύτηκε απ΄ τον αντιπεριφερειάρχη υγείας Στερεάς Ελλάδας Δημήτρη Αργύρη.

Στον κεντρικό όμιλο ως καλύτερος παράγοντας ψηφίστηκε ο Θανάσης Στρατής (Ολυμπιακός Χαλκίδας) και βραβεύτηκε απ΄ τον περιφερειακό σύμβουλο και πρώην πρόεδρο του Λήλα Βασιλικού Βαγγέλη Κούκουζα. Ο Δημήτρης Ακριτίδης (Προποντίδα) αναδείχτηκε καλύτερος προπονητής του β΄ ομίλου της Β΄ ΕΠΣΕ και τον βράβευσε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ Γιώργος Πίσχινας. Ο αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Κώστας Αναγνωστάκης βράβευσε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του β΄ ομίλου Δημήτρη Μπασινά (Ολυμπιακός Χαλκίδας).

Ο Παναγιώτης Παναγιώτου (ΑΟ Ζαράκων) αναδείχτηκε καλύτερος παράγοντας του γ΄ ομίλου και παρέλαβε το βραβείο απ΄ τα χέρια της υπεύθυνης αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Τζοβάνας Γκόγκου. Καλύτερος προπονητής αναδείχτηκε ο Γιώργος Τζόκας (ΑΟ Δύστου), που βραβεύτηκε απ΄ την πολιτευτή Ματίνα Ρέτσα. Η δημοτική σύμβουλος δήμου Χαλκιδέων Ελένη Βάκα, έδωσε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του γ΄ ομίλου της Β΄ ΕΠΣΕ στον Γιώργο Μπασινά.

Καλύτερος διαιτητής σε Α΄ και Β΄ ΕΠΣΕ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναδείχτηκε ο Γιώργος Σέμπος και βραβεύτηκε απ΄ την δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου. Καλύτερος βοηθός διαιτητή στην Α΄ ΕΠΣΕ αναδείχτηκε ο Κώστας Κωνστάντιος, ο οποίος τιμήθηκε απ΄ τον διοικητή πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Βαγγέλη Παλιό και ως καλύτερος βοηθός στην Β΄ ΕΠΣΕ ψηφίστηκε ο Βασίλης Καμπούρης, που βραβεύτηκε απ΄ το μέλος του ΔΣ του Απόλλωνσ Ερέτριας Γεωργία Σιαράπη.